En spagettifråga! Al dente eller ej?
Hur ska era spagetti vara för att ni ska gilla dem? Jag får alltid höra 'just det, du vill ju ha dem överkokta' när en bekant är här. Vi vill ha dem precis mjuka igenom. Hos dem är det en rätt tjock sträng som är hård att tugga på. Inte knak-hård, men ändå rejält hård. De kokar aldrig pastan så många minuter som det står på paketet. Vi kokar kanske en min extra... Smaken är som baken och jag undrar hur ni gör!

Lite al dente men ej underkokt å absolut inte överkokt. Värre e de med makaroner som överkokas, blir som gröt å ha svårt för gröt konsistens, så blire alltid hos min mamma med sambo så har tyvärr fått avsmak för makaroner, dom skyller på att de lätt blir så när man kokar mycket, men en annan som jobbat inom lunchrestaurang vet att de går å få till men självklart måste de va tillräckligt stort kärl å bra med vatten för att få pastan bra (tyck iaf jag). Men mina syskon verkar gilla de, lätt å svälja då 😜

Det kanske är en ren myt, men jag har sedan barnsben hört att rå/underkokt pasta kan svälla i magen... ;P Så hellre lite överkokt än tvärtom.

Jag brukar koka 10 min på 8 min pasta! Måste vara mjuka absolut inte hårda inte ens lite! Så ska det vara kungsörnen helst! Inte Barilla som min man tycker (å hårda )

Lite underkokt!

Utan tuggmotstånd!

inte överkokt det är äckligt. har mina lite underkokta så man får lite tuggmotstånd.

Jag gillar den underkokt, när jag var yngre tuggade jag gärna på okokt spagetti :)

Oj, kokar man den för länge så blir den överkokt och lite gojsig, tycker jag:-)

Jag kokar så många minuter som det står på paketet, brukar bli bra tycker jag:-) vill att pastan ska vara mjuk rätt igenom, men kokar man den för län
