App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

det här med mobbning, ofta överdriver ju barnen eller e känsliga..

ja menar herregud, några glopord per dag och utfrysning ska man väl ändå tåla? ! Jag gillar inte aftonbladet men just nu har de en serie om mobbning. vuxna som berättar om deras skolgång och alla ja läst säger samma sak. de vuxna gjorde ingenting ! jag blir så arg så jag skakar! Hur i helvete kan man som vuxen inte bry sej?! Hur kan man säga till ett barn att de inte ska bry sej, att det nog inte är så farligt, att man överdriver?! barn kan säga dumma saker, göra en dum grej men att gång på gång ge sej på samma person då e det dags att agera som vuxen. hade jag hört att min son kontinuerligt gett sej på ett annat barn hade jag personligen tagit ledigt och följt mitt barn till skolan, suttit med och förföljt honom tills han skämts så mycket att han aldrig mer hade sagt ett ont ord till någon. ja hade fan följt han in på toa om det hade gjort att personen han gett sej på kände sej trygg. jag hade flyttat honom till en annan skola om det hade varit vad som krävs. som förälder har jag ansvar för mitt barn att föräldrar inte förstår det e för mej ofattbart! eller bryr de sej helt enkelt inte om sina barn? nu e ibte allt så enkelt. grunden till att barn mobbar kan ju vara en dålig familj, missbruk osv. men det jag vill komma till är hur vi vuxna NÄR vi vet vad som sker ändå väljer att inte göra allt i vår makt!!! i vår kommun var det en 13åring som tog sitt liv pga mobbning! det var ingen dold mobbning som bara han å mobbarna visste om, detta var det många vuxna som visste ändå fick det fortgå till den grad att en liten trettonårig pojk valde att inte leva mer! 13år!!!! nej fy fan säger jag.. en kompis blev mobbad i skolan, alla sa hon överdrev, lärarna brydde sej inte trots möten osv. sen var det någon lärare som fick ta skit från nån elev å då jävlar tog det hus i helvete för att mobba en vuxen va inte ok! va e det för jävla budskap då?! Å vi ska vara förebildrr för våra barn, kanske inte konstigt barn blir mobbade ändå. .. / en upprörd osis! å förlåt om det blir rörigt å konstigt å läsa.. det e tidigt å ja e trött ;-) men detta måste skrivas för ja kan inte sluta tänka på det!

2013-10-04
osisen
osisen

har aldrig mått s dåligt själv som i 9:an, försökte hitta på vad som helst för at slippa gå till skolan, hade inte lust med nåt.. det är tragiskt att ingen reagerar, när man är barn/ung, så ärju jämnåriga en stor del av livet, och när man inte är accepterat av dem.. då rasar ju världen samman för många, och de som klarar sig undan har ju ofta sämre självförtroende. bra skrive osis!

2013-10-05
martamnich
martamnich
Barn på 3 år och 8 månader

har aldrig mått s dåligt själv som i 9:an, försökte hitta på vad som helst för at slippa gå till skolan, hade inte lust med nåt.. det är tragiskt att ingen reagerar, när man är barn/ung, så ärju jämnåriga en stor del av livet, och när man inte är accepterat av dem.. då rasar ju världen samman för många, och de som klarar sig undan har ju ofta sämre självförtroende. bra skrive osis!

2013-10-05
martamnich
martamnich
Barn på 3 år och 8 månader

som sagt. Vart och varannan person som utsatts för mobbning vittnat om att de vuxna visste men inte agerade.
Jag tror att bara att vuxna visade att de brydde sej och fanns där och gör allt i sin makt för att stoppa det skulle kunna få ett barn att må liiiiiite bättre.
Men att ett barn vill dö, känner sej ensam, ful, hatad, äcklig . så jävla fruktansvärt :-(

2013-10-04
osisen
osisen

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-10-04
osisen
osisen

nä men då har lärarna försökt iaf. men de som inte försöker. jag hör så mycket från folk där lärarna struntat i att rapportera hem, säger till barnen att inte bry sej osv. DÅ brister de som lärare och jag tycker ju att sånt ska ingå i yrket.
Att föräldrarna är dumma i huvudet e ju tyvärr ingrt man kan göra och det e fruktansvärt att det finns ju mycket sjuka människor :-( för ja anser att en person som tycker det e ok att trycka ned någon annan är sjuk!
de borde hitta planer som fungerar rent praktiskt å faktiskt se till att lägga pengar på det!

