App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Längre bilresa med bebis

Så var det snart dags. Nästa vecka ska vi åka en ca 6 timmar lång bilresa med vår son på 14 veckor för första gången för att hälsa på mormor och gammel farmor. Har ni mammor och pappor några tips som vi bör tänka på? Är lite smått orolig för ibland tycker sonen om att åka bil men ibland vill han inte alls och tjuter bara. Men vi har planerat minst 2-3 stopp på vägen beroende på om han sover eller inte.

2013-08-29
CCTang
CCTang

Tack för all tips, håller tummarna att allt ska gå hyfsat smidigt nu på onsdag :)

2013-08-31
CCTang
CCTang

Vi reste väldigt långt med lillen nu i sommar. 500 mil under sommaren varav ca 200 mil i ett svep med 2 övernattningar. Det räckte med nån leksak som han kan titta på/leka med. Stanna när han blir trött och låt honom sträcka på sig. Vår son sov mest. Sa ifrån när han var hungrig eller behövde sträcka ut. Det kommer att gå bara bra.

2013-08-29
PinkBlue
PinkBlue

Mat, mat , mat och torr blöja!

2013-08-29
solskensmamman
solskensmamman

Han kommer göra sig hörd när han inte orkar sitta mer. Stanna där ni kan o plocka upp honom från stolen (om han är vaken så klart) o låt honom sträcka på sig i baksätet eller i bagagen. Vi brukar byta på sonen i bagaget när skötbord inte finns tillgängligt o sen får han ligga o sträcka på sig i en kvart eller så länge han visar att han vill. D kommer nog kännas som att resan går rätt fort iom pauserna. Det blir flera småresor. Ha lite skramlande leksaker med ifall han blir uttråkad. Vi åkte 4 timmar men lillen när han va tre veckor. Så d ska gå bra ska ni se. Trevlig resa :)

2013-08-29
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...