App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Potty training blöjor

Hej, jag vill fråga om någon har provat Potty training `blöjor´ och vilka åsikter ni har. Tack.

2013-09-03
Katti007
Katti007
Bebis på 1 månader

Vår numera stora tjej använde dessa en period, tror de var helt nya då. Att man ska byta dem varje gång barnet kissat, är ju en del av vitsen med dem. Men jag tyckte också att de var dyra och hjälpte inte henne heller, hon brydde sig inte mycket om att blöjan blev blöt ändå.

Med yngsta barnet, nu två och ett halvt, har vi köpt en drös training pants i tyg istället. Det finns varianter som är nästan som en blöja, andra som bara räddar soffan om barnet kissat lite. Vi använde sådana på henne ibland från ungefär 18 månaders ålder, nu i sommar åkte blöjorna bort helt på dagtid. Nu använder hon training pants på förskolan och borta, samma eller vanliga trosor hemma, men av bekvämlighetsskäl oftast blöjor på natten. Fast hon börjar emellanåt protestera och vill sova i trosor också, men jag är lite kluven där så länge hon oftast sover i vår säng... Det är måttligt kul att tvätta bäddmadrasser i dubbelsängsstorlek.

Men jag kan absolut rekommendera training pants till den som har ett barn som egentligen kan gå på potta eller toalett, men tycker att det är minst besvär att göra ifrån sig i blöjan. Helt plötsligt blir det mindre bökigt och mindre tidskrävande att ändå kissa på toaletten. Och soffor och bilbarnsstolar har ändå en rimlig chans att klara sig när det sker olyckor. Engångs-träningsblöjor har jag faktiskt inte sett i någon butik på länge och sist jag såg i Liberoshopen fanns de bara i pojkmodell och alldeles för stora för mitt barn, som sover i byxblöjor storlek fem.

2013-09-03
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...