App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Smakportioner?

Jo jag undrar nu med en 15 veckors kille när man börjar med smakportioner? Vad ger man? Hur mycket och hur ofta? Hoppas amningen funkar efteråt också då pappan var snabb att vägra bröstet när han var liten och fick prova annat :S

2013-08-11
TiNAWiNA
TiNAWiNA
Barn på 2 år och 9 månader

med första barnet började vi med smakportioner när han hade blivit ett halv år. Han var inte så intresserad av mat och jag tyckte det var enklare att amma. Nu har vi en liten tjej på fyra månader men hon får oxå vänta tills hon blir ett halv år innan vi börjar med smakportioner. Varför stressa?

2013-08-11
e_l_l_a
e_l_l_a

Sonen fick smaka pytte, pytte från våra tallrikar när han var 4 månader, typ en knivsudd. När han var 6 mån började vi låta honom sitta med med kpkta morotsstavar eller liknande och äta det han ville i egen takt. Funkade super för oss och har planer på att dottern ska göra likadant.

2013-08-11
Betty86
Betty86

Vi började när sonen var 3 månader för att läkare o bvc rekommenderade det. Jag tycker man kan börja vid 4 månader ungefär annars. Vi började med gröt, potatis, morot, majs o potatis puréer! Började med en halv tesked, när vi märkte att magen klarade det ökade vi väldigt försiktigt! Vid 5 månader åt sonen nästan bara fast mat. Endast ersättning på natten o morgon! Ta det bara försiktigt och börja inte med att ge bara frukt puréer, jätte sött och sen kan barnet bara vilja ha det sen och inte mat. Lycka till!

2013-08-11
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

vi började 2 veckor innan 4 månader med varannan dag en halv tesked gröt och varannan en halv tesked katrinplommonpure. efter en vecka gav vi ungefär en tesked. nu är han snart 5 månader och han får nästan en smakportion med gröt på morgonenoch flera teskedar katrinplommonpure på eftermiddagen. han har även smakat potatis och morot. och ca 4 cm mosad banan har han fått några gånger. det har inte gårt mer än 2 dagar utan att han har bajsat och har inte haft problem med magen. tror det är mycket tack vare katrinplommonen som gjort att magen har vart igång.

2013-08-11
Litsen1
Litsen1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...