App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ensam tid?!

någon mer som upplever att man inte får eller kan ha ensam tid med sig själv, har en bebis på 3 veckor, o min ensamma tid är och få duscha på kvällen när sambon är hemma. Annars säger han till mig att ensam tid får jag när bebis är närmare 1... Någon mer som har det så?!

2013-09-20
lillemzy
lillemzy

(null)

2013-09-21
Meliha85
Meliha85

Haha nu skojar du va? Personligt påhopp??

2013-09-21
Jen1980
Jen1980

Eller så kan man ju läsa mellan raderna ibland o inte ta alla ordagrant. Gammal eller ung det borde väl alla klara av

2013-09-21
Jen1980
Jen1980

Fast jag har haft panikångest så jag vet vad det innebär men använder det ändå i fel sammanhang.. å sen e det väl inte så blodigt heller om man vet vad den andra pratar om.. men när man skriver det i text så är det ju svårt att se den andra. å skriver man att man får ångest tex så kan det ju missuppfattas ganska grovt. 

Men om ja snackar med min bästa kompis å säger fan ja har ångest över jobbet på måndag så förstår ju hon att jag inte sitter med en ångestattack just då liksom.. 

Det e lurigt med skrift över lag.. mycket lätt för missuppfattningar.

2013-09-21
osisen
osisen

Vart lärd att när barnet sover så ska man själv vila o sova oxå om man ska orka med allt detta med amning osv

2013-09-21
lillemzy
lillemzy

catpuss.. ja jag får lite den känslan med.. jag säger iofs väldigt ofta ordet ångest när när jag blir orlig över saker.. å ibland får jag så dålgit samvete när jag använder det ordet så när jag känner folk som lider av ångest på riktigt liksom.. :O

2013-09-21
osisen
osisen

Å för mej är livskriser när någon dör/depressioner/allvarliga sjukdomar och olyckor.  Visst kan det säkert vara en jäkla omställning med barn men för mej är ordet kris något oerhört negativt och således inget som jag definierar med att få barn.

2013-09-21
osisen
osisen

Ensamtid får man när barnet är vuxet.. typ..

Man får prata och komma överens om hur man vill ha det så båda är nöjda med upplägget. Men jag hatar uttrycket egentid. Visst har jag "egentid" men när det passar in med resten av familjen och det är inget jag kan kräva så länge jag har små barn som inte klarar sig själv.

2013-09-21
osisen
osisen

Innan jag fick barn skötte jag allt. Men när jag fick barn sa min man såhär. När jag jobbar vill jag bara du är hemma och är mamma. Lägg all fokus på lillen. Du behöver inte görs något annat då. Sen när jag kommer hem hjälps vi åt med killen och vardassysslorna. Jätteskönt. Så varje dag han kom hem vilade jag typ en timme. Sen hjälptes vi är tills vi somnade.

2013-09-20
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Oj det där lät ju riktigtjobbigt! Fattade nog inte först hur lite din sambo gör hemma... Klart man måste hjälpas åt! Min sambo jobbar massor, börjar oftast runt 7 och kommer hem mellan 18 och 22 på kvällarna. Är han hemma så nattar han, utan att jag behöver be om det och han fixar även annat här hemma så mkt han hinner. Tycker verkligen att du ska prata med din sambo, ni är ju två om både barnet och hemmet!!

2013-09-20
AnnaA86
AnnaA86

Hoppas det blir lättre när man kommer in i rutiner osv, men att höra att sambon säger att han längtat till att komma hem till oss, vore skönt att få höra!

2013-09-20
lillemzy
lillemzy

Även den som är hemma behöver ju avlastning mellan varven. Och man är två om både hushåll och föräldraskap. Hur man väljer att dela på sysslorna är upp till var och en. När maken kom hem kunde jag få en paus genom att stå med disken ensam i köket t ex.

I övrigt förvånas jag fortfarande över föräldrar som inte aktivt engagerar sig i sina barn, så den andre måste be om det... Den som jobbat har alltid gått på jobbet och längtat hem till familjen. Nu var inte dottern så liten när jag jobbade, men maken sa att det bästa han visste var att få komma hem och lägga dottern på sin bröstkorg och varva ner i takt med hennes andetag.

2013-09-20
ChildofJune
ChildofJune

Tack för era svar! min sambo jobbar 8-17 varje dag. Försöker träffa andra mammor på dagarna o fika med familj o vänner! Men när killen kommer hem så är bebis o jag helt slut.. Tror han har bytt blöja 3-5 gånger sen bebis kom o han är 3 veckor idag! Annars gör jag precis allt. Jag kanske är för snäll o inte orkar ställa några krav. Alltså ja älskar att umgås med mitt barn men skulle va skönt att få slippa de där skriket iaf en stund om dagen. O jag har alltid för de mesta skämt bort killen med att städa diska tvätta laga mat osv, gör ja inget av detta så blir inget gjort! Som idag soporna bara står o luktar illa. Men ingen tömmer dom? Ja har knappt tid att pissa själv ! Haha inroni, ja men hoppas ni förstår mig! :p känner mig väldigt ensam i detta, men kanske är dessa hormoner oxå, han har ej tid att va pappa ledig för han är ensam säljare på sitt jobb. Visst ammar man så kan inte pappan göra mycket mer. Men som en del säger att han har faktiskt oxå två armar o kan göra de mesta utan att amma. Han har två barn sen innan! Man börjar ju fundera på om han sket i den där spädbarnstiden,..

2013-09-20
lillemzy
lillemzy

När min var 3 veckor var det bara tur om jag han duscha innan han blev hungrig då han hade väldigt oregelbundna ät-tider när han var så liten.. Nu är han snart 8 mån och nu har jag egentid (mer än en dusch) max en gång i veckan. Man får lära sig att göra saker med barnet:-) Ibland längtar jag efter mer egentid, men det blir ju lättare ju större barnet blir!

2013-09-20
AnnaA86
AnnaA86

nu borde du ha massa tid, en så liten baby äter sover o skiter, du har massa egen tid nu än sen,

2013-09-20
lelin83
lelin83

De är faktiskt viktigt att vi tjejer får våran ensamma tid. Iaf en stund 10min 1 timme.. Få känna att vi är personen o inte bara en mamma. Om nu förstår mig rätt. Pappan kan ju faktiskt byta blöja o gosa med bebis. Vi ammar ger mat sen kan faktiskt killen ta över. Men är en del killar som är rädda o säkra för spädbarns åldern

2013-09-20
lillemzy
lillemzy

Tack det ska jag hälsa honom :) vill ju börja träna här synd o ta med bebis till gymmet varje gång

2013-09-20
lillemzy
lillemzy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...