App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

kan man må sämre?

Står nu framför ett stort val! jag har en dotter på 14 månader och nu har jag blivit gravid igen, (inget platerat) och jag känner mig chokard och väldigt glad, medans min sambo tycker vi skall göra abort. jag vet inte själv vad jag tycker, är bara så fruktansvärt rädd :'( de känns inte så passande just nu, men då vill man ju helst göra abort idag, men så fort går de ju inte. man ska beställa tid till mvc sen träffa läkare o sen få en tid. o de växer i magen :'( känner mig så hemsk, men det är inte passande nu. o då e frågan varför skyddade vi oss inte ? svaret har jag inte :( har sån ångest! E så ledsen att de blev så här :/

2013-08-10
Malin91
Malin91

De är nämligen så också att jag fick en djup förlossningsdeprition efter första barnet, som jag ännu inte helt har hämtat mig efter, går fortfarande hos kurator, där av blir detta beslutet hur svårt och hemskt. För jag vet de kommer ta psykiskt :( och vi har nu beslutat oss att göra abort. De räckte en gång att vi slarvade o jag blev gravid:/ men jag vill att vi ska få bättre ekonomi. Detta kanske låter helt sjukt?:( men valet känns ändå rätt.


Tack för alla svar!

2013-08-14
Malin91
Malin91

När jag och min man började prata om barn var jag tveksam för jag tyckte inte att det passade i livssituationen. Då sa min man att det kommer aldrig att passa man får bara anpassa sig, så det har vi gjort. Har 2 nu...

2013-08-12
aaannaaa
aaannaaa

Känns som att du helst vill behålla barnet (kanske har fel) men när jag läste din text så kändes det så. Du skrev att du är glad. Jag hade behållt barnet. Som många andra skriver så ångrar man aldrig ett barn men ofta ångrar man abort. Dessutom har ni redan ett barn redan och hon kommer vara närmre två år när bebis kommer. Tycker att om man är det minsta osäker så ska man inte göra abort, finns stor risk att man ångrar sig.

2013-08-12
SandyMarie
SandyMarie

Jag är inte den som brukar prata folk dit eller hit... Men.. Som de andra säger, det är inte NU ni ska ha det (om ni ska ha det). Tänk in i framtiden. Hur ser det ut om ett halvår eller så? När Tycker sambon är den bästa tiden då? Personligen tror jag inte man missar tid med den som finns om man skaffar en till, man får en annan tillvaro men enligt hans resonemang blir det inga fler förrän om en herrans massa år.

Prata igenom det, ta in alla vinklar och bestäm er efter det.

2013-08-12
jika686
jika686

jag har gjort abort o jag mådde skit i flera år o gick hos kurator för att jag mådde hemskt men i slut ändan så gjorde jag ett bra val då jag precis hade träffat min nuvarande sambo o gick i skolan. men iaf gör det du känner för o allas familje situationer ser olika ut o tänk framåt. kommer ni klara det om 9 månader elr liknande. tänk ur olika perspektiv. lycka till :)

2013-08-11
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 2 månader

Det finns så många oplanerade barn som gör sina föräldrar lyckliga. Det är ju ett liv i din mage

2013-08-11
hanifa247
hanifa247

du behövet inte gå till mvc du kan ringa sjjkhuset direkt!

2013-08-11
osisen
osisen

okej man är så himmla klyven =/ jag har allid sagt det att jag aldrig skall göra abort. men i denna situvationen kanske de är bäst. men jag är så himmla rädd :'( de känns fruktansvärt att göra de :( för mig är de ju ändå ett liv ja tar bort ? =( någon som gjort abort o vet ? behöver jag oroa mig ? hur tar de på pysket? =(

2013-08-11
Malin91
Malin91

Okej :-) tack för svar ! :)

2013-08-10
Malin91
Malin91

Ja de är ju de:/ vi har ju precis köpt hus o håller på o renoverar, o min sambo tycker han missat mkt tid med våran dotter o då oroar han sig hur det ska bli om vi nu behåller detta:/ själv vet ja inte om ja orkar just nu, men ändå känner ja mig så glad över det! O de gör mig så ledsen o läsa hur de växer ikroppen :/ borde egentligen inte läsa men kan inte låta bli :-( för de e så jobbigt! O sambon e näst intill helt bestämd på att vi ska ta bort de :( de e så blandade känslor :(

2013-08-10
Malin91
Malin91

Många tänker att de inte passar just nu, men de ska ju växa i magen och sådär i 9 månader med. Då kanske det passar bättre om man tänker lite längre fram? Dottern är ju ännu större då med :) hur som helst så är de bara du som kan fatta beslutet, bara du vet vilket som är rätt! Båda är lika rätt givetvis. Förstår vad du menar och hade reagerat precis som du om jag vore dig :)

2013-08-10
tovea
tovea

Allt känns så bråttom, o ja e så rädd för abort :-( så jobbigt :/

2013-08-10
Malin91
Malin91

Försök få tid att prata med en kurator. Och vill du behålla barnet får du och partnern ta en ordentlig diskussion, mycket kan man lösa efterhand.

2013-08-10
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...