App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sex vid ägglossning....

Hur ofta hade ni sex under dom 5 viktiga dagarna och sedan blev gravida?! "Räcker" 1 gång om dagen eller måste man ha fler gånger per dag?! Har 2 barn sen tidigare som jag blev gravida med lätt som en plätt, nr 3 verkar svårare =(

2013-09-10
Doris08
Doris08

När vi försökte bli gravida hade vi sex varannan dag hela månaden (inte bara vid ägglossning alltså). Jag fick förklarat för mig att man inte ska ha sex för ofta, hon påstod att det blev som att "använda samma tepåse om o om igen". Dom förbrukade spermierna behöver komma ut innan nästa sats kommer in!

2014-05-08
hagberg
hagberg

puffar upp

2014-05-07
solskensmamman
solskensmamman

Absolut inte mer än en gång per dag, många rekommenderar varannan. Tänk på att sperman ska hinna tillverkas. Är du säker på din ägglossning? Vi hade problem med nummer två, till slut blev jag så desperat att jag köpte en ägglossningsmaskin som kollade, då visade det sig att min ägglossning flyttats till mycket sent i menscykeln. Sen böålev jag gravid på en gång :)

2013-09-21
Tfarcher
Tfarcher

Jag blev gravid med mitt första barn när jag åt bisolvon ;)

2013-09-15
saranelson
saranelson

: )

2013-09-15
solskensmamman
solskensmamman

Hmm intressant det där med bisolvon. Jag har svårt att bli gravid och nu när jag blev det så vet jag att jag var dunderförkyld och tog för en gångsskull bisolvon som slemlösande. Jag har tagit förgivet att det var träningen som kickade igång kroppen men vem vet det kanske var bisolvonet som gjorde susen 😃

2013-09-15
Helbeng
Helbeng

Man får göra som man vill, men bisolvon är INTE en hostmedicin, det är en slemlösande medicin. Som ska påverka allt slem i kroppen, så det ska vara lättare för spermierna att komma in genom slemproppen i livmoderhalsen, samt simma upp i äggledarna. Tror inte det finns så mkt forskning på det. Jag har bara egen erfarenhet av detta. Jag har blivit gravid 7 ggr. Ingen av dem utan bisolvon. Första tre ggr var det en slump. Sen undrade jag varför jag bara blev gravid när jag varit rejält förkyld. Eftersom jag haft mkt svårt att bli gravid, så var det under ca 5 år som dessa tre första hände. Efter det testade jag om det stämde. Tex tre månader utan bisolvon och sen en månad med. Och varje gång jag tagit det har jag blivit gravid. Ingen gång utan. Samma vanor och ÄL-test. (4 blev dock mf/ma, men har 3 barn också).

2013-09-10
solskensmamman
solskensmamman

Och sen underlättar det ju ifall man tar bisolvon de där 5-6 dagarna före ÄL.

2013-09-10
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...