App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Faddrar! Olika åsikter!

Jag vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på. Jag ska döpa min dotter och har utsett faddrar till henne som är vänber till mig som ställt upp väldigt mycket för mig och min dotter. Det jobbiga är att min mor har, sedan jag blev gravid, tjatat på mig att hon faktiskt tycker att ska välja släktingar till faddrar. Men... 1. mina släktingar har inte visat något större intresse för min dotter. 2. jag vill gärna ha faddrar som är unga då jag vill att dom ska finnas för min dotter länge och dessutom lunna leka med henne. Sen har jag fått höra att min mor gärna hade sett att hon blev fadder. Men hon va med på förlossningen, hon klippte navelsträngen och hon är mormor. Räcker inte det? Ingen annan kommer någonsin kunna bli det till min dotter. Tänker/känner jag fel???

2013-09-08
Lalared
Lalared
Bebis på 6 månader

Tack för alla svar! ♥ Känner mig mer säker nu att jag har valt rätt! Ha en supermysig måndag allihopa! ♥

2013-09-09
Lalared
Lalared
Bebis på 6 månader

Jag tycker att du tänker helt rätt. Du bör välja dem dom känns rätt för DIG, inte vad som förväntas av andra om det så är av din egen mamma. Som du säger så är hon mormor och kommer alltid vara mormor. Om du väljer vänner till faddrar är det inget fel med det, finns ingen regel för vilka som får bli faddrar! Du ska välja dem som du känner passar bäst i rollen som faddrar. :) lycka till!

2013-09-09
Bouzidi
Bouzidi

Säger som nån innan, beror ju på vad man har för relation till personer i sin närhet för nog kan man ha en lika nära om inte närmare relation till en vän än en släkting. Alla gör som dom vill å de tyck jag oxå du ska göra, som du lägger fram det har du ju tänkt igenom det väl och kommit fram till ett bra beslut för dig och dottern och din mamma kommer ju alltid vara mormor nåt igen kan ta ifrån henne. Jag å sambon såg det som självklart när vi skulle välja gudmor och gudfar åt dottern att våra 2 närmsta vänner skulle tillfrågas. Min tjejkompisar å jag ha jämnt varann i 11 år nu och hon står mig och även sambon å dottern nära, hon är den näst efter oss som dottern träffar mest. Sambons bästa killkompis är de ungefär desamma, dom e som bröder å jag å kompisen har oxå kommit varann nära. Vi tyckte att våra syskon är redan faster/moster/morbror å det gör dom så bra. Kusiner ha jag bara 1, hon e snart 4 år å sambon har väldigt lite kontakt med sina alla kusiner. Ingen i vår släkt tog illa vid sig vid vårt beslut för dom vet hur mycket våra vänner betyder.

2013-09-08
ica_86
ica_86

jag hade min mormor, som gick bort när jag va typ 3 år, och min farfar som jag knappt haft nån kontakt med under dom senaste 20 åren, först nu han visar lite intresse om kontakt... Och så är ju det att släktingar har redan egentligen en given del.

2013-09-08
Lalared
Lalared
Bebis på 6 månader

Jag anser att släkten är redan speciell för barnet då de har en given plats som tex mormor, faster, morbror osv... Tycker att låta en vän bli fadder är en jätte fin att låta någon icke släkting få en speciell roll för barnet. Har faktiskt aldrig hört att en mormor är fadder åt sitt barnbarn....

2013-09-08
emcb
emcb

vi har haft faddrar + gudmor. Gudmor var barnens farmor/mormor och bar fram barnet till dopet (och stod sedan med där framme med oss och faddrarna)

2013-09-08
solskensmamman
solskensmamman

Ja mina vänner har funnits där och stöttat och hjälpt mig hela vägen. Min släkt visade lite intresse när hon kom ut men inget längre.

2013-09-08
Lalared
Lalared
Bebis på 6 månader

Det handlar inte om att hålla med. Det handlar om hur familje/släktrelationerna ser ut och ter sig för olika människor. Tror ju inte att den som vuxit upp med ex en frånvarande förälder hellre väljer denne än en vän som alltid funnits där.

2013-09-08
ChildofJune
ChildofJune

För vi har sådan uppväxt! blir nog min storesyster och hans kusin ( dom har växt upp som bröder) som blir faddrar.

2013-09-08
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Där håller varken jag eller sambon med. Då både jan och jag prioriterar familj före vänner.

2013-09-08
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Fast det där beror ju helt på hur man har det i familjen/släkten. Har lärt mig att blod inte alltid är tjockare än vatten. Att man har släktband innebär inte att man aldrig blir osams och/eller tappar/bryter kontaken med varann.

2013-09-08
ChildofJune
ChildofJune

Jag tar hellre släkt och familj än kompisar... Kompisar byts ut med åren.. Man blir sams osams.. Tappar kontakten osv. Men familj består

2013-09-08
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Då är det inte bara jag :) Tack för svaren! Känns lite bättre nu när jag vet att hennes reaktion är helt obefogad (hon beteer sig som att jag förolämpar henne)

2013-09-08
Lalared
Lalared
Bebis på 6 månader

Jag önskar min mor såg det på det sättet. Men hon ville att jag skulle vänja henne med flaska från dag ett så att jag skulle kunna lämna min dotter hos henne över natten, vilket jag inte vill. Det känns ibland som att hon vill ta över mammarollen. Jag bodde hos henne en vecka efter fl för att hon skulle hjälpa mig då jag blev snittad. Tanken va då att hon skulle se till så jag fick i mig näring och vätska och hjälpa mig sköta mitt op-sår. Men det slutade med bråk för att hon ville inte hjälpa mig med de. Hon ville ta hand om min dotter, vilket är min uppgift och inget jag gärna släpper.

2013-09-08
Lalared
Lalared
Bebis på 6 månader

Välj det som känns bäst för dig och låt dig inte påverkas av någon.

2013-09-08
jessicamalin
jessicamalin

välj själv! ingen annan har me ditt val att göra

2013-09-08
osisen
osisen

Vi har valt tre faddrar. En vän till mig, en vän till min sambo och min bror. Ingen har rätt att välja för dig. Man måste ta dom som man själv vill ska vara det.

2013-09-08
Duhittademig
Duhittademig

Det är helt och hållet upp till föräldrarna att välja faddrar, och att någon dessutom "nominerar" sig själv är ju bara löjligt. Släktband innebär inte nödvändigtvis att personen ifråga kommer engagera sig mer i barnet.

2013-09-08
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...