App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Egentid, fråga på fb från libero

Libero frågade när har ni er egentid? Jag blir förvånad då jag läser svaren då de flesta mammornas svar är aldrig eller i affären osv. Eller att de har två barn eller bebis o då har man ingen egentid. Hm jag har 6 barn varav en är en bebis och jo jag har egentid, när jag vill så länge maken inte jobbar. Hur har ni det?

2013-08-09
jenccy
jenccy

Jag har turen att min 11v son alltid somnar mellan 7-9 och sover till 05 och sen somnar om till 9.så på kvällen får jag min egentid ca 2timmar innan jag går o lägger mig.är själv me honom så är supernöjd me det:)

2013-08-09
Jen1980
Jen1980

Mer eller mindre ska de stå :)

2013-08-09
Kimmsa
Kimmsa

Får en känsla av att många verkar tycka det är något fult eller ego med egentid. Alla är vi ju olika ( tur är väl det) och vissa behöverer eller mindre tid med sig själva för att kunna fungera i vardagen. Att kunna unna sig den tiden om det så bara är någon minut, är bara helt maturligt. Inget man borde bli dömd som en dålig person för...

2013-08-09
Kimmsa
Kimmsa

Egentid e väl olika för olika människor. För mig kan en längre dusch, göra ett ärende in till stan (bor 10 min därifrån) utan barn å sambo, sambon tar dottern å går iväg en sväng å jag få göra de som faller mig in, oftast ligga framför tv:n eller läsa en bok; det är egentid för mig. Har en underbar sambo som tar lika mycket ansvar som jag över barn å hem, men sen såklart blir det ju jag som tar de stora lasset på dagarna när han jobbar men han tar ju sin del när han kommer hem. Så en liten stund på affären för mig själv kan räcka för att känna att jag fått lite egentid. Sen så ha jag inga problem å ha med mig lillan då jag träffar vänner å t ex handlar ibland, gillar att för det mesta ha sambo å lillan med. Gått ut en gång sen hon kom å jag slutade amma, insåg att det va inget jag saknat men kul å träffa tjejerna. Blir nog å gå ut bara jag å sambon lite längre fram då det ända han faktiskt kunde komma att han ville ha i present av mig nu när han fyller år om en månad, va en middag med bara mig. Så gudmor ska få lite egentid med lillan då ;)

2013-08-09
ica_86
ica_86

Jag håller med osisen :-)

Hade en bekant som, när vi sa att dottern fortfarande kan sova 1-1½ timme mitt på dagen, konstaterade att vi hade mer fritid än henne... *harkel* När man börjar benämna tid utan sitt/sina barn som fritid så undrar jag vart vi är på väg...

2013-08-09
ChildofJune
ChildofJune

Vill tillägga att jag anpassar min "egentid" till när det passar min familj, passar det inte så skjuter jag på det till nytt tillfälle ges.

2013-08-09
osisen
osisen

Jag gillar inte begreppet egentid då det låter så himla ego. MEN faktum är att jag ju har egentid. Jag tränar ibland, träffar kompisar på kvällstid ibland utan barn, bio, utgång osv. Jag färgar håret osv. Men jag tänker det inte som egentid, det är ju liksom mitt liv som ser ut så :D sen har jag barnen emellan det. De följer med när det passar och är med pappa när det inte passar, ibland men sällan hos mormor eller farmor.

2013-08-09
osisen
osisen

Min man vill och tar ansvar för familjen, så -jo, om jag vill är det bara att åka iväg på vad som helst.

2013-08-09
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...