App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

BB Skåne?

Hej undrar vilket bb ni har fött på och om ni tyckte de var bra, jag funderar på Lund eller Ystad, vad säger ni?

2013-08-30
Manssoon
Manssoon

Jag födde på Malmö 2011, hade egentligen tänkt Ystad men det var fullt när vi ringde.

Jag var då 20 år gammal och blev så bra bemött! Kommer garanterat att välja Malmö nästa gång!

2013-10-15
Sandra550
Sandra550

Grattis SandyMarie!!! Längtar tills vi får träffa lillkillen..

2013-10-13
CCTang
CCTang

Har tre barn, varav två är födda i malmö - 2011 och för 10 dagar sedan. Har jätte bra erfarenhet av malmös förlossning och de har varit helt underbara båda gånger. Förstår inte riktigt varför du tror att de skulle behandla dig annorlunda för din ålder?!

Jag var 22 med första, 24 med andra och nu 26 med tredje. De tyckte att det var jätte trevligt att jag valt att skaffa barn när jag var ung och att jag redan var inne på mitt tredje. 

Kan tänka mig att de behandlar en lite annorlunda beroende på hur många barn du fött däremot. Med första fick jag mer vägledning och de förklarade mer. Men med andra och tredje vet man ju vad man håller på med !

Kan rekommendera malmö iallfall, de har ju inget patienthotell längre men man får åka till lund om det finns plats!

2013-10-13
SandyMarie
SandyMarie

Hejsan, jag vill bara dela med mig och berätta hur det ligger till i bland annat Lund, det finns inga garantier på att pappan kan få stanna där i heller, skulle den födande kvinnan eller bebisen inte må helt ok av någon anledning så får man inte gå till patienthotellet, då får man blir man inskriven på avdelningen istället där det oftast inte finns plats till pappan, sen så är det brist på personal i Lund pga besparingar som gör att eftersom det är personalbrist samt att många väljer att åka till Lund istället för andra sjukhus så går blir det ofta överbelastat så personalen går på knäna. Det skulle vara jättebra om patienter vände sig till media och berätta om sitt missnöje när man varit med om dåligt omhändertagande eller brist på personalens närvaro, eftersom detta inte kommer ut till rätt människor det vill säga dom som sitter och bestämmer att dom vill spara pengar istället för att anställa mer undersköterskor samt barnmorskor som kan lösa dessa problem, kommer tyvärr inget bli bättre, så snälla alla ni som har varit med om något eller känner missnöje, va inte förstående och säg att ni förstår om ni är med om något där det inte gått bra till pga personalbrist vänd er ut och klaga!! :) med vänlig hälsning en fortfarande timanställd på förlossningen i Lund pga anställningsstopp.. Som valt att plugga vidare istället och väntar barn nr 2 :) jag önskar er alla lycka till med era förlossningar!

2013-10-13
Bjarnmark
Bjarnmark

Det är lite jobbigt för vissa säger att Ystad är bättre och Lund men hur är dem mot unga föräldrar? Hoppas du hjälper lika mycket då! Ska födda i feb 2014

2013-09-03
Manssoon
Manssoon

(null)

2013-09-02
NatasaB86
NatasaB86

Jasie; det kan man ju tycka, men det är ju privat så..ang Malmö jag blev urakut snittad min moderkaka lossna och jag blödde väldigt kraftigt! Både jag och bebis hade kunnat stryka med om inte läkaren gjorde en sån insatts som hon gjorde! Vi blev informerade hela tiden om vad dem tänkte och hur läget såg ut! Både läkare och bm kom upp på eftervården 1-2 dagar senare och vi gick igen allt i lugn och ro!! Jag och min sambo fick även ett dubbelrum själva, vi fick bo där i 5 dagar, och nu ska man inte förglömma att jag absolut inte under några omständigheter ville föda i Malmö!!!! Men jag är väldigt väldigt glad och tacksam för att jag gjorde det!! Och vården efter var super!!

2013-09-02
NatasaB86
NatasaB86

Jag vill ju helst ha min sambo med mig hela tiden :)

2013-09-01
Manssoon
Manssoon

Jag stannade på bb i Malmö i två dygn. Det var ok. Tyckte de hade tid för mig trots hög belastning.

