App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

D-droppar

När skrek era barn som fick D-droppar? Mitt på dan, kvällen?

2013-10-07
Gravid94
Gravid94
Barn på 3 år och 7 månader

Har inte haft Acos droppar hemma sen första flaskan från BVC 2011... men vad jag finner på nätet nu verkar enda märkningen vara 0-2 år? Ja, det är vad som står i bipacksedeln verkar det som, om det står annorlunda på själva flaskan vet jag inte.

Men vad mer hittade jag i bipacksedeln?

Använd inte D-vitamin Olja ACOom ditt barn är allergisk (överkänslig) mot något innehållsämne i D-vitamin Olja ACO.Livsmedelsverket ställer sig ju bakom att d-droppar är säkra av den anledningen att forskningen visat att BHA inte är cancerframkallande - vilket varit en tidigare farhåga. MEN, nu gäller ju den senaste kritiken av e-ämnet inte det, utan om små barn kan vara överkänsliga mot BHA och få andra symptom. Något som Livsmedelsverket inte har bemött - vad jag kan hitta iaf.

2013-10-08
ChildofJune
ChildofJune

Jag har personligen en teori om att detta problem uppkom efter att man började rekommendera d-droppar direkt, istället för att börja vid 1 månad som var rekommendationen innan. Har absolut inget vetenskapligt stöd för detta, men sjukvården verkar ju inte tro på att d-dropparna orsakar problem heller...

Mitt råd är att ta bort dropparna en vecka och se om det blir någon skillnad. Och OM det är Acos droppar ni ger, som innehåller BHA, så byt (vid 1 månads ålder) till ex Dunmedics som inte innehåller några e-ämnen. Det står dessutom på deras flaska att dropparna är till barn mellan 1-24 månader, så är det redan dem ni ger, vänta med dem tills er kille är 1 månad.

2013-10-08
ChildofJune
ChildofJune

Okej han är snart 3 veckor och vi har väl gett han i 1,5 veckor

2013-10-08
Gravid94
Gravid94
Barn på 3 år och 7 månader

Vi gav dropparna runt 11 på förmiddagen och skrikandet började ca 2 timmar efteråt och höll på tills kvällen då vår son tack och lov kunde sova i alla fall. Tror det är olika hur lång tid det tar innan reaktion och hur länge de reagerar. Alla är ju olika. Men om jag var du skulle jag absolut prova att ta bort d-dropparna! Ha dem borta i en vecka så hinner du garanterat märka någon skillnad. Sedan kan du prova att införa dem en dag igen och då märker du om din bebis reagerar. Ge INTE Minifom eller Semper Magdroppar samtidigt som du testar att ta bort d-dropparna, då blir det svårt att veta vad din bebis reagerar på. Lycka till!

2013-10-08
Hnoss
Hnoss

Hur gammal är bebisen? Hur länge har ni gett D-dropparna och hur länge har han haft en 'skrikperiod' om kvällarna?

2013-10-07
ChildofJune
ChildofJune

Prova att ge minifom, hjälpte vår lilla tös när hon skrek och knorra för att hon behövde fisa och pruta.

2013-10-07
JoakimChristina
JoakimChristina

Okej för vi ger vår lilla runt 11-12 på dan och han börjar nästan alltid att skrika runt 8 på kvällen och så kan de komma några pruttar. Och de finns nästan inget som vi kan göra för att lugna han, kan de vara D-dropparna?

2013-10-07
Gravid94
Gravid94
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...