App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni med barn som reagerar med magont på D-dropparna!

Ni som har bebisar som reagerar med magont på d-dropparna! Snälla gå till lakemedelsverket.se och gör en e-rapport om biverkning! Eftersom BVC och apotek runt om i hela landet inte verkar medvetna om problemet så behöver dessa biverkningar som våra små drabbas av rapporteras så att det börjar tas upp i fass och beskrivningen av läkemedlet! Jag gjorde precis en rapport på både ACO D-vitamin Olja och ACO D-vitamin Vatten.

2013-09-18
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 5 månader

Det är absolut inte farligt att utesluta dem i någon vecka eller två! Gör det och sedan börjar du ge dem igen, då ser du om din lilla reagerar på dem. Blir det magont då så vet du ju att det beror på dem. Då skulle jag ta bort dem ett tag till. Ledsen att höra att läkaren inte tog dig på allvar, tyvärr inte ovanligt. Just därför är det så viktigt att alla som märker att deras bebis får ont i magen av d-dropparna rapporterar det till läkemedelsverket!

2013-09-20
Hnoss
Hnoss

Vad tråkigt att de inte vill ta dig på allvar... är det Acos droppar du gett?

Nej jag tycker att du kan testa igen, så att du isf nästa gång kan säga att en gång kanske är en tillfällighet, men två?

2013-09-20
ChildofJune
ChildofJune

Ingen fara att du kapat tråden ChildOfJune! Viktig info du skriver! Samtidigt som jag ändå uppmanar de som har en bebis med mycket magont att prova att ta bort d-dropparna under en veckas tid, bli er bebis bättre, inför dropparna i en två dagar igen och se om det blir någon reaktion på dem igen. Får bebisen ont i magen då så är det troligt att det är dropparna. Ta bort dem igen och prova efter ytterligare någon vecka utan droppar, så att magen får vila, en annan sorts d-vitamin (förslagsvis de vattenbaserade eller Dunmedic eller Disney eller Semper Magdroppar med d-vitamin). Får ni en reaktion igen? Då är mitt tips att antingen fortsätta prova de andra sorterna som finns, efter att magen har fått vila ytterligare lite. Eller att ta paus med d-dropparna tills bebisens mage förhoppningsvis har mognat vid 4-5 månaders ålder. Då kan man prova att införa dropparna igen, försiktigt! 1droppe i taget och sedan sakta öka upp droppe för droppe. Och var noga med vad ni äter och att ni är ute i dagsljus varje dag! Lycka till!

2013-09-20
Hnoss
Hnoss

Slänger in denna också och hoppas att den får vara kvar :-)

http://www.vetenskaphalsa.se/d-vitaminbrist-kan-bidra-till-manga-sjukdomar/

2013-09-20
ChildofJune
ChildofJune

Tack ChildOfJune! Bra skrivet! Och ALLA NI SOM UPPLEVT MAGONT HOS ER BEBIS PGA D-DROPPARNA FORTSÄTT ANMÄLA TILL LIVSMEDELSVERKET!

2013-09-20
Hnoss
Hnoss

Jag kan ju bara delge det jag läst själv, och som sagt så är det hela väldigt nytt och mer forskning behövs - och pågår. Men resultaten som kommit hittills pekar på att D-vitamin verkar på många fler områden än vad man tidigare trott. Att många har brist på D-vitamin är också ganska nyupptäckt, finns lite statistik på det som visar att 82% av ungdomar i Norrbotten lider av brist, samt 62% av alla 8-åringar i Göteborgstrakten. Bristen tros främst bero på att vi i Sverige bara kan ta till oss D-vitamin via solen under ett fåtal timmar/dag under sommaren. Plus att vi tillbringar mycket mer tid inomhus numer, har man inte semester är man antaligen mest inne på jobbet ex. Och sen att vi är mer rädda för hudcancer och sällan utsätter oss för solljus utan solskydd. 15 minuter i stark sol med mycket bar hud (och inget solskydd) ger ett lager D-vitamin som vi håller oss på i flera dagar.

