App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mjölkstockning

Har inte oroat mig alls för mjölkstockning men nu har jag drabbats... Hela vänster bröst känns som ett blåmärke :/ Jag har suttit med värmekudde och masserat om vartannat. Tips på vad jag kan göra för att det ska försvinna?!

2013-09-27
Blery
Blery
Barn på 1 år och 11 månader

Mjölkstockningen försvann helt efter 5 dagar, jag tror att vitkålen var det som hjälpte! Så rekommenderar det :)

2013-10-06
Blery
Blery
Barn på 1 år och 11 månader

Om jag trycker ganska hårt så känns det som små knölar på vissa ställen, typ liten som en ärta. Annars är det som vanligt, spänt innan amning och slappt efter! Jag ska ta en varm dusch nu och hoppas så innerligt att allt ska vara borta sen! Har köpt fetvadd att ha i bh-n också i förebyggande syfte!

2013-09-29
Blery
Blery
Barn på 1 år och 11 månader

Är nu inne på fjärde dygnet och jag tror det börjar släppa! Igår köpte jag bröstvärmare på Apoteket och vitkål (på ica ;) ) och har kört med båda sen 18-tiden igår. Även vetekudde några gånger och masserat mot bröstvårtan vid amning. Hoppas verkligen det släpper för nu vill jag vara pigg och gå ut igen!

2013-09-29
Blery
Blery
Barn på 1 år och 11 månader

Sihanna: Det tipset du fick av en vän är att handmjölka. Väldigt bra att kunna även vid fler tillfällen än vid mjölkstockning.

kmirlinda: Då gav de fel info på bb. Tyvärr tror jag att det fortfarande finns alltför många även inom vården som fortfarande tror att man ska massera hårt för att lösa upp stockningarna och därför ger det rådet felaktigt. För masserar man hårt riskerar man att pressa ut bröstmjölk ur bröstgångarna ut i bröstvävnaden vilket inte är alls är bra.

Blery: Hoppas verkligen att du fick bukt på stockningen innan det gick så långt som till feber och frossa.

2013-09-28
vevvis81
vevvis81

Precis som ChildofJune skriver så ska du inte trycka/massera hårt utan mer bara stryka försiktigt i riktning mot bröstvårtan för att inte riskera att förvärra det hela. Annars är det absolut bästa att låta bebis äta ofta. Börja helst med det onda bröstet och vänd barnet så att den har hakan åt det håll stockningen sitter men tänk även på att variera från vilket håll bebis tar tag om bröstet då och då. Vill inte bebis äta speciellt ofta så handmjölka. Värme kan också vara skönt. Tänk också på att dricka en massa och vila så mycket du kan.

Sen kan det vara bra att kolla upp så att bebis ammar rätt, för ganska ofta kan man få mjölkstockning pga att barnet har ett felaktigt tag om vårtan. Kan vara så att taget är för litet eller att barnet ligger fel i förhållande till bröstet och får man inte ordning på det finns risken att man snart får mjölkstockning igen.

2013-09-27
vevvis81
vevvis81

Man ska massera försiktigt i riktning mot bröstvårtan, absolut inte trycka hårt, mjölkgångarna är känsliga och vill det sig illa så förvärrar man bara om man trycker för mycket.

Värm gärna extra innan varje amningstillfälle - om du inte hinner/kan duscha kan man använda en hårfön t ex, eller vetekudde.

2013-09-27
ChildofJune
ChildofJune

Håller med övriga. Duscha varmt, vetekudde, amma/pumpa, massera. Jag har även tagit alvedon för att slippa värk för att kunna sova

2013-09-27
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 7 månader

Jag har sovit med vetevärmare, när jag duschat masserat ut, pumpat och ammat regelbundet. Köpte även såna tuttavärmare på Apoteket och gud dom funkar helt perfekt! Så skönt att slippa dessa spänningar och man hållet brösten varma hela tiden!

2013-09-27
Emmara
Emmara
Barn på 2 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...