App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fråga till er som gjort kejsarsnitt

För ca 3 veckor sedan gjorde jag ett akut kejsarsnitt och syddes med "självupplösande" tråd. Jag fick sedan en remsa kirurgiskt tejp, lodrätt över snittet (ej strips) som skulle bytas vid behöv enligt barnmorskan som skrev ut mig. Men när tyckte ni det var lagom att byta? Just nu har jag bytt 1ggr/vecka då det inte skulle pillas för mycket med tejpen, men jag har hört så många olika versioner som vid varje dusch, låt det sitta tills det trillar av själv eller byta efter var 10e dag, men vad tycker ni har fungerat bra för er? :)

2013-09-22
lisessa
lisessa

Jag gjorde ett akut snitt för snart ett år sedan. De tejpade mig och la förband. Förbandet skulle jag ta bort dagen efter och tejpen skulle jag plocka bort lite varje dag, innan 10 dagar skulle allt vara borta. Det har läkt jätte fint!:)

2013-09-23
Jmys
Jmys

Jag akut snittades för ca 3 månader sen, jag fick häftklammrar som sedan togs bort efter 10 dar, efter det tejpade vårdcentralen mig med såna steril stripes som även finns att köpa på Apoteket. Min vårdcentral uppmanade mig till att tejpa det så ett tag fram över och sa att den tejpen räcker kanske upp till 2 veckor man kan bara trycka lite lätt på tejpen efter duschen så den sätter sig igen. Jag tejpade upp till 2 månader efter och till slut blev det att jag byte efter varje dusch men annars gick det en vecka emellan ungefär när ja börja märka att tejpen lossnade i sidorna lite typ.

2013-09-23
Akesson
Akesson

Hade precis som jessicamalin! Snittad för 4 mån sen.. Läker fint och bra :)

2013-09-22
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 7 månader

Jag hade förband tre dygn sedan stripes fyra dygn till, sedan ingenting. Ärret är fint och syns knappt. Fem månader sedan snittet.

2013-09-22
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 8 månader

Mitt förband togs av efter knappt 2 dygn och sedan fick jag besked om att det inte skulle läggas om utan luftas.
Jag satte dock själv på strips några dagar senare bara för att det kändes bättre.
För att ärret ska bli så lite synligt som möjligt, om man önskar det, bör man skydda det med häfta vid sol.

2013-09-22
maskrosen81
maskrosen81

Tejpen kan bytas vb. Ca 1 gg/ vecka. Ärret blir finare om du har det tejpat.

2013-09-22
ElinaH89
ElinaH89

Ja, ärret är super fint! Det kan ila eller klia lite ibland men annars är det ok! :) Om du är orolig eller osäker så kolla med din bm :)

2013-09-22
jessicamalin
jessicamalin

Hm då kanske det inte är så viktigt hur ofta man bytar min tejp...
Ser ärret fint ut idag? :)

2013-09-22
lisessa
lisessa

Jg blev akut snittad och blev också sydd som du. Jag fick bara en kompress på snittet som togs av ett dygn efter och sen dess har jag inte haft nåt på alls. Är lite mer än 10 mån sen!

2013-09-22
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...