App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tips mot förkylning!

Har dragit på mig en sån jäkla förkylning :-( Gick ner till Apoteket igår för att inhandla diverse medikamenten. Blev lagom besviken då det mesta bör man INTE använda när man är gravid, fick köpt en nässpray med saltlösning som enligt mig är värdelös, hjälper ju inte :-( Så har ni några bra tips på hur man lättast gör sig av med förkylningen eller iaf underlättar det hela till en som är gravid! Jag hade blivit så glad :-)

2013-08-26
Tuttilutta
Tuttilutta

Enligt min Barnmorska och samt mon vän som arbetar som apotekaren apotekstekniker så får man använda Otrivin utan konserveringsmedel. Jag själv hade Otrivin i 3 månader - 2 flaskor i veckan förbrukade jag pga av nästäppa - nu behöver jag inte alls använda det fast att jag fortf är gravid, så beroendeframkallande är det inte !

2013-08-27
CarolineGerling
CarolineGerling
Gravid i vecka 18

Ringde min bm o fråga om jag verkligen inte kunde få ta ngr som helst preparat mot den hemska förkylning! Hon blev väldigt förvånad när jag berätta om min saltlösning och att inga andra medel borde jag ta enligt Apoteket! Hon sa att är man sjuk/förkyld ska man ta vanlig nässpray ( i mitt fall otrivin ) då saltlösningen inte biter på förkylningen. I natt dök även "herr jobbiga hosta" upp :-/ Men all receptfri hostmedicin fick man som gravid använda! Så nu skicka jag iväg mannen kvickt mot Apoteket för att inhandla massa grejer till mig så denna hemska förkylning släpper lite :-) Tack än engång till er alla som kommit med förslag, båda vanliga och ovanlig ;-) De där med löken tror jag att jag testar en annan gång :-D

2013-08-27
Tuttilutta
Tuttilutta

Skulle ringa å fråga MVC å få tips på läkemedel, sen inhandla dom utan å prata med dom på Apoteket. Kom ihop mig med en tant på vårt apotek ang nässpray när jag va gravid, en som min bm rekommenderat å jag ser inte varför min bm skulle säga just den om den inte va ok!? Eller som nån annan sa gå till ett annat apotek.

2013-08-26
ica_86
ica_86

Ja, jag stod mest där o gapa o visste inte vad jag skulle svara. Tog min saltlösning o gick! Ska gå till ett annat apotek imorrn o se vad dom säger!

2013-08-26
Tuttilutta
Tuttilutta

Tror nog jag ska göra de, har 4 olika här hemma så nån annan kan ju ge mig nått starkare! Jag skulle så gärna uppskatta lite luft i lungorna :-)

2013-08-26
Tuttilutta
Tuttilutta

Jag ville ju hemskt gärna ha en ordentlig nässpray men fick till svars att gravida ska använda sig av saltlösning då gravida ska vara väldigt försiktiga med sina slemhinnor. Tigerbalsam sa dom på Apoteket att man skulle vara väldigt försiktig med då det är så starkt o inte bör användas nånstans i närheten av ansiktet. Citronvatten och citron te varvar jag här hemma och massviss med vila! Trodde inte en förkylning kunde vara såhär jobbig, men blir ju gärna värre när man bör undvika alla olika kurer man normalt använder! Tack för era inlägg, ska be mannen handla hem ingefärs te för de har jag inte provat än :-)

2013-08-26
Tuttilutta
Tuttilutta

Det finns en nässpay för barn, nån form av havssalts lösning som fungerat toppen på grabben, verkligen sköljer ur näsan. Den borde ju man få ta som gravid tycker jag

2013-08-26
nicholerumack
nicholerumack

hur är det med tigerbalsam?

2013-08-26
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...