2013-10-04
osisen
osisen

Det är inte lätt att vara lärare alla gånger heller. Mobbningsplaner i all ära, men det är få saker som fungerar i praktiken. Och det spelar ingen roll hur många projekt och teman om värdegrundsarbete man har när vissa elever sedan går hem och blir matade med massa fientlighet från sina egna föräldrar. Jag arbetade en termin på en skola med väldigt utbredd rasism, mindre skola, lite halvt isolerat samhälle utanför en mindre stad - och vi slet verkligen med att försöka få rätsida på problemet. Men attityden var så djupt rotad hos majoriteten av föräldrarna, så det spelade liksom ingen roll att man pratade med dem om barnens beteende. De var ganska likgiltiga, för att inte säga stolta över att deras barn hade samma åsikter som dem.

Det är fruktansvärt tragiskt att mobbning förekommer, och det ska absolut inte accepteras någonstans. Självklart ska skolpersonal göra det som står i deras makt att göra - men tyvärr är det inte mycket man kan göra... Särskilt som mobbning numer även fortsätter utanför skolans område och tid, via nätet och alla sociala forum. Och ska det fungera, så måste man faktiskt ha alla föräldrar med sig också. Skolan är inte ensamt ansvarig för att lära barn att skilja mellan rätt och fel. Och tyvärr väger en lärares ord sällan över föräldrarnas.

2013-10-04
ChildofJune
ChildofJune

om lärararna riskerade sina jobb om de tydligt inte agerat som sig bör så kanske det skulle göra dem lite mer engagerade :O
äh ja vet inte men nåt måste ju göras..

2013-10-04
osisen
osisen

Jag håller med dig fullständigt! Min ena son har nu i höst börjat förskoleklass och han kom hem en dag och sa att han blivit slagen av en annan kille i klassen, att det hänt flera ggr tidigare också. Vi tog upp det med hans fröken men även om hon sa att det såklart inte fick hända så kändes det som att hon försökte släta över det hela med att det knuffas en del när de ställer upp sig på led och måste vänta på alla blir klara. Hon sa även att så små barn inte mobbar.. Som att det skulle göra det mer okej att man som barn riskerar att bli retade, knuffade och slagen i skolan om det inte handlar om mobbning. Men hon lovade att prata med barnen.

Nu i veckan kom sonen hem igen och sa att han inte vill gå till skolan mer för hans klasskompisar är dumma, han blir fortfarande slagen och knuffad lite då och då av flera killar i klassen. Tog upp det igen med fröken men fick åter känslan av att hon tror att vår son/vi förstorar problemet, att de aldrig sett nåt hända, även om det såklart kan ske när ingen vuxen är i närheten. Hon lovade åter igen att prata med barnen. Enligt sonen har ingen fröken pratat med honom nån gång om det som hänt än så jag vet inte om fröken verkligen agerar men vi kommer inte släppa det här tills sonen säger att det är bra.

Jag tror också att det mycket väl kan vara så att min son upplever saker och ting som värre än vad vissa andra barn skulle göra men det gör ju inte det hela mindre jobbigt för honom och då tycker jag att vi vuxna måste ta det hela på allvar och desto tidigare man reagerar mot oönskat beteende desto lättare borde det vara att få bukt med det. Sen kan vi såklart inte heller veta säkert ifall det kanske är så att sonen säger dumma saker som de andra sen reagerar på med slag/knuffar eller om sonen också slåss och då behöver ju även han isf få veta att han gör fel. Samt att det är bra att vi föräldrar får veta om det i så fall så att vi också kan prata med honom. Vi vet bara vad han själv berättat och det faktum att hans glädje över att gå till skolan minskat.

Hans storebror kom för ett par år sen hem en dag från förskoleklass och berättade att några barn i en annan klass retat honom ett tag och ibland kastat bollar på honom men det tog hans lärare tag i på en gång när vi tog upp det. De pratade med alla de inblandade barnen och det hela upphörde efter det.

2013-10-04
vevvis81
vevvis81

Jag blev mobbad hela lågstadiet och inget hände. Vi flyttade och nu flera år senare har jag läst att samma skola med fortfarande samma rektor har fått pris för att de jobbar så bra MOT mobbing. Varför hjälpte dom inte mig?

2013-10-04
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...