App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Roliga minnen från förlossningsdagen

Fick en idé från en annan tråd. Kan inte ni skriva nåt som t.ex. ni eller er sambo sa under förlossningen som då va riktiga korkat men som ni idag skrattar åt. Eller bara nåt annat roligt som fastnat i minnet från den dagen. Kan själv berätta om när de va dags att packa ihop hemma å klä på sig för att åka in. Jag hade svårt för att va still, smärtorna gjorde att jag bara gick runt runt runt i lägenheten, då hade min sambo mage att ryta åt mig "kan du sluta gå runt, jag blir stressad". Gav honom världens mödrarblick å tänkte att han kunde va glad över att ens få följa med in efter den kommentaren. Väl inne på förlossningen, efter alla kontroller så e vi ensamma i rummet. Jag kan fortfarande inte vara still utan vaggar omkring i rummet. Barnmorskan hade sagt till sambon att påminna mig om att slappna av när värkarna kom. När nästa värk kom så tyckte iaf jag att det var svårt att slappna av, hade inte riktigt fått kläm på hur man skulle hantera dom. Då kommer sambon fram till mig å säger (enligt mig lät de drygt, men just då hade jag inte direkt mycket tålamod för nånting) "du skull ju slappna av". Vid de laget va jag inte längre mig själv å röt ifrån "säg inte åt mig vad jag ska göra, tror du att de här e lätt eller?!" Stackarn försökte bara hjälpa mig men jag va inte riktigt mottaglig för hjälp eller beröring då, han tog åt sig å blev chockad å rött tillbaka "jag kan gå härifrån om de inte passar med min hjälp". "STIIICK DÅÅÅ!" skrek jag tillbaka. Efter de va han i princip tyst under resten av förlossningen, han kanske förstod tillslut att jag nog hade rätt ont å bara behövde att han fanns där (utan att göra nåt ljus ifrån sig) ;) Få höra era knasigheter nu :)

2013-08-28
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 4 månader

Inte lustgasen menade epiduralen där i slutet ☺

2013-09-05
babybo
babybo

Jag hade min mamma på förlossningen för min man har sådan sjukhus fobi. Tog aldrig lustgasen men tog epiduralen. Jag kom iallafall ihåg hur mycket jag och min mamma skrattade vi pratade massa snusk och när läkaren skulle komma och ge epiduralen så skrattade jag och min mamma så mycket att läkaren frågade om vi hade redan fått lustgasen hehe 😳

2013-09-05
babybo
babybo

Någon mer än jag som inte tyckte att lustgasen påverkade nämnvärt? Min läkare sa under fl att hon aldrig varit med omnågon som andats så mycket i masken utan att tuppa av... Jag blev yr några få gånger på 10 h...

2013-08-30
Idussen
Idussen

Nu när jag använde lustgasen under andra förlossningen tyckte jag det liktsde växthus/plantskola typ...hade väldigt kul åt det, men när mannen min ville lukta fick han det bara om han lovade att lämna tillbaka den igen... Efter att de satt spinalen så var det väldigt mycket skratt och så i rummet...och när Axel äntligen låg på min mage så blev det ännu mer skratt, för det första han gjorde var att "pinka in reviret"

2013-08-29
Blomman79
Blomman79

Det här tycker jag e underhållning =D Kul att läsa att så många har så fina å roliga minnen =)

2013-08-29
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 4 månader

Haha va roliga alla är :)

