App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kolik?

Dottern på 3,5 månad har nu i 1-2 månaders tid börjat gallskrika på kvällarna. På dagen går det jätte bra att lägga henne osv. Men så fort det är dags att sova för kvällen så sätter hon igång. Hon kan skrika upp emot 2 timmar. Är det kolik? Kan tillägga att hon aldrig rapar

2013-09-23
Liisa89
Liisa89

Så svårt att veta!

2013-09-24
Liisa89
Liisa89

Min son blev en helt annan bebis också när jag slutade ge honom D-droppar varje dag, ger nu varannan eller var tredje, han är en månad gammal. Han skriker även på kvällen han med, men de är av ren sällskapssjuka och övertrötthet har vi märkt.. Var själv orolig för kolik när de började..

2013-09-24
Emmara
Emmara
Barn på 3 år och 1 månader

Hon är väldigt gasig. Men när hon sätter igång och börjar skrika så duger varken flaska eller tutten. Igår lyckades jag söva henne innan skriket drog igång. Halleluja moment!

2013-09-24
Liisa89
Liisa89

Om du ger ersättning ska du absolut inte spä den med mer vatten! Det förstör ju helt näringsbalansen som är noga uträknad för att hon ska få i sig den näring hon behöver. Då riskerar man näringsbrist och viktnedgång.

Enligt 1177 börjar kolik då barnet är några veckor och håller i sig till 3-4 månader. Och enligt dem har inget barn kolik efter 4 månader - hoppas att det stämmer för då bör det ju vara över för er närsomhelst. Vad kolik beror på vet man inte, och många av de barn som visar på koliksymptom har inte problem med magen.

Verkar hon ha problem med magen? Gaser? Hård i magen? Hur äter hon på kvällarna då hon skriker? Har hon ont i magen kan hon bli lurad och tro det är hungerskänslor och därför vilja äta oftare än vanligt.

2013-09-23
ChildofJune
ChildofJune

Tackar nu har man lite att prova igenom iaf! :)

2013-09-23
Liisa89
Liisa89

Är många bebisar som av ngn anledning inte tål d-vitamin dropparna. Vår pojke skrek em/kväll när vi gav dem. Blev en helt annan bebis utan dem! Så mitt tips är att ta bort dem en vecka och se om det blir någon skillnad! Sedan att införa dem i en eller två dagar igen och då ser ni om er bebis reagerar med skrik igen. Då skulle jag ta bort dem tills bebisen är ca 5 månader och prova igen när magen förhoppningsvis mognat. När du tar bort dem tipsar jag om att inte införa minifom eller semper magdroppar samtidigt...annars vet nu ju inte vad bebisen reagerat på.

2013-09-23
Hnoss
Hnoss

Nej det har jag inte provat! ska genast springa iväg till apoteket. men hur fungerar en sån där pysventil? har jag den inne eller stoppar jag bara in den en liten stund? :)

2013-09-23
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...