App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Erfarenheter av snuttefilt?

Vår kille som nu är 3 månader har aldrig varit särskilt intresserad av att använda napp, gör det väldigt sällan, men snuttar desto mer på händerna och de senaste dagarna har han visat intresse för en liten snuttefilt som vi har haft liggandes i hans säng. Nu när gan ska sova så ligger han gärna och pillar med den och smakar på den innan han till slut somnar. Vad jag förstått så brukar barn med snuttefilt ta den med sig överallt. Vår har den bara vid sömn ännu så länge. Men ska jag även kanske ge honom den dagtid när han åker bil, eller sitter i babysittern, i vår famn och när han är ledsen (bara några exempel)? För att intresset för filten ska utvecklas...eller räcker det som vi gjort nu, bara när han ska sova? Vad har ni för erfarenheter av snuttefilt?

2013-08-23
Hnoss
Hnoss
Barn på 3 år och 1 månader

min tjej har den alltid, hjälper henne att somna även på dagen.

2013-09-02
martamnich
martamnich
Barn på 3 år och 6 månader

Min stora har snuttefilt, hon hade napp men den tog vi bort när hon var 1,5 år. Hon älskar son snuttefilt, den är hennes "trygghet". Vi har bara 1 och har bara haft den, har sagt till henne att om hon tappar bort den/kastar iväg den så är den borta (vilket leder till många tårar, men hon håller reda på den).

Den har varit på vift ett par ggr men vi har alltid lyckats hitta den.

Lillan har ingenting förutm nappen. Hon tycker om att hålla i handen när hon ska somna i babyskyddet i bilen (väldigt praktiskt då hon sitter i bak...).

2013-08-26
Yrwen
Yrwen

Alla mina har haft snuttefilt. Hade flera stycken som jag använde för att absorbera rinnande mjölk vid amning, vid rapning o sedan i vagnen/spjälsängen när det var dags att sova. Använde hela tiden rena snuttisar så när barnen blev äldre (kanske 2-3 år) hämtade de nya "rena" o gosiga när det var dags för napp. O det fick de ha bara när det var sovdags eller när dem var sjuka :-D

2013-08-26
Mammys
Mammys
Barn på 1 år och 10 månader

Min dotter har en dinglis gosedjur som spelar melodi när man drar i svansen och napp. Har en sådan på dagis och en i spjälsängen det dumma är att dom inte går att tvätta

2013-08-25
babybo
babybo
2013-08-23
solskensmamman
solskensmamman

Vi har rätt stor filt och två likadana som alternerar, så man kan tvätta. De används som filt och mys (snuttefilt) men inget barn har sugit på sin filt. Men den ska med och ligga vid kinden.

2013-08-23
solskensmamman
solskensmamman

Sonen har en snuttis av märket Peppa, fair trade och eko, lite samma stuk som dinglisarna fast med frottéliknande tyg. Han har den när han är snuttig/trött, då trycker han den mot ansiktet. Ska nog köpa en till att ha som vikarie :) Sonen är tre månader.

2013-08-23
McLarsson
McLarsson

Vi har nog 10 vi skiftar mellan, hon kan inte somna utan snuttefilt och napp, 7 mån är hon :)

2013-08-23
minstjarna
minstjarna

Min pojke är fyra månader och har napp och ikeas trasor som snutte

2013-08-23
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 9 månader

Har prövat flera olika nappar, i silikon och i latex, både runda och inte runda, stora sugdelar och små och de stannar i munnen en kort stund, oftast som längst när han är trött och ska sova, men de åker oftast ut rätt fort. Nu gör det mig eg inget om han inte tar napp (förutom på natten då han tyvärr använder mig när han är snuttig, försöker jag med nappen då så blir han väldigt upprörd), om han kan tänka sig en snuttefilt eller liknande istället. Har provat Wubbanub och det lilla gosedjuret gillas mkt, men inte nappen. Nu har jag precis varit och köpt en Dingliis snuttefilt (en elefant) och nu ska den bara tvättas och sedan får jag se om plutten kan gillla den. Då köper jag fler :)

2013-08-23
Hnoss
Hnoss

Min dotter har både napp och snuttis, tyvärr bara en snuttis så får passa på och tvätta den när hon är vaken så den hinner torka till kvällen :)

2013-08-23
Vero7
Vero7

Min kille fick napp tidigt och älskat det från första stund! Samma med snuttefilt! Han kan inte somna eller mysa alls utan den! :)

2013-08-23
jessicamalin
jessicamalin

Låter bra :) Märker att han verkligen gillar sin lilla snuttefilt! Nu har han den med sig i bilen och förut idag hängde den med på en tur i vagnen :) Jag tar tacksamt emot tips bra snuttefiltar! Den vi har hittade jag i en av alla de påsar med kläder som vi fått låna av min syster. Det är en tunn filt i bomull som är ca 25x25 cm stor och med snobbenfigurer tryckta på den. Så vi har alltså inte köpt den själva. Vore bra att försöka vänja honom vid en eller två till så att han har ett par stycken i reserv när de andra behöver tvättas.

2013-08-23
Hnoss
Hnoss

snutten känner han sig nog säker med, så ha med den lite överallt! kan då vara bra tröst vid tårar. så gör vi! hon har några snuttar (alla likadana) som följer med överallt, jag tror dom får henne att känna trygghet.

2013-08-23
malinhb
malinhb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...