App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni med tjejer....sminkfråga :)

vid vilken ålder fick era töser börja med smink och isf vad?

2013-10-05
jenccy
jenccy

och anledningen Betty till att affärer säljer sånt som sminkdockor osv är för att vuxna har lärt att det är sånt flickor "ska" gilla och om man inte sminkar sig så är man inte lika fin. och de är ungefär vad du lär henne även om du inte säger det i ord. låt barn vara barn. självklart blir hon nyfiken när du sminkar dig. men som någon annan sa så kan man faktiskt säga "när du blir äldre får du"

2013-10-08
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 17 månader

Det finns mycket skit på BR och Toys r' us, som mina barn inte får köpa...

2013-10-06
solskensmamman
solskensmamman

Du kan väl inte på fullt allvar mena att du lät din dotter sminka sig vid 3 års ålder. Och allt det sminket vid 5 år är ju rent ut sagt sjukt!

*skakar bara på huvuder*

2013-10-06
Fideli73
Fideli73

Fy fan för att låta ens barn sminka sig när de är 3 år!! Vad för ideal är det du tutar i henne? Ska dem operera tuttarna när dem är 8 år då?! För vem då?!?! För vem sminkar dem sig?! Och säg inte dem tycker det är kul. För det är kul att måla med färg i en bok också! Men att uppmuntra att dem ska göra detta är att nedvärdera deras naturliga utseende. Nä usch vad arg jag blir! Morr

2013-10-06
Mizzstoltz
Mizzstoltz

min får nog ta hål i öronen och sminka sig när hon känner att hon vill. jag själv gjorde allt väldigt tidigt, piercingar över hela kroppen, smink, tatueringar osv allt när jag var 15 år ca, känns som dubbelmoral om jag säger nej till henne då.

2013-10-05
malinhb
malinhb

Min har haft tvådelad baddräkt, när hon önskat bikini. Dvs linne och boxertrosor. 'Alla andra' har ju bikini i hennes klass, så det blir lite jobbigt att neka. Bättre att ta någon vettig variant (som inte liknar BH och damtrosor).

2013-10-05
solskensmamman
solskensmamman

Hål i öronen fick kusinen vid 9 år ('firade' halvvägs till myndighetsdagen), så vi fick ju ha samma regel eftersom de fyller så nära och är bästisar... Smink -inte än iallafall. Går i femman. Får se när detbörjar dyka upp...

2013-10-05
solskensmamman
solskensmamman

Dottern vår är ju bara snart 1 så lär ju dröja några år innan hon får upp ögonen för det. Men högstadiet låter som bra, då började jag själv å sminka mig dagligen (ibland med sämre resultat om jag nu ser tillbaka). Kommer nog framhålla att hon bör hålla det så naturligt som möjligt, mascara å ögonskugga i nån vardagsnära färg å lite mer sen till disco å fest, läppglans e väl ok å nuförtiden finns ju oxå lepsyl med färg. Nagellack däremot ser jag inget problem med om hon vill ha redan om nåt år. Vad gäller hål i öronen så iaf tills hon kommit nåt år upp i skolan. Men sen får man ju se hur det går med allt det här :p Men e oxå lite allergisk mot smink på allt för små flickor precis som jag tycker att dom inte behöver allt för tidigt börja ha för vuxeninspererade kläder. Hur ställer ni er till bikini? Själv ha jag ärligt lite svårt för att små flickor ska ha det, min få gärna vänta till iaf högstadiet med det. BH e ju en annan sak, jag behövde det redan i femman då jag fick bröst redan i trean å i femman va dom så pass stora att det inte längre funkade med topparna man köper på barnavdelningen.

2013-10-05
ica_86
ica_86

två av mina tre töser tog hål i somras. 4 år och 6 år. lillan får vänta till minst 4 iaf.

2013-10-05
jenccy
jenccy

Min tioåring har en del smink, mest som lek. Hon får inte ha smink till skolan. Det jag brukar tycka är ok att hon använder när hon känner för det är läppglans, sånt där ljusrosa som ser nästan färglöst ut, samt nagellack. Annat får hon testa hemma. Någon gång har hon fått sminka sig när de haft demo-sminkning på någon butik, men då har hon faktiskt kommit till mig först och frågat om hon fått. Ibland har hon sminkat sig jättemycket när hon varit med någon kompis, men då har jag gormat på henne och hon har fått tvätta bort det.

2013-10-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

mina är med små än... men tänker runt 6e klass o då typ lite mascara o läppglans?

2013-10-05
jenccy
jenccy

Högstadiet. Lågstadiet är för tidigt.

2013-10-05
Mizzstoltz
Mizzstoltz

nu e min tjej liten en men ja tänker mej att runt 12 kanske om intresse finns att mascara kan va ok sen kommer det väl successivt att öka på.
ja började själv i den åldern.
som 14åring hade ja rätt mycket smink .. ja va lite gothig en period förstår du *omg*
jag älskar smink och kommer min tjej åxå gilla det kommer jag lära henne hur man gör för att få det snyggt.
min mamma sa alltid till om det va för mycket rouge osv så ja inte gick runt å såg ut som en clown ;-)
allt med måtta tänker jag.

2013-10-05
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...