App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Skyldigheter vid ensam vårdnad osv? (Långt inlägg!)

Jag undrar om jag som mamma har några skyldigheter att kontakta mitt barns pappa för umgänge osv om jag har ensam vårdnad? Pappan har aldrig varit intresserad och har knappt velat hålla sitt barn när han väl har hälsat på, utan gick oftast direkt in och satte sig i soffan utan att ens hälsa på sitt barn. Det har alltid varit jag som måstat tjata på att han ska hälsa på och dom flesta gångerna han väl skulle hälsa på så dök han aldrig upp och hörde inte av sig om att han inte skulle komma. Jag har alltid frågat varför han inte kommit och inte hört av sig (vi satt hemma och väntade på honom ju!) men som svar har jag fått bland annat: "orkade inte" eller "fick förhinder". När sonen blev 4 månader så sa jag till pappan att nu är det upp till dig att höra av dig och vilja hälsa på för jag orkar inte hålla på och tjata längre och du sviker varje gång du lovar att komma men dyker aldrig upp.Efter det hörde jag inget från pappan alls .Men på sonens 1-års dag skrev han grattis och hälsade på 3 ggr under loppet av 1 månad. Men sedan dess har han inte hälsat på utan han skickar sms ibland men bara när han vill berätta om sig själv och vad han gör, han frågar ALDRIG något om sonen. Han skaffade sig en ny tjej i samma veva han slutade hälsa på. För ett par månader sedan cyklade pappan förbi oss (vi stod 2-3 meter ifrån) och när han såg oss så vände han blicken och trampade fort som attan förbi! Pappan har också sagt ett flertal ggr att han inte vill ringa för han kanske stör (jag har sagt att det är bättre att ringa för det är lättare att berätta saker osv via telefon istället för sketna sms...)Har nu för ett tag sen fått höra att pappan påstår att jag hindrar honom att träffa sin son! Hallå, det är ju tametusan jag som mer eller mindre fått tjata ihjäl mig på att han ska hälsa på för att jag tycker det är viktigt att min son har en bra relation med sin far! Det är väl bättre isåfall att pappan medger att han inte vill vara "pappa" istället för att ge mig skulden! Men men, ialla fall så har jag nu varit tvungen att byta mobilnummer, har jag någon skydighet att ringa pappan och berätta att jag bytt nummer? Eller någon skyldighet över huvud taget att kontakta pappan till min son? Kan även tillägga att det är över ett halvår sedan han hälsade på..

2013-09-21
Sara1990
Sara1990

Maalin89: Det har du ju faktiskt fullkomligt rätt i.

2013-09-22
Sara1990
Sara1990

Sandra988: Oj, har han inte berättat att han har barn :o

2013-09-22
Sara1990
Sara1990

Mumtotwo: Jag fick nu en jättebra inblick hur "lagen" säger. Då är det alltså bra om jag säger att jag fått nytt nummer (trots att pappan inte bryr sig) för jag vill inte vara "the bad guy". Och när min son blir större och kanske frågar varför hans pappa aldrig kommer, så vet jag att jag iaf försökte få honom att vara delaktig.

2013-09-22
Sara1990
Sara1990

sandra988: Förstår inte hur en pappa (lr förälder i huvudtaget) kan strunta blankt i sina barn..Och sen mer lr mindre ge oss mammor "skulden" för det. Måste vara skönt ändå att din sambo är "pappa" till ditt barn, en fadersgestalt är ju trots allt väldigt viktig för ett barn.

2013-09-21
Sara1990
Sara1990
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...