App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kejsarsnitt

Jag tänker jätte mycket på förlossningen är nu i v24. Måste man ha speciella skäl för att få göra kejsarsnitt eller går det att önska?

2013-09-24
Sandy904
Sandy904

Jag har alltid funderat mycket på förlossningen, även innan jag blev gravid. Har alltid varit rädd för att föda vaginalt & tänkte mycket på detta under graviditeten. Inte så rädd så att jag sökte för det, men nervös inför smärtan ändå.. Födde barn för 4 veckor sen & när jag skulle krysta blev jag helt skakig för jag var så nervös. Vågade inte trycka på i början men sen gick det. Gjorde så klart hemskt ont, men det var sån kort tid & sen var det över! Visst är man lite öm efteråt men jag vill absolut uppleva det igen! :)

2013-09-27
Oldiie
Oldiie

och en sak till...jag ville verkligen föda vaginalt. Jag och mannen var jättetaggade och hade förberett med profylax och allt. Alla jag talat med hade sagt att det är världens häftigaste upplevelse. Jag tror verkligen det fortfarande och hoppas jag får uppleva en normal förlossning. Hoppas du får massa pepp. Huvudsaken är att du känner dig bekväm och 100% stöttad.

2013-09-26
Tummetott
Tummetott

Hej. Jag förstår att du funderar men om du inte är helt skräckslagen inför tanken på vaginal förlissning så skulle jag rekommendera det. Jag fick akutsnitt och alla var fantastiska och duktiga, MEN det är en operation. Trots att allt gått bra så tar läkningen ungefär ett år. Känselbortfall och domningar kring ärret, risk för skador om man anstränger sig för fort efteråt, vilket inte är omöjligt då man faktiskt måste ta hand om en bäbis. Så tänk verkligen igenom vad du tror att du slipper. Är det smärtan så finns jättebra smärtlindring. Jag hade både lustgas och epidural i förarbetet innan vi "gav upp" för bäbisen inte ville komma ner. Sen är allt givetvis upp till dig men en operation innebär mycket större risk än vaginal förlossning.

2013-09-26
Tummetott
Tummetott

Jag födde vaginalt och jag upplevde att jag hade full koll på situationen! Jag fick hela tiden vara med och påverka hur förlossningen skulle bli. Ville jag sitta på en pilatesboll så fick jag det direkt, ville jag ha ryggbedövning så ringde dom på narkosen direkt. Jag var helt klar i huvudet under hela förlossningen trots lustgas. Som ovanstående skrev så tror jag att du har mer kontroll över din förlossning om du gör det vaginalt.

2013-09-26
Josephineback
Josephineback

Roligt att läsa allas tankar och upplevelser. Jag vill givetvis försöka föda vaginalt men det är så mkt tankar som sagt. Skall börja prata med min BM nästa vecka och ta det därifrån. :)

2013-09-25
Sandy904
Sandy904

Kontrollfreak även här, därav min rädsla. Jag har varit på förlossningen och kollat samt att jag skrivit förlossningsbrev dör jag talat om mitt kontrollbehov, därefter måste jag lita på dom som har erfarenheten. Prata med din BM om detta så får du hjälp via aurora för samtal och visning

2013-09-25
Helbeng

Alla kvinnor är inte skapta för att föda vanligt. Hade jag fött vanligt hade jag inte suttit här idag! Jag blev akut snittad och jag kommer kräva att bli snittad nästa gång också! Sonen kom vid 20 på kvällen och morgonen efter var jag uppe o knalla. Har bara positivt att säga om snitt! :) Hoppas du får den förlossning du vill. Lycka till!

2013-09-25
jessicamalin
jessicamalin

om det är pga att du vill ha kontroll på vad som händer hela vägen är nog vaginalt bättre, snitt så ligger man förlamad från bröstet och ner med ett stort skynke framför näsan.. min erfarenhet av snitt var att jag kände mig helt utlämnad till personalen efter bedövningen och min grabb fick dom dessutom springa iväg med fort och ventilera innan han började andas så skrämde livet ur sambon och för min del dröjde det nästan 10 minuter på operationsbordet innan jag ens fick veta könet. men som sagt, det är min erfarenhet av snitt. hade jag haft möjlighet att göra min fl vaginal hade jag velat det men grabben låg på tvären/säte så var inget alternativ

2013-09-25
Enbom
Enbom

Okej, tack för alla svar. Fick mina tankar att jobba ännu mer :) varför jag inte vill föda vaginalt är nog för att det inte känns som man har någon kontroll. Jag är till 110% kontrollfreak och måste veta exakt vad som händer och vilken ordning. Ska till BM nästa vecka och hos oss har jag för mig man får göra studiebesök på förlossningen och att de berättar.

2013-09-25
Sandy904
Sandy904

Jag är skiträdd för att föda vaginalt men vill göra detta då det lixom tillhör naturen på nåt sätt. Vi kvinnor är ju skapta för detta. Jag har ett snitt sedan tidigare och vad man ska komma ihåg är att snitt är en stor bukoperation där det också kan tillstöta komplikationer, jag har ingen känsel runt mitt ärr än idag (11 år sedan snart) dock skulle jag inte tveka på ett snitt om det skulle rädda mitt barn. Fundera på varför du vill göra snitt och utgå från det :)

2013-09-25
Helbeng

blev akutsnittad och det är något jag ALDRIG vill göra om.. har aldrig haft så ont i mitt liv som den veckan efter snittet.. dels känns det som on du kört 10 bodypump pass på raken men det värsta var att om jag rörde mig så brände det något fruktansvärt i huden i hela nedre delen av magen. och nu snart tre månader efter snittet så jar jag ingen känsel nedanför naveln och ner till snittet.

2013-09-24
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 11 månader

För mig tog det tre dagar efter snittet innan jag kunde ta mig ur sängen. Och då var jag alldeles svag och kunde inte vara uppe yr sängen länge. Det tog fem dagar innan jag klarade av att byta första blöjan på min son. Hade jag inte fått havandeskapsförgiftning ich sonen höll på att svälta hade jag hellre fött vaginalt. Dessutom tog den sju långa timmar innan jag fick hålla i honom.

2013-09-24
Brassbandcookie
Brassbandcookie

Krävs ganska mycket för att få ett kejsarsnitt haha. Om det hade varit så lätt och få tror jag vi hade varit många som hade valt det ;) är gravid med min första i v38 så ja ett kejsarsnitt hade jag också velat ha.

2013-09-24
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...