App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Huvudomfånget

Senast vi var på bvc så lät bm orolig över att sonens huvudomfång inte ökade så mkt. Detta gjorde mig orolig så jag bokade in en tätare tid, så vi ska dit idag, två veckor sen senaste besöket, o se hur d ligger till. Denna vecka är nämligen hans vanliga bm tillbaka från sin semester så hon kan mäta o väga som hon alltid gjort. Någon mer vars barn inte följt sin tillväxtkurva på huvudomfånget?

2013-08-22
Adde86
Adde86

Ja min pojkes huvud stannade av lite och växte bara nån mm mellan gångerna när han var 3 mån. Vi fick börja gå på extra mätningar och hos en läkare på barnmedicin. Det var även prat om röntgen. Men eftersom han utvecklas som han ska och följer den nya kurvan han lagt sig på samt att huvudet inte har någon konstig form så har doktorn nu blåst faran över :)

2013-08-22
Iffe
Iffe

Ja, min lille killes huvudomfång ligger 3 kurvor under "medelkurvan" och växer väldigt sakta så hans kurva har dalat nästan hela tiden. När vi var på 6-månkollen hos barnläkaren och hon tittade på hans kurva sa hon "Men sköterskan måste ha mätt fel? Har han verkligen ett så litet huvud?". Men efter att ha mätt även sambons och mitt huvud konstaterade hon att med största sannolikhet brås han på far sin med litet huvud. BVC-sköterskan ville att läkaren skulle ta en extra titt även vid 8-månkollen men så länge huvudet växer någonting och inte stannar av, samt att lilleman fortsätter utvecklas så var hon inte alls orolig.

2013-08-22
sandrapatricia
sandrapatricia
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...