App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förlossning, bb väskan ?!

Vad har ni packat ner eller vad hade ni med i bb väskan ? Blirförvirrad står ju olika överallt och jag får panik , börjar dra ihop sig hon kan komma när som hälst !!! Tacksam för svar !! :)

2013-08-13
HannaHnr22
HannaHnr22

Hej!

Jag är nog inte den ända som oroar sig för att spricka under förlossningen. Har hittat en olja som ska tydligen hjälpa än att minska risken för att spricka. Ni kan läsa om det  på min blogg: www.foxymama.se

Här har ni länken till inlägget:  http://foxymama.se/2013/august/undvik-sprackning-under-forlossningen.html

Kramar

Foxy Mama

2013-08-22
Foxyjuliana
Foxyjuliana

glöm inte schampo och balsam bara..... deras grejjer får man svinto hår av :)

2013-08-16
Lolitapop
Lolitapop

Finns anledning till varför dem inte vill använda våtservetter. Det bästa för barnets sköra hud är att endast torka rent med tvättlapp och ljummet vatten, alltså utan en massa tvål och kemikalier etc. Våtservetter i all ära, mycket bra att ha till hands när man är till fots, men inte den första tiden (regelbundet). För en del funkar våtservetter, men för många spädbarn reagerar huden och blir alldeles röd och irriterad i rumpan. Bättre att klara sig utan den första tiden, för bevisens skull, inte föräldrarnas :) så ta med egna mjukare tvättlappar :)

2013-08-15
Bouzidi
Bouzidi

Jag fick snabbpacka min väska för vattnet gick för tidigt. Hade vara vanliga grejer såsom mjukiskläder och bebiskläder. necessär och lypsyl. Något jag verkligen saknade var halsbrännetabletter. Jag mådde offantligt illa under förlossningen av halsbränna och spydde som en gris.

2013-08-13
Tummetott
Tummetott

Jag hade packat en gedigen väska med allt möjligt, godis, tofflor, morgonrock, tidningar, massa kläder... Det jag sedan faktiskt använde var tandborste och mjukiskläder (ett par supermjuka haremsmysbyxor, underbara, större t-shirt och amningsbh). Och kläder till bebisen såklart. Nu var jag bara på förlossningen 14 h (5 h före och 9 h efter fl) så det kan ju variera mycket vad man behöver. Men att sitta och läsa kan jag aldrig föreställa mig att man gör varken före eller efter :)

2013-08-13
McLarsson
McLarsson

Jag packade färdigt min igår. Det enda som fattas är lite frukt och annat smått som vi förhoppningsvis kommer ihåg att slänga in strax innan vi åker in till FL.
Fick en checklista av BM under förra besöket och jag har nog tagit med allt som stod i den :)

Såhär ser min BB-väska ut:
Blodgrupperingspappret, ifyllt TBC formulär ligger i en mapp.
ID, bankkort och kontanter, men det har jag alltid på mig så det kommer med då.
Jag har packat ner ett resekit med små flaskor shampoo, duschtvål, lotion, tandborste, tandkräm. Även lite smink slank ner i väskan.
Kamera, laddare till mobilen och kameran.
Tofflor, amningstoppar, amningsbhar, mjukisbyxor. Inget tight, man får räkna med att ha ont och magen kommer hänga ner och ta lite extra plats ändå. Ta med kläder du som är bekväma som du trivs med.
Amningsinlägg. Lite godis, och frukt som förhoppningsvis slinker i väskan sista minuten innan vi åker.
Till bebis har jag packat långärmade omlottbodies, byxor, strumpor, mössor. Förra gången tog vi inte med tillräckligt med bodies och fick då låna sjukhusets slitna babybodies.
En filt som vi haft i vår säng så den luktar mamma, pappa och storebror.
Bindor och blöjor försåg BB oss med så det tar jag inte med.

Detta ser kanske mycket ut, men jag tycker det är det jag skulle vilja ha med mig. Förra gången tog jag med massa saker som inte kom till använding, så detta är ändå en klar förbättring. Sen känner man nog själv vad man skulle vilja ha med.. Mp3 spelare, bok eller så kanske

2013-08-13
Bursjoeoe
Bursjoeoe

Det jag tyckte att jag hade för lite av var tunna t-shirts och tröjor, svettades massor och blev dessutom kvar på bb längre än jag hade tänkt mig. Så mitt tips är att hellre packa för många ombyten än för få:-)

2013-08-13
AnnaA86
AnnaA86

Mjukiskläder till dig lite kläder till bebis morgonrock tofflor kexchoklad mobilladdare kamera bok och napp hade jag med mig till bb

2013-08-13
Idussen
Idussen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...