App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inget foto på förskolan

Läste i vår ens lokaltidning att förskolorna i det område vi bor i har gått ihop och bestämt att det ska inte tas nå foton på förskolorna hädanefter, rektorn för vårt område hänvisar till dom barn som lever med skyddad identitet. Kommentarerna på tidningens hemsida väntade inte på sig, både bu å bä. Själv e jag kluven. Vi kommer ju mest troligt ha vår dotter på nån av dessa förskolor å för en annan som växt upp på 80 och 90-talet minns ju att dagisfotot va en trevlig sak å ett kul minne så här efteråt. Förstår ju såklart dessa familjer som lever under ett sånt pass hot att man måste ha skyddad identitet å att man vill skydda barnen så mycket det går och då e det ju bra om oxå förskolan stöttar å hjälper till. Tråkigt bara att det lite e på bekostnad av andras minnen, nu låter jag ego ja. Å jag vet själv vad det innebär med skyddad identitet så det behöver ingen förklara. Visst håller jag med vissa av kommentarerna till detta om att vill familj å släkt ha foton kan man ju ordna det själva men gruppbilden då? Sen var det vissa som var positiva för andra orsaker å det var mer ur ekonomisk synvinkel, att många föräldrar som igentligen inte har råd ändå känner sig tvugna till å köpa dessa fotopaket å med detta beslut blir det lika för alla å pressen försvinner. Även en del förskolepersonal skrev å kommenterade då det igentligen inte ingår i deras arbetsuppgifter å ordna foton å dom tyckte då att det kunde vara bra å slippa genom detta beslut. Vad gäller ekonomiskt så vad jag vet kan du ju beställa dom bilder du vill ha, visst dyrt håller jag med om men även min mamma med sämre ekonomi genom hela min barndom å mina syskons ha beställt för minnet det ger men förstår ju oxå dom som inte vill. Sen till personalen, men då jag gick funkade det bra för min personal å få ihop barngruppen till ett gruppfoto, dom enskilda e väl föräldrarna som sköter vad jag vet så där kan jag inte riktigt förstå problemet. Det jag kan tycka e mest synd e att det verkar vara ett beslut som tagits rätt fort utan att föräldrar har fått uttala sig utan dom hat fått beskedet då beslutet varit taget, det verkar som det inte diskuterats nån annan lösning. Känslig fråga såklart å inget e självklart i detta men tråkigt än vad man tycker om foto på förskolan så har det ju varit lite av en tradition å jag kommer ju sakna det för dottern men allt lär man väl sig å leva med. Vi få ordna egna foton för varje år å tyvärr inte få nå gruppbild då det även diskuteras om förbud av foton kring lucia å avslutningar odyl här. Än en gång förstår riskerna om det kommer upp bilder på nätet på barn som ska leva skyddade å svårt å kontrollera att ingen lägger upp typ en bild på luciatåget på fb, men man undrar ju samtidigt hur långt kommer detta å gå? Vad anser ni om detta å nå fler som har det så på sin förskola eller skola?

2013-10-04
ica_86
ica_86

och på gruppfotot är de barn vars föräldrar inte vill att bild tas, dom barnen är inte med

vid lucia har fröknarna frågat om det är okej att fotografera

2013-10-05
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

här så gör dom så att dom frågar alla föräldrar om lov att ta foto och sånt innan barnet börjar på förskolan, man får skriva under ett papper som sedan lämnas in, tycker det är super bra då kan ju dom föräldrar som inte vill att deras barn ska va med på bild eller att foton tas på dom säga det innan.

när det gäller dagis foton så skulle dom egentligen inte heller ha det i år hos oss men det handlade mer om en kostnadsfråga, att dom tyckte det va så dyrt men att vi föräldrar ville ha det så skulle dom ta dit en fotograf

2013-10-05
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år

Barn med skyddad identitet står ju inte heller med på klasslistorna, så att räkna ut vilka det är är ju inte svårt ändå. De barnen kan ju också ta individuella foton, även om de kanske måste hoppa över gruppbilden. Jag tycker att det är bra att barnen får ta foton i förskolan och skolan, sen köper jag inte alltid bilderna.

2013-10-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

de med skyddad identitet behöver ju inte ta foton då. alltså det går lite långt med allt numer. Trist!

2013-10-05
jenccy
jenccy

Jag vet att det varit på tal på vissa förskolor, men mest på grund utav att personalen inte anser att det är deras jobb att fixa. Tycker personligen att den motiveringen bara är brist på engagemang, för att få ihop ett gruppfoto en gång om året tycker jag att man kan ställa upp på. Här får vi gruppfoto än så länge, och enskilda foton får föräldrarna sköta med fotografen på förskolan senare under samma dag. Och det blir ju mycket billigare än att gå till en privat fotograf liksom. Varför man känner press att köpa förstår jag inte, det väljer man väl hemma sen själv i lugn och ro? Förra året fixade man sin egen beställning smidigt via nätet och kunde välja mellan olika paket eller göra specialbeställningar.

Vad gäller skyddad identitet är det klart att det är en känslig fråga. Och tyvärr är det svårt att kontrollera. Även om förskolan kan begränsa vad de lägger ut på nätet osv, så finns det ju alltid föräldrar som tar för givet att det är fullt okej för dem att lägga ut bilder där andras barn finns med... svårt det där...

2013-10-04
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...