App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Up&Go - inte som nattblöja för små bebisar!

Jag retar mig på att vi får "tips" om Liberos Up&Go som nattblöja (redan innan barnen kan gå) eftersom de är så bekväma att sova i - så nu vill jag varna er andra som är i samma situation som vi! Vi har en liten sexmånadersbebis som alltid sover på sidan och då är Up&Go fullkomligt förkastliga. Det stör mig att det tog nästan 3 veckor att inse detta och att vår bebis fått lida för det! Up&Go har nämligen ingen uppsugningsförmåga på sidan till skillnad från de vanliga blöjorna, vilket innebär att när de kissar på natten så rinner det upp i ljumsken och i värsta fall ut på magen eller ryggen. Följden av detta blir dyngsur pyjamas, kiss i sängen, kall och ledsen bebis med ilsket röda ljumskar och en trött mamma som måste byta pyjamas och lakan på nätterna. I början trodde jag bara det handlade om att vår bebis kissade så mycket på nätterna så att blöjan blev full och att jag helt enkelt fick se till att byta oftare. Tills i natt, när jag insåg att blöjan var nästan torr men hela sidan på pyjamasen och sängen var genomblöt! Vilken miss i konstruktionen.   Så nej, ni som har barn som sover på sidan - gå inte på reklamen om att Up&Go ger bättre nattsömn. De förstör den istället! Jag har också mailat Libero om detta men fick autosvar om att "För tillfället är svarstiden något längre och det kan dröja några veckor innan du får svar." Några veckor alltså...

2013-09-15
JenWest
JenWest

Samma här. Ingen av barnen kan ha up&go på nätterna, de läcker och vi måste byta sängkläder osv. Så här använder vi up&go på dagen och vanliga på natten.

2014-01-08
emcb
emcb

Tycker att up&go ha funkat bra på vår tjej dag som natt å då sover hon mycket på sidan å far runt. Däremot håller jag med nån som skrev att dom verkar inte ta lika mycket kiss som vanliga, därav att vi kör oftast vanliga på natten nu å up&go på dan.

2014-01-08
ica_86
ica_86

Använder up&go på natten på en av mina tvillingtjejer hon far runt i hela sängen och sover på alla håll som går. Och det har aldrig läckt. Fungerar bra än så länge.

2014-01-07
bagarberta
bagarberta

ja liberos up & go suger hästpung :-)
jag har testat men nej jag gillar dem inte passar inte mina barn alls . varken sonen ellet dottern som e den som har blöjor nu. .vi använder icas egna blöjor och nu när vi bytt upp oss en storlek funkar det oklanderligt även på natten då hon kissar mängder.
hon har storleken från 16kg men väger knappt 14 men de sitter bra ändå å läcker inte!
har provat många olika aorter men går alltid tillbaka till icas :O

2013-10-17
osisen
osisen

Min dotter blir 3 i februari. Vi har alltid haft liberos up&go till henne (inte som allra minst då) o hon sover både högt o lågt, inout o upponer ja allt ni kan tänka er, hon har heller aldrig vart blöt.

2013-10-17
Madde
Madde

Prövade med up&go på natten och 3/5 nätter blev blött. Dottern sover oftast på sidan..

2013-09-15
Fillie
Fillie

japp mina barn sover på sidan. nu har jag bara 2 blöjbarn :)

2013-09-15
jenccy
jenccy

Min 9-månaderskille far runt en del i sömnen men sover mest på sidan eller på magen och up&go har hållit tätt under natten för honom, så det kan nog vara olika mellan olika barn. När vi började med up&go var jag beredd på att få använda vanliga tejpblöjor på natten eftersom jag hört just det du beskriver, men nu kör vi ändå up&go eftersom det funkar för oss :)

2013-09-15
sandrapatricia
sandrapatricia

Ingen up&go, oavsett ålder, har fungerat som nattblöja. Har alltid upplevt att de måste bytas efter varje kissning dagtid - att de skulle klara 10-12 timmar förstår jag inte. Min dotter är 2½ och vi använder inte up&go alls. De modellerna som finns passar helt enkelt inte hennes kropp/rörelsemönster. Provade första gången då man fick gratis vid 6 månader, och de läckte bara hon rullade runt i vagnen under en promenad.

2013-09-15
ChildofJune
ChildofJune

Jag håller med om att de är toppen på dagen! Mjuka och smidiga (eftersom de känns tunnare)! Bara nattetid som de är skräp.

Jenccy, har alla dina barn också sovit på sidan? Det är bara då de läcker. Vi bytte från 3or, som blivit för små och därmed börjat läcka, till up&go 4or. Eftersom de funkade så bra på dagen trodde jag som sagt att läckaget berodde på att tjejen kissar mycket. Därav tre veckors vånda och vakna nätter. Nu har vi köpt vanliga 4or och de funkar mycket bättre! Imorse var hon torr även om blöjan inte var det. :-)

2013-09-15
JenWest
JenWest

Men på dagen är up and go GULD! Älskar dom.

2013-09-15
jessicamalin
jessicamalin

Nä vi har heller aldrig kunnat ha up and go på natten! Bara läcker!

2013-09-15
jessicamalin
jessicamalin

Det är olika på barn till barn. Funkar på min 6 månaders och har gjort på alla mina sex barn när jag tänker efter. Däremot hade jag inte testat i 3 veckor om varenda natt är våt...

2013-09-15
jenccy
jenccy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...