App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ett hälsosammare liv!

Det var många som ville vara med och stötta varandra i kampen om viktnedgång/ träningsresultat/dieter och annat som leder till ett hälsosammare liv . Här är då tråden! Go go go!

2013-08-17
osisen
osisen

det samma här. det e väl därför man har problem från början.. :-(
hade man haft en sund inställning till mat hade jag aldrig haft det problemt jag har idag..

2013-09-14
osisen
osisen

jahaa. men du köper ändå lchf?! Det måste ju ändå vara liiiite bättre än om du köpt vanlig.. även om det natuligtvis inte e bra.
jag e så sjukt godissugen nu å har varit ngåra dagar å känner efter min lilla viktuppgång trots att vara noga å inte fuska att jag vill skita i det å köpa lite godis till helgen :-(
kommer antagligen sluta med men liten påse godis imon om ja känner mej rätt

2013-09-13
osisen
osisen

jag har alltid trämat på kvällstid så barnem jar varit med mannen när ja tränat.
känmer några som bantat med itrim men de har gått upp i vikt igen allihop faktiskt å drt var ganska fort efter de slutat som det skedde. men detta är några år sen nu då det va väldigt inne å banta med pulver å viast funkar det men sen kommer ju det svåra att förämdra sina matvanor så man inte faller tillbaka igen. å det är där de ja känner helt föll av

2013-09-13
osisen
osisen

va e det för onyttiga lchf produkter?

2013-09-13
osisen
osisen

Det går framåt här, har ökat på vikterna på gymmet gradvis. Nu har dock jag och sonen åkt på förkylning, så nu får vi vila oss i form några dagar :/

2013-09-13
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 30

HUr går det?! Min senaste vägning var ingen hit?! Jag hade gått upp 0,5kg :(

Jag hade inte fuskat men jag gick ändå upp.. jaja kanske blir det bättre denna veckan :P

Nya tag helt enkelt.

2013-09-13
osisen
osisen

puffar

2013-09-13
osisen
osisen

träning är min största hobby, inte bara ett sätt att tappa kg, kanske därför jag orkar. får den välbehövliga energin av det. och som blivande sjukgymnast har man lärt sig oändligt med fördelar med motion. 😊

2013-09-07
martamnich
martamnich
Barn på 3 år och 3 månader

oj. ja jag hinner träma 2-3ggr per vecka.. mer än så pallar jag inte. iaf inte nu. äter inga onödiga kolhydrater å har tappat några cm i midjan.. men nu känns det som det tagit lite stopp igen. ikväll kommer vänner på besök å dry blir grill å kräftor å täkor å annat gött å nåt glas vin så idag kör ja på slarvdag igen.. hade ju förra hrlgen åxå.. åt iofs inte så mycket dåligt då men aja.. sen blir drt nog stopp igen å ordning ;-)

2013-09-07
osisen
osisen

jag har tränat regelbundet sen sex v efter förlossningen, gick fort ner till -7 kg från vikten innan graviditeten, lagt på mig en del muskler, är starkare och smalare än på lääänge, har platt stark mage, tränar nästan bara styrka, lite kickboxing, crossfit, nästan ingen cardio. blir 5-6 träningspass i veckan, har ätit nyttigt också, senaste veckor har det blivit lite svårare att hålla kosten, men vikten går inte upp. behöver extra motivation för att komma tillbaka på spåret med mat. har 2-3 kg kvar till drömvikten.

2013-09-07
martamnich
martamnich
Barn på 3 år och 3 månader

hello!!!
idag hade vi kalas för monster. jag hade bakat kakor bullar och cheesecake. jag hade bestämt mej för en svulldag, det har jag förtjänat.
en lite bit cheesecake två bullar å två småkakor åt jag å helt ärligt så vart jag inte sugen på mer och då talar vi om tjejen som lätt kunde trycka i sig 4 bullar på 10min. Frukost och middag var lchf och istället för cola deack jag bubbelvatten. var inte ens sugen på cola trots att jag köpt till min svulldag!
I morgon kör jag på som vanligt igen och hoppas jag snart gått ner de sista kilona! wiiiiiiiieeeer pepp pepp :-D

2013-09-01
osisen
osisen

Hejja alla duktiga, själv står jag still i vikten:/ väger ca 64. Men pendlar minnsan 63-65. Sonen är 3 månader snart. Behöver få lite motivation till träning. Tycker inte att jag äter en massa onödigt. Kanske dock större portioner än vad sin behövs:s men man måste ju bli mätt?! Hur gör ni för att hålla mättnads känslan i schack?

2013-08-30
Jaka87
Jaka87

Härligt Osisen! Själv provade jag mammaträning igår, vi joggade med barnvagnar och gjorde olika styrkeövningar emellan. Gick jättebra, jag behöver en spark i baken för att ta mig an konditionsträningen. Så det blir fler gånger! Så blir det gymmet idag med. Heja oss!

