App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hjälp mig, vad ska jag göra??

Vet inte vad jag ska jag göra, har en snart 6 månaders dotter som FORTFARANDE äter lika ofta ( helammas) som hon gjorde när hon var nyfödd...! Alltså efter Högst 3 timmar äter hon, 95% av gångerna varannan timme.... På natten sover hon i snitt 3- 4 timmar i sträck, sen vill hon äta igen. Vi lägger henne i sin säng på kvällen men på natten när hon vaknar och är hungrig ligger hon i vår säng resten av natten, ammar henne liggandes. Och då äter hon ca 3-4 gånger under natten:(  Alltså en väääldigt trött mamma! Har funderat på om hon inte blir tillräckligt mätt, eller det handlar om att hon bara vill ligga vid bröstet?? Hon tar inte nappen heller så den funkar inte att avleda med,tyvärr.  Någon som har någon idè så skriv Gärna!

2013-08-19
mela92
mela92

Jaha okej,ja vi testade igårkväll med ersättning men gick inte så bra. Men såklart får vi ge det fler kvällar innan hon ger med sig ( hoppas jag). Idag har jag testat med välling, det verkade hon gilla mer men som sagt så tuggar hon mest på natten eller vill inte ha alls. 

Får nog testa när hon är ordentligt hungrig, så dricker hon kanske ordentligt då..?

Men frågan är vad som är klokast, att börja vänja henne vid välling och flaskan under dagen eller på kvällen?

2013-08-20
mela92
mela92

Ja jag har börjat testa ge henne lite ersättning och även gröt för 6 månaders bebisar, men hon dricker jättelite sen vill hon inte ha eller tuggar hon bara på nappen. 

Men det med att hon vaknar på natten borde väll vara pga att hon är hungrig? 

Smakportioner får hon, men det är ju inget mättande än.

2013-08-20
mela92
mela92

antagligen blir hon inte mätt, testa att pumpa ut och ge vid läggningen eller ge ersättning. Även lite gröt + fylla upp med ersättning/bröstmjölk bör funka.

 

om hon blir riktigt mätt varje mål så kommer hon att glesa ut måltiderna efter hand

2013-08-19
solskensmamman
solskensmamman

Har du börjat med smakportioner? Fram till 6 månader ska den huvudsakliga näringen komma från amning/ersättning, men smakportioner som gröt och milda pureér från  4 månader kan du ju börja med, om du inte redan gjort det. Välling tror jag inte det finns förrän från 6 månader, men du är ju snart där.

2013-08-19
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...