Äggallergi, Recept på god pannkaka/plättar utan ägg

[b]Hej![/b] Jag väntar på en utredning av min son som kanske har äggallergi och under tiden får han självklart inte äta något med ägg i. Nu har jag en sån "tur" att en väninna till mig har en dotter som är extemt allergisk mot ägg, hon är visserligen i 20-års åldern nu. Men det jag vill dela med mig av är ett jättegott recept på pannkaka som min vän har provat sig fram till under åren. Ni får dock gå på känsla när ni blandar, alla har vi olika smak, så jag skriver på ett sätt som fungerade för mig när jag fick det förklarat. Jag tyckte själv att det gick lättare att göra plättar istället för pannkakor på den här smeten och använde en gammaldags plättpanna i gjutjärn. [b]Gör så här:[/b] Blanda vetemjöl (börja med ca 2 dl) och vispgrädde (ovispad, det går åt ganska mycket så använd en 5 dl förpackning) i en bunke till en tjock gröt. Spä sedan ut med vanlig mjölk (jag använde standard 3%) till rätt konsistens (som en vanlig pannkakssmet). Sedan hade jag också i lite salt (ca 1/5-1 krm) och vaniljpulver (brukar stå bredvid baktillbehören i en liten glasburk, jag använde ca 4 krm i min smet).
1 svar