2013-08-30
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 30

Blev ingen träning igår, skulle tränat hade jag tänkt men jag orkade helt enkelt inte. Känner mej lite småförkyld och hade ingen energi. 

Jag hoppas komma iväg på lördag morgon istället, funderar på att gå på ett bodybalance pass och sen köra milon efter det. Bodybalance är för er som inte vet ett entimmes pass med en blandning av pilates, yoga och thai-shi. Fast nu såg jag att det passet tyvärr var fullbokat. Å andra sidan betyder inte det att folk inte kommer boka av förstås. Annars blir det nog bara ett morgonpass milon helt enkelt så får jag ha lite mer framförhållning nästa vecka om jag vill gå på body balance. Gött om man kan få lite spänst i kroppen också ;)

Igår genomgick jag ett riktigt eldprov, jag bakade kanelbullar (som är det absolut bästa jag vet) och dessutom bakade jag en chokladcheesecake. Allt till kalaset på söndag då dottern fyller 2år.

Jag smakade liiiite på smeten till cheesecaken, kändes vanskligt att inte ha provsmakat men sen höll jag mej och bullarna lät jag bli fast jag nästan stod och grät för jag så gärna ville ha en nybakad kanelbulle. 

Vägde mej imorse igen, vet att man inte ska väga så ofta men jag kunde inte hålla mej, 63,4kg!!!! Det är helt sjukt men jag går verkligen ner i vikt! Känns overkligt! Vägde 67 innan jag började. det betyder en viktnedgång på 3,6kg på 3v. Det är ganska bra om jag får säga det själv men jag vet att detta antagligen kommer pendla lite, kanske väger jag mer i morgon eller nästa vecka. 

Hur som helst så är jag på god väg och allt detta endast genom att lägga ner sötsakerna och dra ner på kolhydrater som pasta, ris och potatis! Jag äter lika mycket som innan och lika ofta. Det enda är att jag tänker mej för när jag blir hungrig och stoppar inte första bästa grej i  munnen utan jag måste liksom tänka till. VAD kan jag äta? VAD bör jag äta? 

Hur går det för er andra?

Känner mej glad idag och mycket pepp!!!!

Kram!

2013-08-30
osisen
osisen

hej! idag har jag varit extra duktig *klappar mej på axeln*
Efter en timmes bodyjam så kände jag att det hade varit gött med lite styrka åxå så vi svischa förbi milonmaskinerna på vägen hem. det kändes som det kompletterade träningen. Ja kan tycka att man vill ha lite till efter body jamen och nu fick ja det.

har dessutom köpt hem en våg. 49kr på jula :-)
kände att ja vill ha en våg även om vikten inte är det viktiga utan det är den där magen som ska väck! jaja.. nu kan ja vägen mej då å då iaf.

å på söndag är ja redan framme vid mitt första mål!!! Då ska jag få äta tårta, bullar och annat gott som ja ska fixa till monsters kalas.
då har det gått tre veckor sen jag åt något kolhydratrikt. Sötsuget kom tillbaka en stund idag faktiskt efter att ha varit borta i 1, 5v ungefär men jag glömde av det ganska snabbt igen!
Känner mej enormt duktig som faktiskt seriöst gör det här nu!

2013-08-27
osisen
osisen

Jag tränar ju med Olgas pt online och jag har 1700 kcal/dag. 1200 är alldeles för lite...kroppen sätter sig själv i svältläge... Jag tränar hårt minst 1 pass om dagen.

2013-08-26
Superhallon
Superhallon

1200 är ju jättelite..
När ja gick ner 14kg sist låg jag på 1600 kcal per dag.. mer om jag tränade å orkade.
1200 är ju verkligen jättelite blir du inte hungrig då?

2013-08-26
osisen
osisen

idag var jag hos mamma och vägde mej. Nu hade jag inte ätit på ett tag men hur som helst så skulle jag tippa på att ja gått ner 1, 5-2 kg på två veckor.. det känns jääävligt gött och en riktig stor morot att fortsätta!!!

Mamma har åxå börjat ibte att träna men iaf äta mindre kolhydrater och hon har åxå lyckats gå ner 1-2 kg

Känner mej nöjd. Jag behövde se resultat även om drt är resultatet i soegeln som är det viktiga.

2013-08-25
osisen
osisen

Duktig du är osisen! Åh vad jag önskar vi hade mamma bootcamp här oxå :( men körde ett magplasks igår från Olga rönnbergs? Mammabok och det känns ordentligt i magen idag skönt :)

2013-08-24
Idussen
Idussen

det ingår i vårat gymkort här..  

jag gjorde ett pass idag.. dock ingen bra ide i efterhand då jag uppenbbarligen har en infektion i kroppen.. kände mej mer död än levande.. nu börjar det släppa förstås men ja e fortfarande itne helt hundra.. ja vet ju att man inte ska träna om man h¨åller på å bli sjuk men jag trodde min seghet berodde på att jag blev väckt av ungarna halv sex i morse och jag e ingen morgonmänniska.

