App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Smakportioner

När kan man ge bebisarna mer än bara några teskedar? Min tjej är 5 månader och började smaka på gröt när hon var 4 månader. Nu märker jag att hon vill ha mer gröt än hon får men helst ska man inte ge dem för mkt då amning/ersättning ska va huvudfödan tills de e 6 mån? Eller har jag fel? Hur har ni gjort? Min tjej äter bara ersättning nu, slutade amma för ca 2 v sen då det började sina ordentligt (har aldrig haft så mkt mjölk).

2013-08-23
Stompie77
Stompie77

En undran till... Har era barn krånglat vid flaskan/bröstet mycket? De senaste dagarna (efter att hon verkat börja tycka om gröten) har hon krånglat som attans när hon ska äta ersättningen.

2013-08-23
Stompie77
Stompie77

Jo, en broschyr har jag fått men BVC tyckte att det räckte att hon började äta gröt då hon bara var 4 månader. Hon har fått smaka lite på min mat nån gång (har då bara gett henne lite på mitt finger) men gröten äter hon lite av varje dag. Det va därför jag undrade hur snabbt man kan öka smakandet. I broschyren står bara att man kan ge pyttesmå smakprov fram tills de är 6 månader.

2013-08-23
Stompie77
Stompie77

Ja, det hade jag tänkt införa om ett litet tag, hon har precis börjat tycka om gröt efter en månads smakande! De ser ju för roliga ut när de smakar på nya grejer!

2013-08-23
Stompie77
Stompie77

Nu äter hon ca 5 tsk varje gång hon får gröt vilket är en gång/dag. BVC sa att jag skulle ta det lugnt de första dagarna bara men jag har inte vågat öka för mkt då jag e rädd om hennes mage! Men ska testa att öka en tsk var tredje dag. Tack för tipset :)

2013-08-23
Stompie77
Stompie77
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...