App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Maten?

Läste i ett annat inlägg att någons 6-månaders bebis inte äter ersättning utan bara mat på dagarna. Hur mkt o hur ofta måste en 6-månaders då äta för att hålla sig mätt under en hel dag. Min son gillar man o provar gärna, men att bara äta mat skulle han inte klara sig på för han tappar intresset efter en stund. Men d e väl som allt annat, man måste träna upp d. Han e ändå bara 5 månader :) va bara lite nyfiken :)

2013-09-18
Adde86
Adde86

Min äter fyra mån om dagen och ammas lite emellan och mellanmål. Jag var tvungen att få han att äta mat då han inte växer ordentligt längre på min bröstmjölk och vaknar massor gånger på natten för han inte blev mätt han totalvägrar flaska så min Bvc sa att kör på mat då. Har ni bra förslag på mellanmål?

2013-09-18
Idussen
Idussen

Rekommendationen är väl fortfarande att det är smakportioner från 4 månader, men inget helt mål ska bytas mot riktig mat förrän från 6 månader? Blir så förvirrad när alla verkar ha så bråttom och undrar var dessa nya rutiner kommer ifrån? Läste på livsmedelsverkets hemsida för några veckor sedan bara, och då var det som jag inledde med.

En 6-månaders ska alltså börja vänjas vid att äta större mål, i början får man säkert komplettera målen med amning/ersättning, kanske även ha det som mellanmål i början också. Men det är verkligen ingen panik om en halvårsbebis inte äter ett enda "riktigt" mål mat.

Minnet är ju inte det bästa, men tror inte att vi gav matportioner utan komplement förrän dottern var 9 månader (jo, mellanmål som frukt(puré), smörgås ex). Och ersättning fick hon ibland som komplement eller mellanmål tills hon var 11 månader drygt.

2013-09-18
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...