App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur resonerar ni kring abort?

Jag har inte vågat göra gravtest ännu, är så nervös över att jag ska vara gravid. Äter Cerazette, men har den senaste veckan eller två kännt starkt att jag tror jag är gravid. Vill verkligen inte vara det :( Visst vill jag ha fler barn i framtiden, men inte redan nu, vår bebis är ju bara 3 månader gammal. Samtidigt är jag oerhört nervös över att behöva göra abort om det skulle visa sig att jag är gravid. Jag vill inte ha på mitt samvete att jag tagit död på ett människoliv. :((

2013-08-15
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 11 månader

Må ju vara upp till var å en vad man beslutar i en sån situation. Lägger ingen värdering i om nån gör abort å varför. Bara tacksam att jag aldrig behövt ställas inför ett sånt beslut. Och samtidigt att min mamma ansågs sig vara så pass stark att ta hand om ett barn trots sin unga ålder och många runt henne som ansåg att abort var enda alternativet när hon väntade mig. Så länge man själv tar beslutet, i samspråk kanske med den tilltänkta fadern om man nu har en relation och inte låter andras åsikter spela in. Men tror aldrig att ett sånt beslut e lätt och ta så all styrka till er som av olika anledningar har tagit det beslutet.

2013-08-17
ica_86
ica_86

Tack! Ja, jag var oerhört nervös över att behöva ta beslutet om abort. Så jag är lättad att det inte behövdes! :)

2013-08-16
Hnoss
Hnoss

Skönt att d löste sig!

2013-08-16
Adde86
Adde86

Gjorde abort när jag va 22 (hade precis fyllt). Tvillingar. D va otroligt jobbigt att göra valet o jag va känslomässigt fäst vid tanken på barn o familj, men jag mådde dåligt efteråt ändå. Inte för att jag ångrade att jag gjort aborten utan pga skuldkänslor att jag avslutat två små liv. Men nu när jag har min familj o min son, som jag verkligen ville ha, så e d nåt helt annat. Jag ångrar d inte. Jag va inte redo då. Innan jag hamnade i den situationen så trodde jag aldrig att jag skulle kunna genomgå en abort. Så man kan aldrig veta förrän man står där o verkligen har valet framför sig.

2013-08-16
Adde86
Adde86

Tack :) Då ska jag kolla upp andra alternativ. Har hellre mens än känner mig gravid hela tiden!

2013-08-16
Hnoss
Hnoss

Idag gjorde jag ett test och det var negativt! Känner mig fortfarande gravid, men då är det väl bara hormonerna antar jag. Jippi! :))

2013-08-16
Hnoss
Hnoss

Tack :) Jag ska åka och köpa ett test idag och ta imorgon bitti. Börjar där och så får vi hoppas att jag inbillar mig och att det bara är hormonerna som spökar. Om jag skulle vara gravid så får jag och min sambo disskutera saken ordentligt. Tack återigen för era stödjande ord :))

2013-08-15
Hnoss
Hnoss

Antagligen är du inte gravid. Jag har trott det så många gånger att jag inte kan räkna dem. Lycka till med allt!

2013-08-15
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...