App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Då va det dags

Första pottan är inhandlad så ska vi se om fröken kan tänka sig använda den. Hon brukar säga kiss och bajs och ibland velat prova toan, aldrig gjort något där men varit intresserad av att pröva och torka sig efteråt. Alla tips om potträning tas gärna emot :D

2013-10-01
Maalin89
Maalin89

Vi har två blöjbarn och visst blir det blöjköp men att byta på två tycker jag inte är så jobbigt. Tar båda en efter en morgon, lunch och kväll och sedan när de behöver bytas vid behov :)

2013-10-04
Maalin89
Maalin89

Bodys slutade hon med för länge sen. Använder byxa och tröjor. Lät henne vara utan blöja med bara byxan i 45 min första dagen men hon hann bajsa och kissa i två par byxor och verkade inte heller tycka det var obehagligt. Hon ville inte ta av kissbyxan ens. Är det många som kör på den metoden? Behöver de kissa på sig för att lära sig? Jag vill inte heller förknippa pottan med tvång så därför låter jag henne sitta hur hon vill, när hon vill på pottan. Frågar ibland om vi ska ta av blöjan och sitta på pottan men säger hon nej så struntar vi i det.

2013-10-04
Maalin89
Maalin89

Vår dotter är 2 år och 8 månader och totalvägrar att göra behoven på toaletten. Kissa säger hon aldrig till då hon gör. Ska hon bajsa stänger hon in sig på sitt rum och blir vansinnig om man stör.

Vid några tillfällen i somras satt hon både på pottan och på toaletten och försökte, men intresset för det är totalt borta nu.

Så vi känner att det finns inget annat att göra än avvakta och låta hennes intresse vakna till igen. Vill inte att hon ska förknippa potta/toalett med tvång, för då lär det knappast gå att få henne använda dem...

Men visst hade det varit skönt om hon ville sluta med blöjan. Om inte annat för att vi får nästa knodd snart och det hade varit trevligt att slippa köpa så mycket blöjor. Men ja, det får vara i hennes takt.

2013-10-04
ChildofJune
ChildofJune

Hon är 20månader, pottan står i badrummet och hon sitter på den ibland men vill ha blöjan på och tänkte låta henne göra så tills hon kanske ändrar sig och vill ta sv blöjan. Hon följer nästan alltid med in på toan när jag går. Låter henne torka sig o så även om hon inte kissat. Känns synd att hon inte säger till innan hon bajsar eller kissar för hon brukar tala om när hon e färdig. Men en dag kanske det släpper. Känner ingen jätte stress än när hon bara är 1,5 år. Hur gamla var era när de började bli blöjfria?

2013-10-04
Maalin89
Maalin89

man kan ju testa att sätta dem på pottan när man själv går på toa, så får de in vanan.

våra har bara börjat utan speciell träning eller så

2013-10-01
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...