Själv hade jag en jävlig latensfas på ca30/h och bm bestämmer sig för o sätta akupunktur på mig så jag ska få "sova" eftersom jag bara va öppen 3cm och tvingar min sambo o åka iväg o äta något för han hade inte ätit på hela dagen så an åker iväg och efter bara ett litet tag börjar jag få värkar som känns som jag ska skita på mig går på toa typ 100grr innan ja ringer in bm igen som undersöker mig och hon konstaterar att jag är öppen 5cm o ber mig ringa min sambo som INTE svarar PANIK!! Han ringer upp efter bara nån minut o bm svarar o säger att han ska skynda sig in, han kom på 10min de va rally på motorvägen (hans vän körde som tur va) när han kommer in ligger jag o "andas" lustgas men slangen var inte i så fick ju inget haha!! Kollar på min sambo o skriker SÄTT I SLANG FAN inte nog me de så går sängen som jag ligger i sönder o massa personal kommer in för o hålla ihop den (jag vägde bara 64kg så va/är inte stor).. Plus att där fanns en utländsk doktor som står o säger "om du har en värk så drick" menade såklart tryck o jag säger "vadå drick??!".. Som tur va tog de bara 35min o få ut min lilla tjej från jag va öppen 5cm. Efter själva förlossningen fråga jag min sambo vem den håriga mannen va som jag höll i armen, min sambo kollar dumt på mig o säger "de va en tjej" ;)

Blev lite långt

2013-08-29
Barafija
Barafija

När bm frågade min sambo om han ville ha något så sa jag till dom att ge honom en öl ;) och när bm kom in och sa att de skulle äta men komma tillbaka snart så önska jag henne smaklig måltid detta under väldigt jobbiga smärtsamma värkar.

2013-08-29
Idussen
Idussen

Min förlossning var jätte jobbigt, tror jag krystade runt 2 timmar! I allafall läkarna tackade mig iallafall för er rolig förlossning, jag kommer inte ihåg det som var roligt! En sak kom jag ihåg och det bar att min mobil ringde och jag svarade! Jag hade fått en ny person som bestämmer över mig på arbetsförmedlingen, men jag svarade och sa att jag låg på förlossningen, han vart väl typ chockad att jag svarade och sa att jag skulle ringa tillbaka och lycka till! En Annan sak var att pappan vart sur på mig inte jag på han, jag kände inte mina krystvärkar heller och va helt slut, jag hade inget kraft kvar i kroppen och jag flög upp och ner i olika positioner, men jag vart så less så jag började grina och sa nått dumt typ att han skulle komma ut med några svordomar! Då vart han skit sur och bara så kan du inte säga! Jag kommer inte ihåg vad jag svarade men! Detta låter kanske inte så roligt men det va det om man varit med om det! :)

2013-08-29
FriidaN
FriidaN

När läkaren skulle sätta epidural tog jag sjukt massa lustgas för att vara så borta i huvudet som möjligt (då jag e rädd för nålar så tyckte jag det var en bra strategi). Läkaren var utländsk och bröt väldigt mycket och med massa lustgas på det sp fattade jag INGENTING av vad han sa. Varje gång läkaren sa nånting lät det som kinesiska och min sambo fick föra samtalen med honom istället för jag var så hög och bortkommen. Min sambo skämdes ihjäl. Men jag kände inte av epiduralen i alla fall.

2013-08-28
1katarina1
1katarina1

Tror inte att det är ovanligt alls. De flesta är nog rätt snälla, fast då kanske man inte skriver något här?

2013-08-28
solskensmamman
solskensmamman

Åh fniss fniss! Vad underbart att läsa detta på kvällskvisten! Själv var jag väldigt tam och mild under förlossningen. Vi får se om förlossning nr 2 bjuder på några skratt.

2013-08-28
nicholerumack
nicholerumack

Haha underbara historier säger som nån annan sa här att detta får mig lugn nu 😄

2013-08-28
Helbeng
Helbeng

Min man kan fortfarande, då han återberättar, beskriva vilken anträngning och pärs det var för honom på förlossningen. Och det är klart att jag förstår att det är både psykiskt och fysiskt ansträngande att hela tiden finnas där, hålla humöret uppe och försöka hantera en fru med den smärtan (mina aggressioner gick ut över barnmorskan, det kunde hon dock ha för var inte alls nöjd med henne) - men att höra det när han ringer runt till alla närstående efter förlossningen, när man själv haft värkar i 43 timmar, krystat ut en bebis och legat och blivit sydd i nästan 1½ timme - vart inte jätteglad då.

2013-08-28
ChildofJune
ChildofJune

Hahaha, så härligt att läsa om andras upplevelser. Min favoritkommentar hittills e nog najks killes om hans migrän. Tummen upp till alla som delar med sig =)

2013-08-28
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...