App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

HAR NI HÖRT???!!

Min tjejkompis skrev precis att hon såg precis på nyheterna att de rekommenderar att alla gravida från vecka 16 borde vaccinera sig mot influensan som går runt nu , Går typ en influensa nu, vet inte om det va nån svininfluensa de nämnde det, och detta orsakar främst gravida . Om man blir sjuk med det under graviditeten så kan det gå riktigt illa eftersom barnet inte mår bra.. har någon hört om det?

2013-10-02
Manssoon
Manssoon

Det var inte menat som en replik till någon annan, utan bara hur jag resonerade. Var mer rädd för svininfluensavaccinet än för sjukdomen i sig. Och eftersom maken mer eller mindre tvingades ta det via jobbet gick jag som på nålar... han blev dessutom liggande i 1½ vecka efter att han tagit det... Så delar absolut dina tankar kring det vaccinet, för det stressades ju fram.

Men tycker inte att den hysterin går att jämföra med säsongsinfluensan, och där är det också mer beprövade vaccin, som dessutom i första hand är tänkt till riskgrupper. Så i de fallen litar jag på att de vet vad de pratar om, då det inte är massvaccinationer de är ute efter, utan enbart att skydda dem som av någon anledning faktiskt skulle kunna dö i säsongsinfluensan.

Just influensa är annars en sjukdom som man sällan drabbas av. Vet att många säger att de haft influensan då de legat med feber och hosta/snuva i ett par, tre dagar. Fast man egentligen kanske drabbas av 'äkta' influensa 4-5 gånger under sin livstid. Upp till 15% av befolkningen blir sjuka varje säsong.

2013-10-02
ChildofJune
ChildofJune

Jag var inte gravid när svininfluensahysterin var, och jag vägrade att vaccinera mig då. Året därefter väntade jag dock dottern, och tillhörde då som gravid högriskgruppen OM jag inte hade vaccinerat mig mot svininfluensan - så de rekommenderades att gravida vaccinerade sig med säsongsinfluensavaccinet. Vilket jag gjorde, för jag gjorde bedömningen att det inte längre handlade enbart om min hälsa, utan om barnets.

Tycker ändå att det är skillnad på svininfluensahysterin och säsongsinfluensan. Det finns högriskgrupper som bör vaccinera sig eftersom risken finns att de på grund av underliggande sjukdomar faktiskt inte klarar av en 'vanlig' influensa. Men det innebär inte att jag är för att alla ska vaccinera sig mot allting som går.

Detta hade jag dock missat, och har två veckor kvar till BF nu. Ska till MVC imorgon, så tänker att min BM säger något om det om det är viktigt.

2013-10-02
ChildofJune
ChildofJune

Nyheter är just nyheter jag antar att min BM skylla sagt nåt om det idag om det var nåt akut. Vi såg ju hur det gick med svininfluensan med narkolepsi som följd och arsenik i sprutan men visst gravida ligger ju i riskgrupp för att bli sjuka men samtidigt hur bra är det att spruta in konstgjorda ämnen i kroppen. Få inte panik och syna det som skrivs

2013-10-02
Helbeng
Helbeng

Stod om det i aftonbladet

2013-10-02
nicholerumack
nicholerumack
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...