App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mat och tänder

Dottern, lite mer än 6mån, fick sina första tänder för 1vecka sedan. Det har varit jobbigt att äta för henne, vilket jag förstår. Vi gör vad vi kan för att underlätta smärtan: alvedon, tandgel och kylda bitleksaker ( allt i lagom och ej överdriven dos ) Gröt går bra, men vanliga maten är hon mest frustrerad över. Det verkar som om hon försöker hitta en ny teknik för att tugga och inte riktigt får till det. Det slutar oftast med att hon får kväljningar. Jag erbjuder henne att amma men hon vill inte mer än 2ggr/dag och 2-3ggr/sen kväll/natt.  Någon annan som upplever/har upplevt att det varit så här tänder kommer? Och någon som har tips på mer som kan hjälpa/underlätta för dottern när tänderna kommer?

2013-09-24
Fillie
Fillie

Jag kokar och mixar hemma. Igår prövade jag att mixa den lite till med extra vatten, gick inte. Däremot gick det bättre om hon fick gröt blandat med mat. Fruktmixen går ner, även om den inte är helt slät.

2013-09-25
Fillie
Fillie

Vad får hon för mat? Min minsta vägrade pure, trots att hon inte hade tänder så hon åt bitar före, under och efter tandsprickningar.

Så ger ni pure testa bitar, ger ni butar testa pure.

2013-09-24
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...