App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Innohep

Finns det någon här som tar/tagit Innohep under och efter graviditet? Jag hade en propp i hjärnan för ca 12 år sen. Jag hade tur, den satt på ett "bra" ställe och löstes upp av sig själv till viss del. Så jag har inte direkt medicinerats för proppen, dock levt med vissa restriktioner. Vid mitt första besök på MVC, då detta togs upp, blev jag remitterad till spec.mödravården. Var där i v.8 (för 4 veckor sen), fick då göra ett UL och såg hjärtat slå. Sattes in på Trombyl i vväntan på vidare beslut. Och igår kom samtalet, ska börja med Innohep-sprutor nästa vecka. Jag vet att dessa sprutor är för min skull, men jag tycker ändå det känns lite läskigt och jobbigt... Är det fler här som har dessa sprutor? Några biverkningarna?

2013-08-29
cajzzza
cajzzza

Nu har jag tagit sprutor i en månad och det har blivit en rutin i vardagen. Märker att min teknik har blivit så pass bra, att det nu är svårt att se var jag tog igår...! Men misstänker att det blir svårare ju större magen blir ;)

2013-10-18
cajzzza
cajzzza

Jag tog i 1 vecka efter min förlossning nu nyligen då jag har lätt att få proppar men aldrig haft det, & en annan i släkten som haft det tog i 8 veckor..
Men jag måste säga att jag är livrädd för sprutor! Och man kan både ta i benet och i magen, och jag "gillade" i benet mer, kändes knappt. Så jag tror nog det kommer gå galant för dig! Och biverkningar har jag inte hört något om :)

Lycka till! :)

2013-09-16
lisessa
lisessa

Jag tog fragmin i sex veckor efter förlossningen. Första veckan fick jag från bb resten fick jag köpa själv. Jag märkte inga biverkningar utom ömhet och stora blåmärken på magen.

2013-09-16
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 6 månader

Nu har jag börjat med sprutorna och gjort det några dagar. Nålen var längre än förväntat, men det var ändå lättare än vad jag hade trott det skulle vara...
Så nu är det bara att jag ska acceptera att jag ska ta dessa i ca 6månader framöver...

Nu funderar jag bara över hur det blir vid förlossningen. Ökade risker för komplikationer? Har läst att vissa gör uppehåll med sprutorna vid förlossningen, varför? Har sprutorna någon positiv påverkan, förutom minska risken för proppar!?

Malin10. Jag vet tyvärr inte exakt vad de kostade då jag betalar med apotekets konto/delbetalning. På kartongen stod det ca 2650 kr, men då vet jag inte om det är för 100 sprutor eller alla mina 200 st.
Men om du inte ska ha mer än 10 så kommer det kanske max kosta 265 kr.

2013-09-16
cajzzza
cajzzza

nr4påväg: du tog alltså under hela dina graviditeter, fick du några restriktioner när det gällde förlossning och så? tex kring ryggmärgsbedövning, kejsarsnitt el.likn? Har även läst att vissa slutar någon dag innan planerad BF, vet du nått om det?

2013-08-30
cajzzza
cajzzza

Det var inte svårt att ta sprutorna :) nålen är väldigt tunn och inte alls lång. De tog den första på mig sen fick jag ta nästa själv under övervakande av sjuksköterska sen var det inga konstigheter alls :) blev lite blå då vissa träffade blodkärl men inget som gjorde ont.

2013-08-30
saranelson
saranelson

Kan tänka mig att olika landsting har olika rutiner och budgetar. Men när det gäller så "få" dagar tycker man att de kunde stå för kostnaden. Förstår att jag kommer få betala mina själv, men för mig handlar det om 200+ dagar... Var det svårt att ha sprutorna? Är det lång nål, eller mer likt en insulin-spruta?

2013-08-30
cajzzza
cajzzza

..jag låg inne i 5 dagar och fick sprutor där, sen fick jag två med mig hem. Ingen sa något om att det skulle kosta? Har iaf inte betalt något..

2013-08-30
minstjarna
minstjarna

Jag skulle ta i en vecka efter fl pga blodförlust och att jag mer el mindre var sängliggande. Förebyggande syfte för blodpropp!

2013-08-30
minstjarna
minstjarna

Det var snålt tycker jag :/ var inget snack om att betala för min del..

2013-08-30
saranelson
saranelson

Jag fick ta det i 10 dagar efter att dottern föddes pga att jag fick mängder med blodproppar i levern innan hon föddes. Jag fick alla som jag behövde från sjukhuset. Tog 1 spruta/dag i låret. Gjorde inte ont :)

2013-08-29
saranelson
saranelson

Så man får ta sprutorna i låren? Trodde det fanns för mkt muskler där, så att man var tvungen att ta i magen...!?

2013-08-29
cajzzza
cajzzza

Ska hämta mina i helgen, så jag vet inte än vad de kostar. Är de dyra kan man få dela upp betalningen, hör med apoteket. Behöver du bara ta efter förlossningen? Jag ska börja nästa vecka (12+5) och under hela graviditeten. Förstår din panik, känner liknande... vill att det ska bli onsdag så jag får träffa barnmorskan.och ställa alla frågor!

2013-08-29
cajzzza
cajzzza
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...