App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sugen på fler.

Nu börjar min kropp skrika. Jag vill ha ett barn till. Jag vill var gravid. nån som har barn tätt? berätta gärna om era erfaranheter om det!

2013-08-17
goddess1
goddess1
Barn på 2 år och 7 månader

Hur det fungerar oavsett åldersskillnad handlar ju helt och hållet om hur man gör som föräldrar. Utvecklingsmässigt rekommenderar faktiskt en stor del barnpsykologer att det ska vara 3 år emellan syskonen, så att varje barn får den uppmärksamhet och stöttning som krävs under de första åren då de är helt beroende av föräldrarna för att utvecklas. Men som skrivet, det handlar ju om hur man som föräldrar gör. Och bara för att man är syskon betyder det ju inte att personligeterna "klickar" så att man alltid blir bästa vänner. Har personligen nu i vuxen ålder en närmare relation med min 7 år yngre syster än min 2 år yngre. Och visst stod vi varandra nära som små - tills vi båda ville bli självständiga och ha egna kompisar, och inte alltid bara hålla ihop med syrran.

Dock är jag väldigt imponerad av er som har barnen tätt, hur ni får det att gå ihop och att ni orkar med det :-) Är gravid med nr 2 nu och dottern är 2½ år och bara under en kämpig graviditet nu börjar jag undra hur det ska gå med två barn - trots att dottern är väldigt självständig nu, så vet man ju aldrig hur reaktionen blir när det kommer en ny liten familjemedlem.

2013-08-17
ChildofJune
ChildofJune

Tack för alla svar :)  Nu har man fått lite positiva tankar om detta och jag ser egentligen inga hinder! Vi vill väl vara hemma båda 2. Våran son har ett hjärtfel så det blir samtidigt en trygghet att båda kan vara hemma längre med honom oxå, inte för att det är en andledning till at jag vill ha en till :) Bra jobbat alla mammor och era män med många små! :)

2013-08-17
goddess1
goddess1

Vi har 14 mån mellan våra, yngsta är nu ett år och vi väntar nr 3 till 1/3. Det blir 2 år och 9 mån mellan äldsta och yngsta om allt går som det ska. Det har varit tufft i perioder och allra helst i början. Det var tungt att vara höggravid och ha en ettåring hemma, allra helst när hon skulle börja gå :-) Men jag skulle inte byta bort det för allt i världen! Dom har så roligt tillsammans redan nu och har alltid sällskap. I och med att vi fick barn så tätt så fick stora vara hemma med oss vilket jag tycker har varit guld! När fick du första barnet? :-) Du får gärna fråga så svarar jag så gott jag kan.

2013-08-17
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 11 månader

Vi ville, men det blev inte så. Tänkte bara tipsa om att ifall ni lyckas, fundera på om ni ska vara hemma tillsammans. Det är ju lite lättare så. Vi har gjort så att under första 1-1,5 året har vi jobbat 80% tillsammans (tex ena 0% och andra 80.% eller 40% vardera) Under åren när barnet är 1,5-3 år har vi jobbat Max 160%tillsammans. Då hinner man med allt mycket bättre! Man måste inte göra så att en jobbar heltid och en är hemma heltid.

2013-08-17
solskensmamman
solskensmamman

Får jag fråga vad det beror på? Om du vill berätta.

Tack för ditt svar i alla fall :)  Jag har inget tätt syskon, skiljer 6 år på mig och min lilleBror, men vi har vart väldigt fina vänner hela livet :) me känner abolut inte för at vänta 6 år på nästa.

 

2013-08-17
goddess1
goddess1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...