App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

De 10 dagarna

Man kan ju splittra upp sina 10 dagar till halvdagar etc. Skall man bara meddela arbetsgivaren innan att man vill splittra dagar? Måste man veta 100% då innan hur man vill ta ut dom? Om man åker in till BB och det dröjer innan bf vad får man för ersättning då?

2013-09-12
Tizzlan
Tizzlan

Jag tror att man kan ta ut dagar även för den tiden partnern varit med på BB, men man måste inte. Så om man vill spara de 10 dagarna och vara hemma (istället för att vara på BB) så kan man göra det istället.Man kanske kan klara ett par dagar utan lön?

 

Man behöver inte meddela arbetsgivaren precis hur man gör, men det är ju bäst om man kan vara någorlunda klar med hur man gör. Så de kan ta in ersättare!

Annars får man väl säga det, tex "jag tror att jag ska ta ut 2 heldagar i veckan i 5 veckor, men är osäker. Kanske tar jag ut 5 halvdagar i 4 veckor istället." Så får arbetsgivaren en chans att säga vad hen tycker.

 

Om man ska ta ut komp och semester för att förlänga tiden som man är hemma båda, bör detta diskuteras/anmälas till arbetsgivaren i hyfsad tid. Samma ifall man ska vara hemma båda i början (tex genom att ta ut dubbeldagar eller klara sig på sparade pengar.)

2013-09-12
solskensmamman
solskensmamman

Beror nog på hur flexibel arbetsgivare man har. Min man ringde bara och meddelade att han inte skulle komma och lovade att höra av sig igen när bebisen var född, för att meddela ytterligare frånvarodagar. Sen i efterhand fick han fylla i och valde semester de första dagarna innan han kunde anmäla till FK att barnet var fött. Angående halvdagarna kan jag tyvärr inte svara.

2013-09-12
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...