Jaja.. jag cyklade iaf till gymmet (2km) så jag var uppvärmd innan jag satte mej vid maskinerna. Sen körde jag igenom passet, 17,5min. Sen hem igen.. jag var borta en timma ungefär. Då har jag tränat igenom alla stora muskelgrupper och joooo det känns verkligen!!

2013-08-24
osisen
osisen

testade milon idag som sagt.. det var faktiskt riktigt kul. alldles lagom gymträning för en nybörjare som mej! kan ja rekommendeea för den som vill komma i g ång på gymmet. om ni har milon på erat gym förstås!

2013-08-22
osisen
osisen

garanterat catpuss, du kommer göra en "angry bird" med din clowndiet. Något helt galet som alla bara gillar!

2013-08-22
osisen
osisen

ikväll ska jag på introduktion av milon. Det ska bli spännande men är åxå nervös. Man får ett eget kort där allt programmeras in för att passa mej sen när ja sätter kortet i maskinen så ställs den in höjdmässigt, viktmässigt osv.
Nervös över att ja inte vet vad som ska hända. ska någon stå å se när jag ska träna?! för å se vilken vikt som passar osv?!?!
har åxå bestämt mej för att skaffa mej ett par träningstajts som ja kan ha på gymmet. Älskar ju kläder så att få nya träningskläder blir åxå det en sporre i rätt riktning.

Fördelen åxå med milon är att ja inte e bunden till gruppträningstiderna utan vill jag åka å träna kl 7 på lördsg morgon kan jag göra det.. om de nu har öppet vill säga.
Ja ni som gymmar vet ju hur det e ;-)

idag var det spaghetti å köttfärsås hemma. jag gjorde "pasta" av zucchini. använde potatisskalaren då ja inte har en sån där som kan göra långa runda strängar. sen stekte ja dem lite lätt med lite krossad vitlök å salt å peppar jättegott verklgien! mycket bättre än pasta. helt ärligt så har ja hittils tyckt att allt det jag bytt ut mit annat är godare än original så det e ju en jäkla fördel!

2013-08-22
osisen
osisen

ja men vem skulle inte käka en krossad clown liksom ;-)

2013-08-21
osisen
osisen

att helt lägga godsaker på hyllan e jag inte intresserad av även om det självklart vore det bästa!

2013-08-21
osisen
osisen

Jag har *peppar peppar* redan efter 1, 5v börjat tappa sötsuget. första veckan tänkte jag på det konstant. va så godissugen så jag kunde dö men nu e jag inte sugen alls :-) .
Kanske hjälper det lite att jag satt som första delmål fram till dotterns födelsedag. Det ska bli min första slappdag. Då ska jag äta tårta, bulle osv. Sen på't igen såklart. Men jag har nåt att se fram emot, dels hennes födelsedag å sen en godisdag
tror jag ska göra såna små mål för att känna att ja pallar fortsätta. Då ser man liksom det där sötljuset i tunneln ;-)
Kanske att man istället för varje lördag söndag fredaf kälar godis å ibland i veckan. . tar en godisdag varannan vecka?! Så har man det att se fram emot när man försöker äta nyttigt. för jag vill ju inte vara slarvig och stoppa i mej mängder med skit. det e ju det viktigaste i hela den här grejen. att ändra livsstil!

2013-08-21
osisen
osisen

idag gjorde jag min favoriträtt köttbullar med gräddsås. normalt sätt har ja ju potatis till och lingonsylt och smörgåsgurka men idag blev det blomkålsmos till mej istället . tunnare sås än vanligt då jag skippade redningen och bara liiiiite kalvfond i mina bullar (såg den innehöll mycket kolhydrater) och så skippade ja såklart ströbrödet.
Jag gör ju världen goaste köttbullar men dessa blev nästan precis som vanligt ;-)
å blomkålsmoset var absolut en hit!!!

kan även tipsa för er pommestorskar att kålrotspommes var nog nästan godare än vanliga! riktigt jäkla gott och mindre kolhydrater.

ida86an.
jag skulle nog aldrig kunna leva på strikt lchf. men jag känner att jag absolut kan leva med att dra ner på kolhydraterna. finns ju massor av gott som man inte funderat på att göra innan. :-)

catpuss. va skönt för er att ni kan göra det tillsammans.. lite lättare då känns det som.
min man väger mindre än mej :O så han försöker bli större han. tränar mycket och äter mycket medan jag som e lite lat kämpat för å ta mej till gymmet försöker gå ner några kilo.
blir lite knepigt med maten och det är svårt att själv inte vilja äta när han äter. Som tur är är han ju inte massa sötsaker för det gillar han inte så lite bra är det ;-)

