App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Krånglar vid matning

Min dotter är 5 månader och flaskmatas med babysemp. Den senaste veckan har hon börjat krångla när det är matdags. Hon skriker o kniper ihop munnen o vägrar ta flaskan. På nätterna går det dock bra! När hon väl äter så äter hon ca 100 ml (brukar äta 150) o sen e det stopp. Man får nästan lura henne att äta resten när hon leker eller grejar med ngt. Har testat att byta nappstorlek, att sitta i tyst o lugnt rum mm. Hon har alltid flaskmatats delvis då jag aldrig haft ordentligt med mjölk så det har aldrig varit problem innan. Slutade amma för ca en månad sen då hon totalvägrade bröstet. Hon får lite gröt varje dag, ca 3-5 tsk för att vänja magen o gröten tycker hon om. Hon borde ju va hungrig?! Innan åt hon minst 850 ml ersättning varje dag, nu får jag va glad om jag får i henne 700/dygn. Nån som har liknande erfarenhet eller kan komma med tips?

2013-08-26
Stompie77
Stompie77

Förstår precis! Samma med min etta, även om hon var tyngre. Tog 1 mån att nå födelsevikten... Men nu visade det sig att trean , som var tyngst vid födelsen och gick ner minst direkt efter faktiskt var lättast av dem vid tremånaderskontrollen!

2013-08-27
solskensmamman
solskensmamman

Tack för att ni delar med er, skönt att veta att man inte är ensam om att ha en bebis som äter dåligt. Jag tror att jag blir så uppstressad av det eftersom hon gick ner över 10% när hon föddes och det tog ca en månad innan hon var uppe på sin födelsevikt vilken var 2700. Under den tiden var det matning minst var 3:e timma o jag tror att jag har svårt att släppa det, så efter 3 timmar är det liksom inprogrammerat hos mig att hon ska äta. Igår var jag mer avslappnad, tänkte att hon säger väl till när hon e hungrig o det fungerade faktiskt lite bättre så ska försöka att fortsätta så för att se om det blir bättre!

2013-08-27
Stompie77
Stompie77

Mina två äldsta har växt växelvis. Så varannan gång på BVC har de sagt: H*n är lite för tjock för sin längd... Och varannan gång: H*n är lite för smal. .. Men vi har inte ändrat något för det och de har ju växt bra i genomsnitt!

2013-08-26
solskensmamman
solskensmamman

Så är det med lilltjejen oxå, man måste helst va i sovrummet för att hon ska få i sig ngt alls. Nej, hon äter inte oftare o det är det som gör mig orolig. Fast det kanske e som solskensmamman skrev, att det går upp o ner. Men ska till BVC på onsdag så får se vad de säger samt se hur hon ligger på sin kurva. Men vilken ångest man får när de inte äter som vanligt! I övrigt är hon som vanligt, pigg o så när hon e vaken.

2013-08-26
Stompie77
Stompie77

Äter hon oftare? Min son åt 165 ml när han va två månader. Men då åt han var 4-5 timme. Inte alls ofta. Han sov rätt länge då. Nu sover han ca 30 min åt gången. Äter varannan timme o äter bara max 100ml (på dagen) åt gången. Ofta äter han bara 60ml av de 100. Äter han mer efter att han puttat bort flaskan så kräks han bara upp allt. Så jag har lärt mig när det är stopp för honom. Men så länge han är nöjd så är jag nöjd. Han är oxo snart 5 mån (4 1/2). Men, för att han ska äta måste vi ligga i sovrummet på vår säng, utan annat som distraherar, för allt är roligare än att äta. Han kan inte missa något :) vet inte om kag va till så mkt hjälp nu, men du e inte ensam om att ha en som väljer att inte äta.

2013-08-26
Adde86
Adde86

mina har alltid varvat att äta mkt och lite. vänta och se om det vänder

2013-08-26
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...