App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sämre mamma för att man skaffar barnvakt?

Har en liten fråga... Fick barn för ca 1 månad sen till en fin liten pojke. När han var 3 veckor kände jag och min sambo att vi behövde få sova ut ordentligt en natt då det blivit extremt lite av den varan. Lämnade iväg våran son klockan 20.00 på fredagen till mina föräldrar och hämtade honom sen vid 11.00 på lördagen. Hade gått hur fint som helst och vi sov som stockar hela natten.  Min sambos bror och hans flickvän väntar även dem barn. Varpå flickvännen där uttrycker sig att "jag har då minsann en bekant som hade barn med kolik i 3 mån och hon behövde aldrig lämna ifrån sig sitt barn för att sova. Utan var en bra mamma ändå"  Jag tog illa upp, för kändes som att hon pikade oss som dåliga föräldrar för att vi lämnade iväg vår son över en natt. Hur tycker ni där ute, är man en sämre förälder för att man lämnar iväg bebisen 1 dygn för sömn? Eller är det så att en utvilad mamma är en bättre mamma?

2013-08-26
loveisjustyou
loveisjustyou
Gravid i vecka 34

Förstår inte varför det måste osa fördomar och förutfattade meningar om precis allting. Indirekt har vi som utmattad mamma och pappa varit sämre då, för att vi inte haft samma möjligheter till avlastning under perioder av störd nattsömn?

Man gör väl det bästa man kan utefter de förutsättningar man har? Om man nu har möjligheten att få sova ut EN natt, vad gör det för skada? Det är ju inget som är satt i system, att man lämpar över barnet på alla andra första chansen man får? Den där "ensam är stark"-klyschan är så uttjatad - styrka är att erkänna att man behöver hjälp, och att ha modet att ta emot den också.

2013-08-27
ChildofJune
ChildofJune

Kunde jag skulle jag kunna lämna bort över natten, vara det att jag inte vill va ifrån honom. Vår son hade kolik, de va 4 hemska månader. Hade som tur var min mamma 15 min bort så jag promenerade dit måååånga gånger å då sov jag några timmar där medan mamma hade koll på lillen. Men hade jag kunnat lämna bort honom för en natt för att sova ut ordentligt så hade jag nog gjort de, tror inte sambon heller hade klarat av att lämna bort honom för en natt. :-P Vi vill ha honom nära å ha koll på att han fortfarande andas, eller så va de då iaf, nu e man inte lika rädd för PSD som då i början. Å ja, en utvilad mamma e en jävligt bra mamma, jag tycker de va starkt av er att kunna lämna bort barnet. =)

2013-08-27
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Där satte du den på spiken teaterapa! :)

2013-08-27
Liisa89
Liisa89

Jag kan tycka det är hälsosamt att skaffa barnvakt, som ett par behöver man också tid :) visst, alla tycker vi olika, men jag tycker absolut inte du är en dålig mamma :)

2013-08-27
lisessa
lisessa

Så klart du inte e en sämre mamma! Om bebisen känner din mamma väl så är det väl inga problem! Ta emot hjälp om det finns hjälp att få, det är väl jättebra! Dessutom tycker säkert mormor att det är jättemysigt att få vara en viktig del i barnbarnets liv redan tidigt:-)

2013-08-27
Emeliek85
Emeliek85

Vilar så ofta jag kan. Men han sover endast på en eller i sele. Är han riktigt riktigt slut kan han sova en stund för sig själv i babynestet. Känner mig inte som en sämre mamma för att han fick vara iväg över natten. För nu känner jag att jag lever på dem timmarna sömn och är mycket gladare och en bättre mamma som orkar mer och inte bara gråter själv för att han är otröstlig..

2013-08-27
loveisjustyou
loveisjustyou

Klart du ska kunna lämna bort barnet till någon du litar på! Lyssna inte på trollkärringarna

2013-08-27
Liisa89
Liisa89

Bra att ni fick sova ut, man blir knäpp av sömnbristen...

2013-08-27
solskensmamman
solskensmamman

min sambo har inte vart hemma något sen liten kom och jobbar skift så sova växelvis är svårt. Sover ju när han sover men blir ju ingen vettig sömn så. Nu klarar jag mig på det jag får men för två veckor sen var de hopplöst.. Han är en väldigt vaken bebis. sover max 2 timmar åt gången oavsett hur nöjd han är innan. och sen är han vaken oftast 3-5 timmar där imellan. Nattetid är de sova två, vaken 2-3 timmar. Enligt bvc är vissa barn så. Och det var svårt att lämna iväg, nu träffar vi dem flera ggr i veckan och dem bor 200m ifrån oss. Men när vi väl somna så sov vi som stockar förmodligen av utmattning..

2013-08-27
loveisjustyou
loveisjustyou

Måste man sova så måste man. Men prata med BVC om varför liten krånglar så mkt att ingen av er vuxna kan sova ens i perioder. Det verkar inte vara normalt.

2013-08-27
solskensmamman
solskensmamman

Lämnade inte bort men min mamma kom till oss och sov här... Kom med henne när jag skulle amma bara.. Utan det hade jag nog aldrig blivit människa igen kändes det. Man kan aldrig föreställa sig hur mycket sömnen betyder förena man är i den situationen.

2013-08-27
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 11 månader

Vänta bara tills hon får sitt barn då kommer hon ångra sig själv!! Jag tycker det är bra att ni får vila ut. Mina föräldrar bor på samma gård som mig så när lillen var liten så sov hon väldigt dåligt så jag var heeeelt utbränd och trött så sov jag alltid en två timmar hos dem medans dom passade lillen. Man behöver att få ladda om batterierna det gör inte en för mindre dålig mamma. Ni gjorde inget fel! Och grattis till lillen

2013-08-27
babybo
babybo

Det är ingen slump att majoriteten av barn med shaken baby syndrome är barn med kolik. Vi alla behöver sömn och får vi inte sova något under lång tid tar vi stryk både mentalt och fysiskt. Så att ni får en natt att ladda batterierna är väl jättebra! Då orkar ni ju vara de bästa föräldrarna ett tag till.

2013-08-26
McLarsson
McLarsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...