Att D-vitamin ger starkt skelett vet man sedan tidigare, och det har också varit huvudorsaken till att man ger tillskott från spädbarnsåldern. Jag tror även att det är ganska känt att D-vitaminbrist kan ge dessa höst/vinterdepressioner som är ganska vanliga i Sverige.

Risken för astma hos barn är mindre om barnet fått tillskott. Det finns också en del studier som tyder på att man drabbas av färre förkylningar om man tar tillskott - något som min man provade nu under våren som var och han har varit friskare än innan - sen räcker det naturligtvis inte som vetenskaplig grund så sett ;-)

Finns massa områden där man tror att D-vitaminbrist spelar in, men där saknas det ordentligt med forskning. Är man nyfiken rekommenderar jag att man googlar fram kostdoktorns hemsida, där finns en hel del info om detta :-)

Förlåt Hnoss för att jag går ifrån ämnet!

2013-09-20
ChildofJune
ChildofJune

Man måste vara väldigt försiktig med detta och verkligen vara helt säker på att det är D-dropparna som ger magont. Spädbarn får ont i magen av så många olika orsaker, och har perioder med mer gaser osv för att det är en del av att deras matsmältningssystem mognar.

Följderna av D-vitaminbrist är inget man ser förrän på lång sikt. Och bristen är mycket mer utbredd än vad man tidigare trott - liksom nyare forskning visar på att D-vitamin har extremt stor betydelse och kan påverka vår hälsa på många sätt - vilket är helt nyupptäckt och därför är det också ganska svårt att få en läkare att gå med på att testa för D-vitaminbrist, då många saknar kunskapen.

Nu menar ju Livsmedelsverket att BHA inte ska vara farligt... litar man inte på det har bland annat Dunmedic droppar utan tillsatser.

En egen teori som jag har, är att dessa problem börjat uppstå mer nu när de ändrat rekommendationen med D-droppar till första levnadsveckan, vilket tidigare varit från 1 månad. Nu var det ett tag sedan jag köpte droppar själv (köpte egna då BVC gav ut ACO's som innehåller BHA) och på flaskan jag köpte senast står det en åldersintervall på 1-24 månader.

Sen skulle inte jag heller ge dropparna under en period om jag verkligen var 100% säker på att mitt barns magont berodde på dem. Tycker alla ska lyssna på hur Hnoss gjort, både vad gäller hur hon kommit fram till att det är dropparna och även på planen att introducera dem igen - väldigt klokt och genomtänkt tycker jag.

Och fortsätt absolut att uppmuntra alla som haft problem att anmäla det!

2013-09-20
ChildofJune
ChildofJune

Sen så innehåller väl d-droppar nämligen E320/butylhydroxianisol, ett antioxidationsmedel som enligt Äkta vara misstänks vara skadligt för små barn, orsaka allergi, hyperaktivetet samt vara cancerogen. Är vad jag hört?

2013-09-20
lillemzy
lillemzy

Finns det något annat alternativ på D vitamin där spädbarn istället för såna här D-droppar

2013-09-20
lillemzy
lillemzy

Jag skulle säga att det garanterat är dropparna! Ta bort dem igen och ha dem borta en vecka eller två så märker du om det bara var något tillfälligt eller inte (vilket jag inte tror att det är!).

2013-09-19
Hnoss
Hnoss

Toppen Teessaan!!!

2013-09-19
Hnoss
Hnoss

Tack för att ni rapporterar till läkemedelsverket! Mitt tips om man misstänker att ens bebis reagerar på d-dropparna på ngt sätt är att ta bort dem under en veckas tid, då lär ni hinna märka skillnad. Och sedan införa dem igen och se om det blir någon reaktion. Då vet ni om er bebis klarar dem eller inte. Har ni tagit bort dem och tänker prova att införa dem igen när bebis är lite större, typ 4-5 månader, så börja försiktigt! 1 droppe först och efter några dagar 2 droppar och så vidare tills man är upp i 5 droppar efter ett par veckors tid!

2013-09-19
Hnoss
Hnoss

Ska jag göra direkt!

2013-09-19
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...