App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Napp till nyfödd, ja eller nej?

Min son är nu en vecka gammal och vi velar om vi ska ge han napp eller inte. Vad tycker ni, vad är fördelarna och nackdelarna med napp?

2013-08-30
Blery
Blery
Barn på 1 år och 7 månader

Har använt amningsnapp pga såriga bröstvårtor och försöker nu vänja bort den så man ska slippa allt pill, lättare sagt än gjort! Han får mycket bättre grepp och ibland vägrar han utan amningsnappen :/

2013-09-01
Blery
Blery
Barn på 1 år och 7 månader

Jag säger ja. Vi stoppade in direkt när vi kom hem från bb. 2dagar efter förlossningen. Med tanke på psd så satte vi napp direkt. :)

2013-08-31
Tessan1985
Tessan1985

Tack för alla svar :) Valde idag att ge honom napp då vi fick OK från vår BVC då han hade gått upp så pass mycket i vikt som han skulle :) Han har ett enormt sugbehov och närhetsbehov så tack vare nappen kan vi lägga ner honom även när han är vaken! Underlättar också när vi är i affärer och liknande!

2013-08-30
Blery
Blery
Barn på 1 år och 7 månader

Hahahaha ska nog prova köra på din andra version mumtotwo!

2013-08-30
Liisa89
Liisa89

studier visar att det är mindre risk för psd om man använder napp, då den håller igång andningsreflexen.

2013-08-30
malinhb
malinhb

Glömde att skriva att detdär med att tänder kan behöva tandställning vid tummsugarbarn det gäller ju även för barn som har napp. Min bror sög på napp ända till 5 års ålder, hade med andra ord VÄLDIGT svårt att sluta, och det hela slutade med att tänderna stod rätt ut och han fick tandställning vid 8 års ålder. Jag däremot sög på tummen way longer!, ända upp te tonåren, ja tyvärr!, men mina tänder är raka och finemang! :) så det är olika. Risken finns ju vare sig barnet suger på tummen eller på nappen. Vi har olika tycken om vad vi anser är bättre elker sämre, jag tycker napp är besvärligt då den ofta försvinner eller glöms överallt, och då blir det ett väldigt ledset barn som akut behöver en ny napp. Så har det varit med mina syskonbarn alltid :) så den erfarenheten har ju jag. Det finns säkert dem dom har poisitiva erfarenheter, och kanske lite mer ordning och reda på sina nappar :) hehe.

2013-08-30
Bouzidi
Bouzidi

Mumtotwo, hur har du gjort när det är dags att avvänja från nappen? Sonen behöver i princip inte nappen men han slocknar så fort man stoppar in den

2013-08-30
Liisa89
Liisa89

Nej. Alla gör vi olika, det finns alltid fördelar och nackdelar med allting. Men för mig var det ett nej redan från början. Om bebisen inte visar ett stort missnöje och har ett väldigt stort sugbehov så behövs ju ingen napp. Vår dotter har inget behov av napp då hon väldigt tidigt hittade sina fingrar och händer att snutta på. Men alla barn är olika och man får pröva sig fram. För mig är napp jobbigt då man senare måste ha den med sig hela tiden och alltid se till att det finns nappar att tillgå, jag själv som är tummsugarbarn föredrar ju tummen. Den har barnet alltid med sig. Dock kan de cara mycket svårare att sluta med tummen då den som sagt alltid finns te hands, och tänder och dyligt kan bli in need av tandställning om man har oturen med sig. Men jag själv som barn hade aldrig problem med det så jag har ju bara positiva tankar och erfarenheter av tummen :) tummen upp ! :) men alla gör vi olika och vet så småningom vad som passar bäst får våra barn :)

2013-08-30
Bouzidi
Bouzidi

Napp! Vår dotter ville gärna suga på tutten 24/7. Tog ett tag innan hon tog napp dock. Nuks latex 0-2 mån funkade bäst :) nu får hon nappen bara när hon ska sova :)

2013-08-30
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 1 månader

Jag resonerade som så att om vår son skulle visa sig vara oerhört snuttig, vilket han var, så skulle vi prova att ge napp till honom ibland, för att jag själv skulle slippa vara en napp åt honom. Sedan var det dock inte särskilt lätt att få honom att ta napp, vi fick prova en mängd olika, och han föredrog Esskas Latex napp 0-6 mån, dock är han fortfarande ingen napp unge (3 mån gammal) även om han är snuttig. Han hittade snabbt sina egna händer och tummar att suga på och nu även en snuttefilt som han har som trygghet. Lycka till!

2013-08-30
Hnoss
Hnoss

Vår son hade och har så stort sugbehov så han hade napp efter några dagar/en vecka. Hellre napp än tumme!!

2013-08-30
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...