App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättning - tips & råd?

I morgon är det 42+1 och dags för undersökning på förlossningen. Förhoppningsvis blir resultatet snar igångsättning. Tar gärna emot tips och erfarenheter kring att bli igångsatt. Detta är nummer 2, så jag är inte så orolig över själva processen, men gissar att det blir lite annorlunda nu. Så, vad ska jag tänka på? Något särskilt jag ska förbereda mig för eller ta med? Tacksam för alla konstruktiva råd!

2013-08-13
Perpetua
Perpetua

Hej! Jag blev igång satt med gel och öppnade mig snabbt! Fick det när jag var öppen 3cm 14.30! 23:00 var jag öppen 10 cm men slutade i akut snitt då min livmoder inte fick vila så vår gosse ville inte komma ner och ut! För mig kom allt pang på och hann inte med riktigt! Men är så olika för alla! Håller tummarna och allt kommer går super:)

2013-08-15
PetraJohan
PetraJohan

Har också förstått att det kan ta väldigt olika lång tid. För mig tog det drygt 22 timmar från det att de satte igång mig. Avslutades med sugklocka. Men tycker att det gick riktigt bra :) Jag fick som jag ville och blev igångsatt genom att de tog hål på hinnorna och då kom värkarna igång direkt. Jag ville inte ha varken tabletter ellet gel då jag hört så mkt dåligt om det. Men jag var redan öppen 4 cm när jag skulle sättas igång så det var inga problem för dem att kunna ta hål på hinnorna. Tror som övriga säger att vila och äta och ladda batterierna så går det garanterat alldeles utmärkt! Lycka till!

2013-08-14
Hnoss
Hnoss

Det tog 26 timmar för mig och avslutades i ett akut snitt. Hade pin värkar och öppnade mig väldigt långsamt.

2013-08-14
lindapim
lindapim

D kan gå fort eller så kan d ta tid. D e nog inget man kan säga, precis som med en vanlig förlossning. Jag blev igångsatt o det tog 36 timmar innan min pojk tittade ut. I samma veva blev två andra igångsatta samtidigt som jag (vi va inlagda för havandeskapsförgiftning) o deras förlossningar gick på 5 respektive 5,5 timme. Så d e så olika. Tror d kmr gå smidigt o snabbt för dig, dels för att du e omföderska l dels för att du är fullt gången. Vem vet, när de pillar imorn så kanske d sätter igång på egen hand :) lycka till :)

2013-08-13
Adde86
Adde86

Som inför vilken förlossning som helst... Vila. Äta. Osv, lycka till!

2013-08-13
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...