App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barn 2?

Jag sitter och skriver med en liten tremånaders brevid mig men jag vill ha ett till barn, gärna nu. Barnmorskan gör allt för att avråda mig från en ny graviditet så snart med motivationen att det är besvärligt att vara både gravid och spädbarnsförälder. Nu var ju faktiskt aldrig graviditeten något problem för mig, inget kräkande eller dylikt, och även om det inte finns någon garanti för att nästa graviditet blir lika enkel så undrar jag, exakt när skulle det vara enklare att skaffa barn 2? När den första flyttat hemifrån? Små barn skapar inte direkt mindre bekymmer med åren. Jag vill gärna ha fler ungar och ja, jag kanske stressar på något men jag vet inte om detta är något negativt eller ej. Kanske är jag korkad men jag tycker detta vore en ypperlig tid att utöka familjen.

2013-09-17
Laema
Laema

Hmm.. Vår minsta är 6 månader och vi jobbar på nr FEM! (Det blir sista barnet för oss)
Vår äldsta fyllde 6 år för en månad sedan... Mellan barnen är det 27, 17 och 22 månader.. Alla har för- och nackdelar.
Jag håller med om att det mesta hänger på oss föräldrar. Det blir vad man gör det till, så att säga. Jag har ibland frågat barnen om dem vill ha fler syskon eller om dem vill vara själva nu... Varje gång säger dem att de vill ha fler! De älskar bebisar och leker med dockor och dockvagnar hela tiden. Vi har fyra killar.
Var- och varannan dag talar de stora om hur glada de är att vi har bebisar... Hade dem uttryckt minsta lilla missnöje så hade vi sagt stopp. Men de själva frågar efter 'prinsessan'... Så i vår familj är vi alla överens om en sista bebis. Det är inte jobbigt! Det är ett privilegium.

2013-09-18
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Jag tror och är inställd på att det blir en smärre chock med två barn oavsett om man har månader eller år emellan dem. Jag tror också att det blir mer eller mindre jobbigt beroende på vad man ställt in sig på och vilka förväntningar man har. Alla tjatade både innan, under och efter jag fick barn om att det är så jobbigt och att man är ständigt trött osv men jag tycker inte att jag känner igen mig i det. Självklart är det jobbiga och tunga inslag och livet är ganska annorlunda men jag hade ställt in mig på nåt mycket värre.

Min bm sa att det tar ungefär lika lång tid för kroppen att återställas som graviditeten tog så typ 1 år. Men hon påpeka även att det absolut inte är farligt eller skadligt att bli gravid tidigare.

2013-09-18
Mullvad112
Mullvad112
Barn på 1 år och 8 månader

Att ha barnen tätt för att de ska få glädje av varandra är faktiskt tvärt emot vad man säger inom barnpsykologin. Risken att de konkurrerar med varandra är större ju tätare det är mellan dem. Första barnet har inte heller nått så långt i sin utveckling, i vilken den är beroende av föräldrarna på ett helt annat sätt än senare. 3 år mellan barnen är vad de rekommenderar. MEN, allt handlar ju även om hur man som föräldrar handskas med tillvaron. Är man medveten om vilka svårigheter som kan uppkomma så underlättar det för hela familjen. Och huruvida syskon kommer bra överens eller inte handlar mycket om hur föräldrarna uppfostrar och dessutom om vilka små personligheter barnen är och blir, och det kan ändra sig under uppväxten. Själv har jag idag bättre kontakt med min sju år yngre syster, än med min 2 år yngre.

Sen tycker jag väl inte att det är så professionellt av en bm att försöka övertala någon att vänta med en graviditet - såvida det inte finns medicinska orsaker. Visst kan två täta graviditeter påverka ens hälsa negativt, men det behöver absolut inte vara så.

Har själv en månad kvar på en kämpig graviditet och en dotter på 2½ år. Visst har jag dåligt samvete över att inte kunna vara lika aktiv som innan, men samtidigt kan jag förklara för henne att mamma behöver vila en stund, och än så länge har det fungerat bra.

2013-09-18
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...