App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Någon som kan hjälpa med stickbeskrivning?

Jag är ingen nybörjare på att sticka, men är mest självlärd och håller mig till enkla projekt, så ibland ramlar jag över instruktioner som jag inte helt förstår mig på. Har hittat en barnmössa med öronlappar som stickas uppifrån och ner på 4 strumpstickor. Alltså ska jag öka maskor på vartannat varv, men det jag inte förstår är det som i beskrivningen nämns antingen som ÖH eller ÖV = Ökning lutar åt höger, eller Ökning lutar åt vänster. Vad innebär det då? Ska jag öka på olika sätt eller vad? *förvirrad* Och mycket tacksam för hjälp! :-)

2013-09-28
ChildofJune
ChildofJune

Jo, det är sant :-) Är ju så jag lärt mig hittills ;-)

Tack!

2013-09-28
ChildofJune
ChildofJune

Föll för "Perfekt nybörjarprojekt om du vill lära dig sticka på ett nytt och smart sätt" ;-)

2013-09-28
ChildofJune
ChildofJune

Det är ökning varje jämt varv från varv 1-8. Fram till varv 6 är det varannan maska, och sedan ska jag hålla på med stickmarkörer och som jag förstår det ska jag sätta ut 6 markörer och öka på varje sida om dem. Varv 7 (bara räta) och varv 8 med ökningar vid markörerna ska upprepas ytterligare 4 ggr, sen med 3 varvs mellanrum 2 ggr. Så sammanlagt ska jag gå från 6 maskor till 120. Lite spetsig blir den kanske, den ska likna en morot ;-) Men den ser ändå ganska rundad ut på bilden.

2013-09-28
ChildofJune
ChildofJune

Fast detta är rundstickning, och på varvbeskrivningarna så står det ex: Varv 2: *1 rätmaska, 1 ÖH* upprepa varvet ut. Då ska jag ju öka varannan maska... eller är det jag som tänker fel?

2013-09-28
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...