App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Normalt?

Min dotter är nu 2 veckor och 2 dagar, sedan igår har hon varit jättegrinig, vet att hon har ont i magen men det är inte samma sorts gnäll. Hon vill äta hela tiden, när hon äter så äter hon tills hon kräks, sen vill hon ha mer, hon äter slut ur mina bröst så måste ge henne ersättning, men vi ger bara 60-80 ml eftersom vi inte vill att hon ska äta för mycket då hon ammat i 1,5 timme innan. Enda stunden hon är tyst och lugn är när hon ligger på min mage/bröst, sambons fungerar absolut inte, och då kan jag ju inte vila och Få en liten snabbsömn för är för orolig att hon ska ramla ned eller att jag ska vända på mig, hennes bajs har också ändrat färg och konsistens från gul och lite tjock till grönt och helt vattnig. Jag har inte ätit något nytt de senaste dagarna och jag äter inte laktos då jag är laktosintolerant.. Är detta normalt?

2013-09-16
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 2 månader

Mjölken kan visst ta slut! Tar aldrig slut helt men det man kan ha väldigt lite! Mjölken sinar kallas det för och kan hända om man känner sig stressad och liknande men den kan sina bara sådär också! På mig gjorde den det och jag fick sitta och amma två timmar och en halvtimma senare ville han amma igen! Det blev både olidligt för både mig och lillen då det tar på krafterna för det å att amma! Så jag fick börja ge ersättning också! Folk tycker det är så extremt farligt att ge ersättning men ibland måste man och barnet tar inte skada utav det! De kan få samma närhet om man ger flaska i samma position som man ammar och det viktigaste är att bebisen fått i sig mjölk det första veckorna som är råmjölken! Det är alldeles för nojjigt hos vissa med att man MÅSTE amma men ibland kan man inte hjälpa det! Det skadar mer än vad det hjälper ibland! Man kan inte slita ut sig själv för att man känner att man måste amma! Gör det som känns rätt för dig och barnet!

2013-09-16
andreafure
andreafure

Hon fick ersättning för första gången på bb då hon var 3 dygn. Jag mådde så pass dåligt efter fl så kunde inte amma så hon blev för slö och därför fick ersättning tills jag mådde bättre.

2013-09-16
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 2 månader

Det som är lite lömskt med mjölkproteinallergi är ju att alla barn inte får samma symptom... Om det inte hjälper att mjölka ur den första laktosrika mjölken så är det bästa att prata med BVC.

När fick hon ersättning första gången? Mjölkproteinallergi visar sig ibland inte förrän man introducerar annan mat än bröstmjölk, som ex ersättning - även om barnet naturligtvis kan reagera på ämnet i bröstmjölken också.

Ibland blir det dubbelposter, är Libero som krånglar :-)

2013-09-16
ChildofJune
ChildofJune

mammatillhanna, vi använder också den flaskan. Napp har vi men den spottar hon ut efter några minuter

2013-09-16
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 2 månader

kanske är hennes sugbehov så stort att hon vill ha bröstet. Testa att ge napp istället för att tillfredsställa sugbehovet så riskerar nu inte att hon kräks så mycket. Jag skulle nog också vara försiktig med ersättning. Då hon kräks så vet du ju att hon får i sig mängder, men dricker nog för mycket. En två veckor gammal bebis behöver inte så mycket för att bli mätt. som tidigare sagts, kolla på Amningshjälpens hemsida och sök upp en hjälpmamma.Värt ett försök...

2013-09-16
Tummetott
Tummetott

Håller mig.undan mjölk, grädde och sådana produkter, så dricker varken laktosfri mjölk eller sojamjölk. Ja hon sväljer men som sagt kräks upp när det är för fullt för att Sedan vilja ha mer.. blir orolig att det är något fel på magen :/

2013-09-16
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 2 månader

Nu har jag lånat ut mitt ex av Amning i vardagen, så kan inte dubbelkolla. Men jag vill minnas att om man ex har mycket mjölk och en stark utdrivningsreflex så kan bajset bli grönt, löst och 'skummigt'. Att hon vill äta hela tiden beror ju på att hon kräks ut det hon fått i sig och behöver fylla på igen. Rekommenderar verkligen boken som redan nämnts, och även för bättre råd av riktiga hjälpmammor, amningshjälpens grupper (en öppen och en sluten) på FB. De har även en bra hemsida! Rekommenderar även bloggen sagogrynet på wordpress.

Det kan ju bero på så många olika saker, så det viktigaste är ju att reda i varför, om det är mycket mjölk, allergi eller tillväxtfas...

Skulle vara väldigt försiktig med ersättning, för det är ingen snabb lösning och ger de flesta mer problem med magen.

Sen gör du/ni naturligtvis som ni vill!

2013-09-16
ChildofJune
ChildofJune

Att hon ammat 1,5 tim tyder på att det inte fins mjölk. Efter 10-15 min amning så tar mjölken slut. Hon kanske suger men sväljer hon oxo? Efter varje amning ge henne en full flaska med ersättning så kan hon äta hur mycket hon behöver. Då komer hon sömna ska du se.

2013-09-16
hanifa247
hanifa247

Hon äter ur brösten tills hon drar undan huvudet, men blir hungrig efter några minuter och tillslut finns det ingen Mjölk kvar och då blir hon arg och frustrerad och börjar skrika..

2013-09-16
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år och 2 månader

Ge henne så mkt ersättning som hon vill ha, hon äter så mkt som behövs. att bajset är grönt betyder bara att hon får i sig mkt laktos, det finns i din mjölk även om du inte äter det själv. Det är helt normalt.

Testa att hälla några droppar rapsolja i ersättningen så blir magen bättre, amma även längre på varje sida så hon får i sig den sista feta mjölken. Om hon inte går att lämna ifrån sig brukar det tyda på att de inte är riktigt mätta.


Att hon äter så länge tyder också på att hon har ett större behov av mat nu än tidigare, testa att dricka amningste för att öka produktionen.

 

Lycka till!

2013-09-16
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...