App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nyanställd tillsvidare - tjänstledigt?

Jag har jobbat för kommunen i 2 år och fått fast anställning i slutet av året. Jag funderar på att att starta eget men jag vill inte mista min anställning ännu då jag inte vet om de skulle gå runt så jag funderar på att ta tjänstledigt straxt efter min tillsvidare anställning startar. Min chef vill att jag går en utbildning för mitt jobb så jag tror egentligen inte att hon skulle motsätta sig tjänstledigheten. Iofs skillnad för att starta eget. Men utan att lägga in etik och moral i det så undrar jag om man ens får ta tjänstledigt som nyanställd? Jag har jobbat på min nuvarande tjänst i snart ett år men min tillsvidare anställning börjar inte före om ett par månader. Får man ta tjänstledig ett par månader efter man blivit anställd eller måste man varit tillsvidare en viss tid? Kommunen vi pratar om här!

2013-09-10
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år och 1 månader

Svaret är ändå samma. Chefen bestämmer. ( om det inte finns sk praxis. Det innebär att ifall andra fått något tex ledigt, så ska alla andra behandlas likadant)

2013-09-11
solskensmamman
solskensmamman

Kanske var dum sista fråga. Tror man såklart måste gå ner i tid men går jag ner i tid så plockas ju inte de dagarna jag behöver vara ledig bort för det är då jag behövs mest. Får de vad de säger om reglerna runt tjänstledigheten. Ska ringa och kolla på kontoret imorgon. Tack igen.

2013-09-10
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år och 1 månader

Tack, tack, tack.
Om jag ska vara helt ärlig skulle jag bara behöva vara ledig 6 dygn i månaden i ett halvår. Så skull jag till en början jobba kvar på mitt jobb men minus 6 dygn. Dock vet jag inte om man kan ta tjänstledigt 6 dygn i månaden eller tvingas man gå ner i tid? Någon som vet det?

2013-09-10
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år och 1 månader

Om chefen godkänner det så är det inga problem, men chefen har rätt att neka. Ledigt för studier får chefen inte neka, men kan tvinga den anställde att börja studera senare (med de problem det kan innebära). Ledighet för att prova nytt jobb får chefen neka eller godkänna 'efter eget huvud'. Så det gäller att ha en smäll chef! Lycka till med dina planer.

2013-09-10
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...