App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

operation på barn under 2 år?

Min son på 21 månader ska läggas in på en sömnregistrering för att mäta syrenivåerna i blodet eftersom han snarkar och kämpar efter luft på nätterna pga svällda halsmandlar och polyper. Vanligtvis vill läkarna inte operera barn under 2,5 år eftersom de är så små, men om han inte syresätter sig måste det göras nu. Någon som varit med om något liknande som kan lugna mig lite?

2013-09-04
Tessan54
Tessan54

Tack alla, det låter som om ni har haft bra erfarenheter med operationerna, även om det måste vart jäkligt tufft och jobbigt just då. Känner mig faktiskt lite lugnare nu :)

2013-09-04
Tessan54
Tessan54

Min son var 8 veckor när han opererades. Tror operationen var värre för mig och sambo/pappa än för lilleman. Jag var så jävla nervös att jag typ inte sov på flera dagar innan operationen men lugnet lade sig när han vaknade efter operationen och jag fick lägga honom på mitt bröst

2013-09-04
nicholerumack
nicholerumack

min son har sovit längr efter sina operationer. en gång satt vi i fem timmar bredvid sängen å bara vänta.. operationen hade fallit sej mitt i bästa sovtid å man får ju inte röra barnen eller väcka dem så det var jobbigt för oss. men han har mått bra efter varje gång, lite groggy i talet i början men inte varit ledsen eller rädd eller så..

2013-09-04
osisen
osisen

ja min son har blivit opererad 5 ggr mellan 2-6 års ålder. Han är opererad i halsen och det har gått bra alla ggr.
Det jag skulle vilja ge en varning för är själva sövningen. Den kan komma som en chock och är otroligt obehaglig (för oss vuxna alltså) Men läkarna vet vad de gör och barnen klarar så sjukt mycket mer än man tror :-) man får verkligen se vilka fantasiska starka små individer man har !
Så oroa dej inte för operation det kommer gå galant om ni behöver göra det och personalen brukar vara underbart go med barnen.

2013-09-04
osisen
osisen

Mitt äldsta barn opererade sina urinvägar först när han var en dryg vecka gammal, en lite större operation när han var tre månader och sen andra sidan när han var två år. Det var tufft att lämna honom på operation, framför allt de två första gångerna, men allt gick bra. På min son använde de bara direktverkande narkos, som tillfördes i små doser under hela operationen, detta gjorde att han vaknade upp väldigt fort efteråt och mådde betydligt bättre än vad de flesta vuxna gör efter sövning.

2013-09-04
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...