App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

För tidigt för shopping?

Jag är gravid i vecka 18 och har redan börjat få bebiskläder av vänner och jag bara älskar att titta på dom!  Men är det för tidigt att jag själv går och köper bebiskläder och annat till den lille?

2013-08-21
EmmaPlahn
EmmaPlahn
Barn på 2 år och 2 månader

Vagn har vi redan köpt lika så spjällsäng:)
Men tycker det är mycket roligare att köpa kläder och leksaker:)

Angående pappaledighet osv ÄR det helt upp till var och en. Det finns inget som är rätt eller fel, och ni ska inte döma andra efter vad ni tycker är rätt eller fel. 

Emma

2013-08-26
EmmaPlahn
EmmaPlahn
Barn på 2 år och 2 månader

Började nog oxå shoppa däromkring å mamma min hade redan gett mig en massa efter mina yngsta syskon. Så kör på. Säger som nån annan lägg ner extra tid på vagn, kläm å känn å dröm, de måste man få göra. Tror inte de e så hälsosamt å gå runt å tänka om, händer nåt så händer de å då få man ta de därifrån men man ställer ju in sig på att de ska gå bra. Sen ang va hur mycket man å partner ska va hemma måste ju vara från familj till familj, alla ha ju olika förutsättningar.

2013-08-22
ica_86
ica_86

Hurricane- jag menade inte dej! Och jag menade att man kan vara hemma tex tio extra dagar utan lön. Eller mer om man har råd. Men iallafall tänka över ifall man kan vara lite mer hemma än tio pappadagar.

2013-08-22
solskensmamman
solskensmamman

Håller med dig Hurricane! Dessutom har en del faktiskt inte råd att va hemma bägge två solskensmamma!!

2013-08-22
jessicamalin
jessicamalin

Nä då! Jag började klämma o kika redan när vi plussade, i vecka 6 nånting. Och första plagget köpte jag i vecka 14 :)

2013-08-22
jessicamalin
jessicamalin

Tänker som dig EmmaPlahn :) är inte alls förtjust vid att köpa på blocket osv. Och vi väntar vårt första barn och känner att vi vill köpa nytt, särskilt vagnen :)

2013-08-22
Hanfra
Hanfra
Bebis på 12 månader

Jätte roligt att det var så många som svarade. Även om alla svar inte hörde hit dock.
Nu ska jag absolut gå och shoppa lite till min bebis:)


Tyvär så litar jag inte på begagnade saker från tradera/blocket eller loppisar.
Men jag har massa folk omkring mig jag vet att våran bebis kommer få mycket prylar och kläder ifrån:)

2013-08-22
EmmaPlahn
EmmaPlahn
Barn på 2 år och 2 månader

GIvetvis så gör man som man vill, men många tänker inte ens på att man kan vara hemma utan lön (utan att förlora sin SGI) första året, så har man sparat pengar kan partnern vara hemma.

 

Det var bara ett tips!

2013-08-22
solskensmamman
solskensmamman

Men solskensmamma, om nu någon annan väljer ett annat sätt så är väl det ändå okej? Jag personligen och även min sambo tycker att han ska vara ledig två veckor sen börja jobba igen, för vi anser det hellre skönare att han har längre semester på sommaren. Vi hjälps alltid åt ändå, och vi vill även handla lite nytt till vår bebis. Så allt handlar om vem man är och hur man vill ha .. Jag tycker det är helt okej att handla innan v 19 om man vill. Det ska man själv bestämma över :)

2013-08-22
Hanfra
Hanfra
Bebis på 12 månader

och Hurricane - jag är så trött på alla dessa klagtrådar om: "min man förstår mej inte, för han är aldrig hemma", "hur ska jag klara vardagen nu när min man börjar jobba efter sina tio dagar", "så trött på min partner som aldrig gör ett handtag här hemma" och liknande...

Det är väl klart att det går bra att vara hemma ensam med barnen, men det går också bra att vara två!

Om båda är hemma och delar på arbetet så kanske det inte blir så att partnern är ett extra barn som man måste sköta om och serva... Då kanske det hade varit färre trådar om hur jobbigt det är att vara ensam hemma.