2013-09-01
Pingus
Pingus

Födde i Malmö för en vecka sen. Det gick jättebra. Men alternativen de kan erbjuda om man har tur är taxiresa till patienthotell i Lund, inlagd på bb(partner får ej stanna) eller åka hem.

2013-09-01
Pingus
Pingus

Ja precis Mette, jag kommer födda i februari så då känns det ganska så lugnt! :)

2013-09-01
Manssoon
Manssoon

Födde i Malmö våren 2011, kände mig jättetrygg och blev väl omhändertagen. Kommer föda där igen till våren (bara allt går väl på vägen dit). Hade oxå funderingar på Ystad innan 1:an men kan säga att jag hade ICKE åkt alls dessa mil med värker, var mycket nöjd även med det beslutet att föda i Malmö. Sedan kan det vara så som någon skrev att det kanske är värt att fundera vart man vill lite beroende på årstid oxå. Har förstått att somrarna är riktigt hektiska och då kanske de stora BB:na är bättre?! Lycka till iaf!! :))

2013-08-31
Mette81
Mette81

Jasie: jag hade absolut betalat för att få vara där, särskilt med min sambo och dotter, hade känt tryggt :-)

2013-08-31
NatasaB86
NatasaB86

Klart, barnet är det viktigaste :)

2013-08-31
Manssoon
Manssoon

Jag bor just nu i Lund men hört både gott och ont och vet många som fött i Ystad men känns mer praktiskt att födda det man bor, är beräknad i februari

2013-08-31
Manssoon
Manssoon

Födde i Malmö bägge ggr.. Och sist tänkte jag Ystad för att testa eftersom ja hört bra om dem.. Men Malmö var toppen.. Nu när vår sin dog i magen.. Förlossningen i Malmö var helt underbara!! Nästa gång blir det samma..

2013-08-30
Linz
Linz
Barn på 1 år och 10 månader

Och visst klarar dom det säkert lika bra i Ystad! Och tillgångar med transport finns om det skulle behövas!!

2013-08-30
minstjarna
minstjarna

Det blev komplikation med mig. Jag fick höra att i Ystad hade dom varit tvugna att ta bort min livmoder för att få stopp på blödningen men i Lund hade dom tillgång till att kämpa med att få den att dra ihop sig. Sen kan det vara prat, men den hängde på en skör tråd :o

2013-08-30
minstjarna
minstjarna

Såklart! Men där finns väl igen neo? Eller?

2013-08-30
NatasaB86
NatasaB86

Jag födde i Lund. Glad för det då det blev komplikationer, valde också på Lund och Ystad. Tur i oturen att jag var i Lund :)

2013-08-30
minstjarna
minstjarna

Jag födde i malmö super nöjd med alla på förlossningen dom lyssnade och var verkligen förstående, men vi hamnade på eftervården och är inte alls nöjd med personalen där plus att mannen inte fick stanna så nästa gång ska jag försöka hamna på patient hotellet

2013-08-30
majbarn5
majbarn5
Bebis på 16 månader

Jag har fött både i Malmö o Ystad....nöjd m båda men enligt mig så kändes d tryggare m barnmorskorna i Ystad

2013-08-30
Jezzizca
Jezzizca

Det finns tydligen ett nytt patienthotell i Malmö där du får åka direkt om allt är ok såklart, där får hela familjen stanna över och där finns både läkare och allt på plast så du slipper åka till sus för undersökningar och dylikt

2013-08-30
NatasaB86
NatasaB86

Tänkte först Ystad, men skulle det bli komplikationer så blir man flyttad till Lund där dem har neo, jag ville absolut inte föda i Malmö efter allt tråkigt man hört. Men nu blev det så iaf, kan säga att jag är väldigt väldigt nöjd med allt bra läkare, bra barnmorskor och undersköterskor!! Vid nästa graviditet kommer jag absolut välja Malmö!!

2013-08-30
NatasaB86
NatasaB86

Jag födde min son i Malmö, fick mycket trevlig bemötande och allt gick bra. Efter FL bodde jag i Lunds patienthotell då det var fullt i Malmö :)

2013-08-30
CCTang
CCTang
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...