App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

3 åring blev bebis på nytt HJÄLP!

Har 6 dagar kvar till BF och vi ser jättemycket fram emot att välkomna en ny familjemedlem! Men vår 3 åriga son har nu börjat att bete sig som en bebis, vilket han är mycket väl medveten om själv. Jag får för mig att det kanske är lite svartsjuka som redan smyger sig på?? Sen vi slutade med blöja har han vart jätteduktig på att säga till när han vill till toaletten och på dagis går det helt perfekt! Men nu har vinden vänt.. Han har aldrig behövt byta kalsonger på dagis, men här hemma har han helt slutat säga till och när vi frågar om han vill kissa blir svaret alltid "nej"... Han låter det bara rinna! Förut när olyckor hände så sa han åtminstone till, men nu struttar han helt enkelt omkring i dyngsura illaluktande byxor tills någon märker det. Han vägrar ta på och av sig kläder själv nu med och han ska alltid ligga ner och bli av- påklädd helt plötsligt... Han har ändrat sitt skrik till ett riktigt bebisskrik. Han har även blivit väldigt klängig mot mig och pappan, förr älskade han att åka hem till mormor och morfar och det var svårt att få hem honom... Men nu kan ingen av oss ens gå på toaletten utan att han ska vakta utanför. Är jag t.ex i köket och sambon på toaletten så leker han mitt emellan nästan som för att se till så ingen av oss rymmer. Han frågar efter bebis och han är väldigt försiktig och varsam mot andra bebisar så vi vill iaf tro att han ser fram emot att bli storebror.. Men varför beter han sig plötsligt såhär och vad kan vi göra för att han ska bli 3 år igen??

2013-09-15
Bursjoeoe
Bursjoeoe

Får hoppas att det lugnar sig när liten kommer ut och pojken märker att det inte alls var så farligt att få syskon.
Han är ju som sagt väldigt frågvis och vill veta när bebis kommer och han är noga med att ingen får röra magen förutom mamma, pappa och han själv för annars kan man skada bebisen ;)

Idag hade han kissat i kalsongerna, tagit av sig dom och satt på sig dom igen fast bakochfram och vrängda med lappen utåt

2013-09-15
Bursjoeoe
Bursjoeoe
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...