 

Jag är så trött på att man automatiskt gör så att mamman är hemma 100% och partnern jobbar 100%, man måste inte göra så. Många jag känner gör så att båda jobbar mindre i början när amning kanske ska komma igång och ev. syskon ska tas om hand om.  Det var en bekant som började trenden med att ta lång semester efter förlossningen tillsammans och sedan jobba max 80 % tillsammans första året. Men vi är rätt många som sett fördelen med det och följt efter...

 

MEN... Ni kommer ju aldrig att se en tråd om "nu har jag köpt en ny vagn till, fast jag har redan tröttnat på den" från mej! FÖr jag sparar in på shoppingen för att ha min make hemma hos oss så mkt som möjligt. OCH sen vill jag vara hemma hos honom och barnen så mkt som möjligt när jag börjar jobba. FÖr att jag vill och kan, inte för att man måste vara hemma till varje pris...

2013-08-22
solskensmamman
solskensmamman

Vill du handla tycker jag att du ska göra det. Jag väntade lite till slutet men visste att jag skulle få massor av kläder och det av syskon ( fick kartonger med kläder och såny). Sen tyckte inte jag det var så kul att handla. Handlade det sista veckan innan ich lite efter. Tycker inte man behöver vara två hemma. Min sambo börja jobba eftrt 2 dagar plus dagen jag var på bb. Han jobbar dessutom långa dagar och på helger.

2013-08-22
ylva87
ylva87

dags att kolla blocket/tradera/loppis eller fråga kompisar. Spara pengarna till att vara hemma längre eller vara hemma båda längre i början.

I början behöver man verkligen vara två vuxna för att orka med allt. 10 dagar räcker inte långt, se till att partnern tar ut semester och komp. tid samt gärna ledigt utan betalning om det inte räcker till med semesterdagar. Det behöver man pengar till. Vi har valt att vara hemma båda i ca 3 mån efter bebisarna kom. Sen har min man jobbat 4 dagar/vecka tills jag börjat jobba igen (då har vi jobbar 80 % tillsammans tex 40 % + 40% eller 50%+30% tills de varit ca 1 - 1,5 år gamla).

Det har kostat, men säkert hjälpt oss i förhållandet.

Grejor och kläder kommer oftast släkt och vänner med. Men ett par extra händer som är tillgängliga dygnet runt är mer sällsynt!

2013-08-21
solskensmamman
solskensmamman

Jag försökte hålla mig så länge det gick just för att jag var orolig att nåt kanske kunde hända. Men nu så här i efterhand så skulle jag ha börjat shoppa tidigare eftersom det är bra att sprida ut alla bäbisutgifter lite på alla månader eftersom det oftast handlar om mkt pengar i slutändan. Men lyssna till dig själv och magen och gör som du själv känner =D!

2013-08-21
Lolanthe
Lolanthe
Gravid i vecka 35

Vi började också ganska tidigt, för att slippa spendera alla pengar i slutet. Kändes bättre att dela upp det lite :)

2013-08-21
minstjarna
minstjarna

Jag köpte lite smått redan flera år innan jag blev gravid... :-)

2013-08-21
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 6 månader

Går in i vecka 15(16) imorgon och har redan lite småsaker. Fått från min mamma och kompisar. Inte riktigt börjat våga handla själv men visst är det svårt att hålla sig?

2013-08-21
Hanfra
Hanfra
Bebis på 12 månader

det tycker jag inte :) jag hade satt v.20 som gräns, efter de fick jag börja shoppa. men brann ju i fingrarna långt innan dess! finns ju så mycket fint :)

2013-08-21
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 13 månader

jag köpte i vecka 15 redan

2013-08-21
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 9 månader

Det är alltid roligt o mysigt med bäbiskläder oavsett veckan man är i. ;-) Tror att många väljer att börja shoppandet efter RUL

2013-08-21
Mammys
Mammys
Barn på 1 år och 7 månader

Skönt att höra!:)

2013-08-21
EmmaPlahn
EmmaPlahn
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...