2013-08-21
osisen
osisen

Jag var uppe tidigt och körde ett pass :) hur gött som helst! Däremot har jag syndat och ätit en bulle till kaffet idag... Jaja sen blir det powerwalk med vovven ikväll när barnen lagt sig :)

2013-08-21
Superhallon
Superhallon

Det låter ju exemplariskt tjejer, keep it up! Jag tog bilder på magen två v efter fl, ska göra ett kollade med före- och efterbilderna sedan för ytterligare inspiration :)

2013-08-21
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 30

Jag var och tränade idag och har nästa pass inbokat torsdag!
Var riktigt härligt och än har ja inte fuskat med sötsaket å onödiga kolhydrater!

2013-08-20
osisen
osisen

Idag tog jag första promenaden på 7 km.. Imorgon blir nästa :) plus att ja ska på gymmet å gruppträna.. Hoppas nu jag är igång!!!

2013-08-20
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Imorse vägde jag som innan jag blev gravid :) Fast jag har ju mindre muskler så jag är ju fortfarande tjockare än innan, men det tar sig! Idag provade jag hyvlad squash istf pasta till köttfärssåsen, kanongott! Tips till er som kör GI eller lchf. Hur går det för er andra?

2013-08-20
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 30

Tjejer jag känner mej deppig :-( En vecka har jag kämpat mot sötsuget och struntat i onödiga kolhydrater men jag märker ingen skillnad jag är fortfarande lika tjock. Å nu skrattar ni sälert åt mej för det är väl knappast så att man märker något på en vecka.
Kan dock inte hjälpa att jag känner mej besviken, jag ville iaf se någon skillnad på vågen men det gjorde jag inte :-( några hekto bara hade varit en sporre!
Så slå mej i huvudet och be mej lugna ner mej! Säg att det kommer ge resultat. Tänk om inget händer alls tänk om ja trots allt jobb inte går ner något :'(:'(:'(
Får panik.
Som sagt cet att det tar tid men ja får panik ändå..

2013-08-19
osisen
osisen

Ibland tränar jag med barnen och ibland när de sover och sen har deras pappa dem oxå ju :)

2013-08-19
Superhallon
Superhallon

Var till gymmet idag och körde, gick riktigt bra! Lillkillen satt i babyskyddet och tittade tyst hela tiden! Tråkigast är dock att jag blivit så himla svag i benen, hatar att träna ben. Men nu måste jag träna upp dem ordentligt så kan det räcka ned underhållsträning längre fram :)

2013-08-18
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 30

Här har det blivit 1 timmes rask promenad och inte stoppat i mig så mycket onyttigt, lite fika hos svärmor bara men enligt vv beräkningar så gick det ganska jämnt upp med hur mycket jag gjorde av med på promenaden:-)

2013-08-18
AnnaA86
AnnaA86

Oj Hur hinner ni träffa så mycket. . eller tränar ni med barnen närvarande?

2013-08-18
osisen
osisen

Jag har med vilodag idag :) har tränat mån- lör och vissa dagar 2 pass så det är skönt med vila idag!!

2013-08-18
Superhallon
Superhallon

idag blir du nog inget för mej .. :-)

2013-08-18
osisen
osisen

Jag har ett par nya easytone använde 2 gånger i st 40 som jag kan sälja om någon är intresserad älskar att gå i easytone men dom är för små efter grav :( och egentligen behöver jag köpa nya nu inför hösten här har ett promenerats som tusan i v och hållt mig tills ikväll utan sötsaker :) stor klapp till oss allihopa!

2013-08-18
Idussen
Idussen

va duktiga ni är allihop!

2013-08-17
osisen
osisen

Jag vågade mig till gymmet första gången igår efter fl, och det var så roligt! Lillkillen satt i babyskyddet först, sedan fick han också träna på mage på en matta :) Är mycket svagare än normalt såklart men känner mig energisk och är säker på att styrkan kommer tillbaka snart! Ska dit imorgon igen :)

2013-08-17
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 30

Det var nog jag som tipsade om den ;-) jag är ett fan av Olgas upplägg på både mat och träning! Och gillar resultaten!

2013-08-17
Superhallon
Superhallon

Hoppas de e sköna iaf :)

2013-08-17
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Absolut.. Tänkte ta första rundan på måndag :)

2013-08-17
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Såna skor har jag oxå tänkt skaffa Linz! Skriv gärna här om du tycker de är bra:-)

2013-08-17
AnnaA86
AnnaA86

Bra jobbat osisen! Ska skärpa mig imorgon så kanske det blir lite resultat här oxå:-)

2013-08-17
AnnaA86
AnnaA86

Köpte nya gör 400 kr så tänkte att de var värt att testa :)

2013-08-17
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...