App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bortskämda barn?

Min svägerska var på kalas hos sin svägerska. Dottern fyllde år och de köpte bla kläder (som mamman hade tipsat om) o lite andra små grejer. När flickan öppnade paketen så sa hon inte ens tack utan utbrast - men d va ju inte ens d jag ville ha! Svägerskan som är höggravid o enormt känslig just nu tog väldigt illa upp. Gick i lugn o ro ifrån bordet, in på toaletten o satt sig o grät. Hennes man tröstade henne m att hans systerdotter alltid varit bortskämd. Men att detta tog priset. Inte nog med att hon inte va näjd m d hon fick, så hade de även köpt presenter till de två andra syskonen. Jag blev rätt ställd när jag hörde d. En fyller år men tre får presenter. Är d bara jag som tycker att d e fel? Mina barn kommer inte få presenter r någon annan/syskonet fyller år. Man har en egen dag en gång om året, den borde få vara speciell. Jag kommer lära mina barn att d faktiskt oxo är roligt att ge. Man behöver inte få o få massa hela tiden. Är det bara jag som tycker att enbart den som fyller år ska få present?

2013-08-18
Adde86
Adde86

Om min dotter hade uppfört sig så hade jag skämts, tycker det speglar vilka värderingar man som förälder ger sina barn. Sen är det klart att det kan komma grodor ur barns munnar, inte det jag menar. Är uppfostrad själv med att visa tacksamhet och att det är tanken som räknas.

Dock tycker jag synd om alla som fyller år nära jul - vilket min make gör, och han har nog haft lite som beskrivits innan - att till jul går pengarna till alla julklappar så presenten blir bara något litet. Då får man väl öronmärka en peng till presenten under sommaren eller något då! Eller köpa den då till och med...

2013-08-18
ChildofJune
ChildofJune

Flickan är 8 år o bäldigt intresserad av kläder. O kläderna va i den stilen hon gärna har på sig. Så i botten va d mest otacksamhet. O d brukar ju va så att man tar lite allt-i-ettnär d e flera saker nära på varann. Men i detta fall va d inte så. Jag vet själv hur besviken jag va detta år. Sonen föddes 8 dagar innan min födelsedag. Nån vecka senare blev d även mors dag. Allt detta va inom 6 veckors tid o folk valde att slå ihop d. Bäst present fick jag av svägerskan o min mamma. Mannen hade glömt! (glömt??????!) O av andra fick jag en blomma som tre-i-ett present. För fucks sake. Ok födelsedagen kmr tillbaka nästa år. Men kunde jag inte fått nåt bättre för att jag fött ett barn. D e väl en stor bedrift om nåt! Aja. Då kände jag mig rätt bortglömd iaf. Så jag blir så sur på snorungar som inte uppskattar d dom får. Pengar är näsyan d bästa man kan ge bort. Ja lite tråkigt ksnske men då kan de välja att spara pengarna o köpa nåt som de verkligen vill ha, istället för att man själv ska gissa o kanske köper nåt de inte vill ha. Då har man slösat både tid o pengar på nåt som inte kmr användas. (Om man inte VET helt säkert vad personen vill ha så klart)

2013-08-18
Adde86
Adde86

Här får bara den som fyller år present, sen få ju alla klappar på jul. Men själv eftersom jag e född i december ha jag alltid under min uppväxt fått höra att jag få nå litet på födelsedagen å sen nå på jul, för alla ska ha råd å köpa till alla andra oxå på jul, medans mina syskon alltid fick mer på sin dag å sen på jul. När jag vart lite större å påpekade detta en gång för mina släktingar tyckte alla jag va löjlig å jag som älst måste ju förstå att de mindre måste få först typ. Så tyvärr ha de inte alltid varit så kul å va älst med 6 yngre syskon å dessutom fylla år i december. Men numera bryr jag mig ej, tycker de e roligare att ge än att få. Men skulle vi få fler barn än dottern så kommer inte syskonen få nå present på den andras födelsedag. Menar den får ju fika å gotta ändå å nå speciellt ska de ju va med ens egen dag. Däremot brukar vi i släkten fira mina 2 yngsta syskon samma dag då de fyller med bara en veckas mellanrum å sen firas deras födelsedagar separat i familjen, samma sak med mamma å min äldre lillebror, å numera sambo dom fyller alla med några dagars mellanrum å vi bor inte nästgårds med varann så lättare å slå ihop firandet hos nån av oss å fira alla, men dom e ju rätt gamla så ingen som bryr sig. Men själv ha jag aldrig förstått varför syskon ska ha nåt då nåt av barnen fyller år, men alla gör ju som dom vill. Viktiga e väl att man e överens med släkt å vänner som kommer på kalaset så att alla gör lika. Många som firar namnsdag här, typ med present å tårta typ? Här grattar man varann via ett sms eller telefonsamtal, dom flesta av oss ha ju 2 namn utöver vårt tilltalsnamn så blir många presenter då ;)

2013-08-18
ica_86
ica_86

Nä föräldrarna sa väl - nä men Emilia! O d va d. Dom förväntade sig att de andra oxo skulle få. D e klart att som inte uppskattar d de får om de varje gång får nåt. D blir ju mkt mer speciellt om man får saker på son födelsedag o liknande. Då lät man sig längta oxo. D. E inget fel i att barn får vänta o längta.

2013-08-18
Adde86
Adde86

Sånt där gör mig illamående...!!

2013-08-18
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...